Isolatie Baarland

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Baarland? Degelijke isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een wat ouder huis? Via haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld je spouwmuur isoleren en verwarmingsbuizen isoleren kan je een forse besparing realiseren. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er veel mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Hierna komen we met waardevolle informatie over isolatie Baarland. Bijvoorbeeld thema’s als isolerende deuren en R-waarde. Hoe kan ik isoleren en besparen? Geef je wensen door en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-baarland-4435

 • Snel terugverdiend
 • Een gezonde leefomgeving
 • Beperkte broeikasuitstoot
 • Mogelijkheid om veel zelf te doen
 • Minder afhankelijkheid van gasprijzen

ProvincieZeeland
GemeenteBorsele
Postcode4435
Netnummer0113 (+31113)
Gasverbruik M31340 M3
Stroomverbruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energierekening€151,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In dit scenario verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwwoningen met een goed of uitstekend energielabel zijn in de basis degelijk geïsoleerd. Bij oudere huizen (bouwjaar t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. Het na-isoleren heeft direct effect op de energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op deze pagina check je de meest rendabele methodes om je woning in Baarland te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit holle gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Jouw woning houdt de warmte binnenboord, en biedt daardoor een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Baarland is voordeling (ongeveer € 960 voor rijtjeshuizen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €220 per jaar (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren houdt warmte in huis en je verbruikt minder energie. De onkosten zijn ongeveer €1650 en je bespaart al snel €270 per jaar. De gemakkelijkste manier is door middel van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als PUR schuim, EPS parels, vloerisolatieplaten, isolatiechape. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is kan een flinke kostenpost zijn. Het merendeel van de daken in Nederland hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Baarland kost zo’n €5000. Doe je het zelf? Dan betaal jij ongeveer €1010. De besparing loopt op tot €840, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. De woonruimte is in staat om de warmte beter vast te houden. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Positieve aspecten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De kosten liggen op zo’n €12100. Je profiteert van grofweg €830 op jaarbasis. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatieve optie is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Aanvullende mogelijkheden

Als aanvulling op bovenstaande onderscheiden we verscheidene populaire mogelijkheden. In onderstaande tekst behandelen we de meest rendabele oplossingen.

 • Garage isolatie: Altijd een warme garage
 • Schuur-isoleren: Een schuur om van te genieten
 • Isoleren zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Isolatie dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Isoleren van kruipruimte: Weert ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Baarland (juli 2024)?

Willen jullie ook lagere energielasten en natuurlijk een CO-2 reducerende samenleving? Woning Baarland isoleren is dan een uitstekende oplossing. Bij zowel oudere als nieuwere woningen kan er veel bereikt worden. De isolatie van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2525 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1175 (jaarlijks). Op ons isolatie portaal ontdek je de hoogte van de investering op het moment dat je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Baarland. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de prijzen een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement kan je vergelijken met een 4% spaarrekening. Een dak isoleren kan terugverdiend worden in negen jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 4 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per soort kan jij kijken hoeveel het oplevert met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€3850)
€595
(€5000)
€1190
(€9950)
Vloerisolatie€155
(€1250)
€255
(€2100)
€330
(€3550)
Spouwmuur€200
(€950)
€680
(€2450)
€840
(€3625)
HR++ glas€250
(€1925)
€290
(€3625)
€430
(€4700)
isolatie baarland 4435

Actuele Isolatiemerken:

 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm

Vragen voor een isolatiespecialist in Baarland?

Waarom mijn woning in Baarland isoleren?

Een vakkundige woningisolatie mondt uit in lagere stookkosten bij een energieleverancier als Delta of Vandebron, en is ook een heel groene oplossing. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Het gevolg daarvan is een aangenaam leefklimaat en een hogere waarde van de woning. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert vele malen beter enkel of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je minder hoeft te stoken. Evenzeer zal het comfort hoger worden: geen koude tocht in de buurt van de ramen en veel minder condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3875 en dat bespaart tot €215 p/jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Ga dan direct voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Probeer te achterhalen wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Zo kom je erachter op welke plekken er veel warmte lekt en wat prioriteit heeft. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige werkzaamheden zijn duurder i.v.m. ander opties. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook een woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Uitvoerige investeringen zoals gevel-, dak of vloerisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met beperkte financiële middelen kan je al veel aanpakken. Je kunt denken aan naden en kieren dichtmaken, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie toevoegen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van velerlei geschikte materialen. Op isolatierevolutie.nl ontdek je een beknopte omschrijving de diverse mogelijkheden. Vaak wel op voorraad bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Gamma, Hubo, Karwei, Praxis, Formido, Hornbach. De beste merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Borsele

Door (regionale) subsidies worden investeringen in de woning zeker aanlokkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik? De bekende landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Circa 20 procent van de tarieven mag je terugvragen.
 • De eis is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Overigens valt de uitgevoerde arbeid onder het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Af en toe is er in Baarland een regeling voor extra subsidie. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.borsele.nl voor meer informatie.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Borsele
Het is onmiskenbaar: je kunt de stookkosten flink reduceren met gevel-, vloer of dakisolatie. Maar, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je eerst wel investeren. Als de investering nu te groot is bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een interessante lening zonder hoge lasten relevant voor energiebesparende maatregelen in Baarland. Bekijk ook eens de SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Meteen werk van maken? D.m.v. de uitleg die hierna komt creëer je een isolatieplan Baarland wat conformeert aan jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en achterhaal ook zeker in welke mate de woning is aangepakt. Door gebruik te maken van een warmtescan achterhaal je wat er aan warmte weglekt. Bijvoorbeeld de afwezigheid van dubbel glas, oude muren of een verouderd dak. Ga naar de isolatiedeskundige in Baarland voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoeveel wil je uitgeven? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Leuk detail: het rendement van woningisolatie ligt een stuk hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het onderhand duidelijk waar je gaat beginnen? Neem contact op met meerdere lokale isolatiebedrijven in Baarland. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze stappen resulteren in een gezonde leefomgeving en maken dat je minder energie gebruikt. Het werkschema bepaal je op basis van het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Werk aan een gedegen ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is zeker nodig voor een aangenaam binnenklimaat. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen