Isolatie Kapelle

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Kapelle? Goede isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een wat ouder huis? D.m.v. haalbare maatregelen als vliering isoleren of isolerende raamfolie heb je een veel lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er allerlei kansen die ontzettend rendabel zijn. Op deze website komen we met waardevolle informatie over isolatie Kapelle. Denk aan thema’s als deuren isoleren en ventilatieroosters. Weten waar voor jou de kansen liggen? Geef jouw voorkeuren door en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-kapelle-4421

 • Beter rendement dan spaarrekening
 • Een gezond leefklimaat
 • CO-2 uitstoot terugdringen
 • Minder last van ongedierte
 • Erkende uitvoerders

ProvincieZeeland
GemeenteKapelle
Postcode4421
Netnummer0113 (+31113)
Gasverbruik M31320 M3
Stroomverbruik kWh2800 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Is je woning niet goed geïsoleerd? In dit scenario verliest je huis veel warmte door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn meestal degelijk geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1974 t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Later isoleren resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en is razendsnel terugverdient. Hierna achterhaal jij de meest rendabele methodes om jullie woning in Kapelle te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Jouw woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als gevolg een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Kapelle kan zeer goedkoop (ongeveer € 740 voor een rijtjeshuis) en je bespaart op de energierekening, tot wel €250 per 12 maanden (prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en een significant lagere energierekening. De onkosten zijn zo’n €1825 en de besparing op de energienota loopt op tot €185, ieder jaar weer. De makkelijkste vorm is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals PUR schuim, vloerisolatieplaten, chips, isolatiematrassen. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is ontzettend zonde. Het gros van de daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Kapelle kost om en nabij de €5550. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal je alleen de materialen van €960. De besparing loopt op tot €860 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Het woonobject houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten liggen op zo’n €12000. Daarmee bespaar je plusminus €880 p/jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatieve optie is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke alternatieven zijn er?

0bestaan er nog enkele mogelijke alternatieven. In onderstaande tekst bespreken we de meest aantrekkelijke mogelijkheden.

 • Isolatie van garage: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isolatie van schuur: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Zolder isoleren: Beter wooncomfort op zolder
 • Isolatie dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Kruipruimte-isoleren: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Kapelle (juli 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor bezuinigen op de energiekosten en natuurlijk een bewuste gemeenschap? Woning Kapelle isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Voor vrijwel elk type woning zijn er grote voordelen. De isolatie van een ouder huis betekent wel een aardgas besparing van 2450 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1075 per jaar. Op ons isolatie portaal kijken we naar de hoogte van de investering als je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Kapelle. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de onkosten stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig waardoor je het super snel terugverdient. Is er budget voor een duurzame investering? Begin dan maar met afwegen. Het geschatte rendement komt overeen met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dak-isolatie verdien je terug in zo’n 7,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 6 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd. Per mogelijkheid kan jij kijken hoeveel het oplevert en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€3300)
€795
(€6750)
€1240
(€9450)
Vloerisolatie€150
(€1400)
€180
(€2150)
€305
(€2750)
Spouwmuur€215
(€1125)
€690
(€2100)
€780
(€3075)
HR++ glas€205
(€2675)
€320
(€4250)
€440
(€4675)
isolatie kapelle 4421

Gangbare Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Kapelle?

Waarom mijn woning in Kapelle isoleren?

Een solide woningisolatie leidt tot een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf als Delta en Vandebron, en is bovendien een groene investering. Concreet: minder aardgas gebruik en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een optimaal leefklimaat en een significante waardevermeerdering van het huis. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert significant beter dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft binnen waardoor je energiekosten bespaart. Eveneens biedt het meer comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en minder last van condensvorming. Ook isoleert het geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3000 en geeft een besparing van €285, ieder jaar weer. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Kies dan meteen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Analyseer allereerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Daardoor kom je erachter waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de snelle winsten zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene oplossing is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Probeer in ieder geval te kijken naar het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Uitvoerige projecten zoals dak-, gevel of vloerisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met beperkte financiële middelen kan je al veel aanpakken. Populaire vormen zijn kieren en naden dichten, tochtstrips aanbrengen, aanschaffen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verscheidene materialen. Hieronder tref je kort & bondige info over de meest populaire soorten. Doorgaans beschikbaar bij de erkende bouwmarkten als Praxis, Formido, Gamma, Hubo, Multimate, Hornbach. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Kapelle

Via opties voor subsidie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog leuker. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Om en nabij 20 procent van de kosten mag je terugvorderen.
 • De voorwaarde is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Overigens valt het arbeidsloon onder het verlaagde BTW-tarief (9%). Hier profiteert iedereen van.
 • Af en toe is er in Kapelle een subsidie of duurzaamheidslening. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.kapelle.nl voor meer informatie.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Kapelle
Het is onomstotelijk: je kunt fors besparen met isoleren van gevel, vloer of dak. Maar onderschat niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je eerst wel investeren. Als je nu te weinig geld hebt kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening tegen een aantrekkelijke rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Kapelle. Alternatieve regelingen zijn Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direct aan de slag? Dankzij het advies hieronder ontwikkel je het isolatieplan Kapelle wat schikt naar speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag vorige bewoners wat er gebeurd is. Door middel van een warmtescan analyseert u waar er onnodig warmte verloren gaat. Wat we tegenkomen is het ontbreken van dubbel glas, gammele muren of een verouderd kozijn. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Kapelle voor advies op maat.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het aanpakken van het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk wel: de winst van een woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Weet je waar je de eerste stappen gaat zetten? Neem contact op met meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Kapelle. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze acties dragen bij aan een warm en comfortabel huis en een veel lagere energierekening. Wat je als eerste doet kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Goede ventilatie

  In het geval van goede isolatie kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Werk aan een werkende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een gezond leefklimaat. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen