Isolatie Houtigehage

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Houtigehage? Goed toegepaste isolatie kan veel energie besparen. Heb je een oudere woning? Middels een investering als de bodem isoleren of isolerende kozijnen en deuren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er tal van opties die je razendsnel weer terugverdient. Onderstaand check je uitgebreide informatie over isolatie Houtigehage. Dit gaan om bijvoorbeeld zaken als isolatie van de spouwmuur en purschuim. Weten waar voor jou de kansen liggen? Geef je wensen door en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-houtigehage-9223

 • Een flink lagere energierekening
 • Einde van vochtproblemen
 • Draag bij aan een milieu
 • Stiller in de woning
 • Betrouwbare isolatiespecialisten

ProvincieFriesland
GemeenteSmallingerland
Postcode9223
Netnummer0512 (+31512)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2590 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Jammer, want zo zal er veel warmte ontsnappen via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Laat dus geen warmte ontsnappen. Woningen van na 1995 met een goed of uitstekend energielabel zijn vaak voldoende geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot plusminus 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Starten met isolatie leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter klimaat, en is verrassend snel weer terugverdiend. Verderop tref jij de meest toegepaste methodes om jullie woning in Houtigehage te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Jouw woning houdt de warmte binnenboord, en biedt daardoor een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Houtigehage kan zeer goedkoop (ongeveer € 770 voor een rijwoning) en de besparing op de energienota loopt op tot €190 (jaarlijkst, prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren geeft de kou geen kans en lagere maandlasten door een lagere energienota. De prijzen variëren rond €1850 en je bespaart op de energierekening, tot wel €210 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is middels de kruipruimte techniek. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als isolatiechape, chips, EPS parels, isolatiematrassen. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht kan een flinke kostenpost zijn. Veel van de Nederlandse daken zijn matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Houtigehage kost ongeveer €5300. Ben je zelf handig? Hiervoor betaal je stukken minder, €1140. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €880 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Het woonobject verliest veel minder warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pre zit hem in het feit dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13400. Dit levert op om en nabij €780 p/jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere mogelijkheid is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere populaire vormen

0noemen we nog meer alternatieve mogelijkheden. In het gedeelte hieronder beoordelen we de meest rendabele oplossingen.

 • Isolatie garage: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Schuur-isoleren: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isoleren van zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isolatie dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte isolatie: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Houtigehage (mei 2024)?

Wil jij graag minder hoge energiekosten of bijdragen aan een duurzame maatschappij? Woning Houtigehage isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij oude én nieuwere woningen valt er veel te krijgen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2150 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1400 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op ons isolatie portaal calculeren we de verwachte kosten in het geval je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Houtigehage. Heb je zelf verstand van verbouwen? De kosten zijn in dat geval veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik je over spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is vergelijkbaar met een royale 6% spaarrekening. Het dak isoleren kan men terugverdienen in negen jaar en voor een spouwmuur is dat maar 6 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per oplossing kun je de verwachte opbrengst bekijken en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€4350)
€615
(€5700)
€950
(€9000)
Vloerisolatie€145
(€1250)
€170
(€1800)
€375
(€2800)
Spouwmuur€380
(€1475)
€440
(€1900)
€865
(€3075)
HR++ glas€215
(€2025)
€330
(€3825)
€380
(€4775)
isolatie houtigehage 9223

Interessante Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Houtigehage?

Waarom mijn woning in Houtigehage isoleren?

Een solide woningisolatie mondt uit in lagere energiekosten bij een energieleverancier als Essent en Qurrent, waar ook het klimaat van profiteert. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een aangenaam binnenklimaat en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas of triple glas is stukken effectiever dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft binnen waardoor je minder hoeft te stoken. Eveneens is het wooncomfort stukken beter: geen tocht of kou rondom de ramen en minder last van condensvorming. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3550 en dat levert gemiddeld op €305, ieder jaar weer. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Kies dan meteen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Breng eerst in kaart wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Daardoor achterhaal je op welke plekken er veel warmte lekt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene stap is wel duurder dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige werkzaamheden als isolatie van vloer, gevel of dak moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met minimale investeringen zijn grote winsten te boeken. Voorbeelden zijn naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie aanschaffen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verschillende soorten materialen. In de box hieronder check je een korte omschrijving van het huidige assortiment. Je kunt het ook zelf kopen bij grotere bouwmarkten als Praxis, Hubo, Hornbach, Multimate, Formido, Karwei. De top-merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: is erg brandbaar

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Smallingerland

Met hulp van een subsidie worden investeringen in de woning zeker leuker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke aankoopsubsidie is er niet meer sinds 2017. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Grofweg 20 procent van de uitvoeringskosten krijg je weer terug.
 • De regel is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Verder is het arbeidsloon ingedeeld in het BTW (9%) laag tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Af en toe is er in Houtigehage een regeling voor extra subsidie. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.smallingerland.nl voor de status in mei 2024.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Smallingerland
Het is onomstotelijk: je kunt besparen op de energiekosten door het isoleren van je woning. Maar, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel een beetje budget nodig. Als het nu gewoon te duur is kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een unieke lening met een schappelijke rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Houtigehage. Bekijk ook eens Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ben jij enthousiast? Dankzij de uitleg die hierna komt schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Houtigehage wat strookt met jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Kijk naar het bouwjaar en vraag vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Geholpen door een warmtescan check je op welke plekken warmte vrijkomt. Het kan gaan om dubbel glas, verouderde muren of lekkages. Ga naar de isolatiedeskundige in Houtigehage voor persoonlijk advies.

 2. Wat is jou budget?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het dak voorzien van een extra schil is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk altijd: het rendement van woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Specialisten vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de quick-wins liggen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere regionale isolatiebedrijven in Houtigehage. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vier onderdelen bieden jou een gezond wooncomfort en een fors lagere energierekening. De volgorde van isoleren bepaal je op basis van het budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een grondig geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Ga aan de slag met voldoende ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is cruciaal een optimale leefomgeving. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen