Isolatie Boornbergum

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Boornbergum? Goede isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een wat ouder huis? Door middel van een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld de spouwmuur isoleren of isolerende kozijnen kan je een forse besparing realiseren. Ook bij meer moderne huizen zijn er voldoende mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Hierna ontdek je belangrijke informatie over isolatie Boornbergum. We staan stil bij onderwerpen als dubbel glas en de groene lening. Hoe kan ik isoleren en besparen? Dien een aanvraag in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-boornbergum-9212

 • Minder energiekosten
 • Een prettige leefomgeving
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats
 • Minder ongedierte
 • Een woning met energielabel A of B

ProvincieFriesland
GemeenteSmallingerland
Postcode9212
Netnummer0512 (+31512)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2590 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Heb je een matig geïsoleerde woning? In dit scenario zal er veel warmte ontsnappen naar buiten via muren, het dak of de vloer. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Moderne woningen met een A of B energielabel zijn standaard grondig geïsoleerd. Bij een oud huis (bouwjaar t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Alsnog isoleren heeft direct effect op de energierekening, is goed voor het milieu, en is razendsnel terugverdient. Bijgaand bekijk je de interessantste toepassingen om een woning in Boornbergum te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Een woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en biedt daardoor een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Boornbergum is financieel toegankelijk (vanaf ongeveer € 800 voor rijwoningen) en de potentiële besparing ligt op €285 op jaarbasis (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren houdt warmte in huis en maakt dat je minder energie gebruikt. De kosten variëren rond €1850 en het resultaat is zo’n €210 elk jaar opnieuw. De makkelijkste vorm is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn icynene, dekens, steenwol, folie. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. Veel van de Nederlandse daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Boornbergum kost doorgaans €5550. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal jij ongeveer €1240. De potentiële besparing ligt op €810, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Het huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Zo hoef je veel minder te stoken. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Positieve aspecten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11300. Dit levert op grofweg €860, ieder jaar weer. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere oplossing is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Ook noemen we allerlei populaire vormen. In het gedeelte hieronder bediscussiëren we de meest aantrekkelijke vormen.

 • Isolatie van garage: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isolatie van schuur: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Isoleren van zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Dakkapel isoleren: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isolatie kruipruimte: Minder last van ongedierte

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Boornbergum (mei 2024)?

Willen jullie ook een structureel lagere energienota en natuurlijk een energiebewuste gemeenschap? Woning Boornbergum isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) kan er veel bereikt worden. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot maarliefst 2175 m3. Dat is dus al gauw €1050 (jaarlijks). Onderstaand bekijk je de totale kosten op het moment dat je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Boornbergum. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de tarieven veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het huidige rendement is te vergelijken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Een isolatie van het dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7,5 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 5,5 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren. Per type kan jij kijken hoeveel het oplevert en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€4100)
€675
(€7200)
€990
(€8500)
Vloerisolatie€130
(€1150)
€220
(€2450)
€325
(€3350)
Spouwmuur€285
(€1075)
€560
(€2750)
€900
(€3000)
HR++ glas€220
(€1850)
€335
(€4275)
€365
(€5225)
isolatie boornbergum 9212

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX

FAQ voor de isolatiespecialist in Boornbergum?

Waarom mijn woning in Boornbergum isoleren?

Een grondige woningisolatie draait uit op structureel lagere energiekosten bij een maatschappij zoals Delta en Pure Energie, en is ook een heel duurzame keuze. Je verbruikt veel minder aardgas en je CO2 vervuiling is minder. Dit betekend concreet een gezond wooncomfort en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas is stukken effectiever dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft binnen wat resulteert in lagere stookkosten. Verder is het wooncomfort stukken beter: kieren en tocht worden voorkomen en veel minder condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3075, dat betekent een winst van 265 p/jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Ga dan direct voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Ga eerst eens na welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en wat de kwaliteit hiervan nog is. Probeer de warmtescan. Dan analyseer je waar de zwakke plekken liggen en waar de focus op moet liggen. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene optie is wel duurder dan de andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Ook je huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Uitvoerige investeringen als isolatie van gevel, vloer of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met een klein budget zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Wat veel toegepast wordt is dichten van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, kopen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen een heleboel materialen. In de box hieronder komen we met een korte omschrijving van het huidige assortiment. Je kunt het ook zelf kopen bij de erkende bouwmarkten als Multimate, Formido, Gamma, Praxis, Hornbach, Karwei. De beste merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Smallingerland

Met hulp van een subsidie van de overheid worden investeringen in de woning zeker verleidelijker. Kan ik iets van de overheid verwachten? Een landelijke subsidie op isolatie is in april 2017 opgeheven. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Circa een kwart van de factuur mag je terug verwachten.
 • Voorwaarde is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Tevens valt het arbeidsloon onder het BTW (9%) laag tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Af en toe is er in Boornbergum een speciaal potje beschikbaar. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.smallingerland.nl voor de status in mei 2024.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Smallingerland
Het is onderhand wel helder: de energierekening kan flink omlaag met isoleren van vloer, gevel of dak. Maar onderschat niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als er te weinig financiële middelen zijn zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een unieke lening zonder hoge lasten opgezet voor energiebesparende maatregelen in Boornbergum. Ook interessant is de Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Wil jij ook besparen? Via tips van onze adviseurs maak je zelf een isolatieplan Boornbergum wat conformeert aan jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en bekijk altijd goed wat er gedaan is. Op basis van een warmtescan komt u erachter wat er aan warmte weglekt. Het kan gaan om het ontbreken van dubbel glas, afgeleefde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Informeer bij de isolatiedeskundige in Boornbergum voor uitgebreid advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat heb je te besteden? Maatregelen treffen rondom het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Vergeet niet: de opbrengst van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Informeer naar prijzen

  Weet je waar de meeste besparing ligt? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Boornbergum. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Kijk als eerste naar de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze 4 maatregelen resulteren gegarandeerd in een lekker warm huis en een veel lagere energierekening. Het werkschema bepaal je op basis van het budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een goed geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Bouw een ventilatieplanDit kost wel stroom, maar dit is bepalend voor een optimaal wooncomfort. Doe dat met mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen