Isolatie Oudelande

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Oudelande? Goed toegepaste isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Middels een paar maatregelen als de vloer isoleren of radiatorfolie aanbrengen kan je al veel geld besparen. Ook in een wat nieuwer huis zijn er isolerende maatregelen die je snel terugverdient. Hieronder komen we met uitgebreide informatie over isolatie Oudelande. Dit kan gaan om items als het dak isoleren en vocht in huis of vochtproblemen. Direct actie ondernemen? Dien een aanvraag in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-oudelande-4436

 • Besparen op energienota
 • Een gezond binnenklimaat
 • Beperkte broeikasuitstoot
 • Voor elk budget
 • Aantrekkelijk voor huizenkopers

ProvincieZeeland
GemeenteBorsele
Postcode4436
Netnummer0113 (+31113)
Gasverbruik M31340 M3
Stroomverbruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energierekening€151,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Als dat het geval is verlies je de warmte van je CV door ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Huizen gebouwd na 2000 met een geschikt energielabel van A of B zijn goed geïsoleerd. Bij een oude woning (tot ongeveer 1990) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In de paragraaf hierna ontdek je de meest rendabele manieren om jouw woning in Oudelande te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Een huis houdt de warmte binnenboord, met als gevolg een aangenaam leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Oudelande is voordeling (rond de € 810 voor rijtjeshuizen) en het bespaart je al gauw €220 per 12 maanden (tarieven april 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren houdt warmte in huis en lagere maandlasten door een lagere energienota. De tarieven fluctueren rond de €1975 en je profiteert van een besparing tot wel €205 elk jaar opnieuw. De meest geschikte manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals glaswol, steenwol, folie, dekens. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is een enorme energieverspiller. Veel van de Nederlandse daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Oudelande kost ongeveer €4650. Plannen dit zelf te doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €1190. De besparing loopt op tot €810 p/jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Een woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat het een betere isolerende werking heeften dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De eenmalige investering bedraagt €13000. Daarmee bespaar je pakweg €750 elk jaar opnieuw. Krijg je geen vergunning? Een andere mogelijkheid is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere populaire vormen

Overigens kennen we diverse rendabele mogelijkheden. In het gedeelte hieronder benoemen we de meest rendabele alternatieven.

 • Garage-isoleren: Een warme garage voor extra gemak
 • Isoleren van schuur: Een warme en droge opslagplek
 • Isoleren van zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Isoleren dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Isolatie van kruipruimte: Een drogere woning

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Oudelande (april 2024)?

Streef jij naar lagere maandelijkse energielasten en uiteraard een CO-2 reducerende samenleving? Woning Oudelande isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is veel winst te boeken. De isolatie van een ouder huis kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2950 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1350 p/jaar. Hieronder check je de uiteindelijke kosten op het moment dat je kiest voor een isolatiebedrijf in Oudelande. Heb je zelf verstand van verbouwen? De kosten zijn in dat geval een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Is er budget voor een duurzame investering? Dat is dan een mooie kans. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Het dak isoleren heb je terugverdiend in 7,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5,5 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per type zie je welk bedrag je kunt besparen en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€4300)
€795
(€6550)
€1210
(€8200)
Vloerisolatie€120
(€1200)
€195
(€2550)
€370
(€2850)
Spouwmuur€185
(€1000)
€480
(€2425)
€850
(€3675)
HR++ glas€200
(€2350)
€305
(€3725)
€365
(€5100)
isolatie oudelande 4436

Erkende Isolatiemerken:

 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Oudelande?

Waarom mijn woning in Oudelande isoleren?

Een vakkundige woningisolatie biedt jou een lagere energienota bij een energiebedrijf als Eneco of NLE, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een gezond leefklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas & triple glas isoleert vele malen beter enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft in huis wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Ook zal het comfort hoger worden: minder tocht en kou rond het raam en zeg maar dag tegen al die condens. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3200 en dat levert gemiddeld op €325 op jaarbasis. Moeten je kozijnen worden vervangen? Ga dan direct voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Bekijk eerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Dan zie je op welke plekken er veel warmte lekt en waar de focus op moet liggen. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige acties zijn goedkoper dan de ander. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Grootse investeringen zoals gevel-, dak of vloerisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine portemonnee kan je al veel aanpakken. Vaak gaat het om naden en kieren dichtmaken, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie bestellen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van heel wisselende materialen. In de box hieronder komen we met nuttige informatie over veel toegepaste manieren. Vaak wel op voorraad bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Hornbach, Karwei, Multimate, Formido, Hubo, Gamma. De beste merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: is erg brandbaar

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Borsele

Dankzij subsidies wordt energie besparen met isoleren nog leuker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De subsidieregeling op landelijk niveau is in april 2017 opgeheven. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Pakweg 20% van de uitvoeringskosten kan je terugvorderen.
 • De regel is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Verder valt het arbeidsloon onder het verlaagde BTW-tarief (9%). Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Oudelande een subsidie of duurzaamheidslening. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.borsele.nl voor de huidige regeleing.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Borsele
Het is overduidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met isoleren van vloer, gevel of dak. Echter, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel een beetje budget nodig. Als je nu te weinig geld hebt kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met een gunstige rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Oudelande. Andere mogelijkheden zijn GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ben jij enthousiast? Op basis van onderstaande tips kom je met een isolatieplan Oudelande wat matcht met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag vorige bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Met behulp van een warmtescan analyseert u waar de zwakke plekken liggen. Het kan gaan om enkel glas, afgeleefde muren of een verouderd kozijn. Informeer bij de isolatiedeskundige in Oudelande voor uitgebreid advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoe zit het met de kosten? Een oplossing voor je dak vergt meer geld dan de vloer. Het leuke is: de besparing die je realiseert met woningisolatie is significant beter dan de huidige spaarrente. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Installateurs vergelijken

  Ben je er achter waar je de eerste stappen gaat zetten? Probeer altijd meerdere erkende isolatiebedrijven in Oudelande. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Begin – indien nodig – met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Dergelijke investeringen bieden sowieso een aangenaam wooncomfort en veel lagere gaskosten. Wat je als eerste aanpakt heeft vooral te maken met het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In het geval van goede isolatie kan er ongezonde lucht ontstaan. Werk aan een werkende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een optimale leefomgeving. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen