Isolatie Drachtstercompagnie

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Drachtstercompagnie? Een grondige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? D.m.v. een paar maatregelen als gevelisolatie of tochtstrips of tochtbanden worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor nieuwere woningen zijn er isolerende maatregelen met een prima rendement. Op deze pagina bekijk je handige informatie over isolatie Drachtstercompagnie. Je leest uitvoerig over zaken als isolerende raambekleding en U-waarde. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Vul je gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-drachtstercompagnie-9222

 • Structureel lagere energiekosten
 • Bescherm tegen vocht
 • Draag bij aan een milieu
 • Interessante energiebespaarlening
 • Ruim aanbod in de regio

ProvincieFriesland
GemeenteSmallingerland
Postcode9222
Netnummer0512 (+31512)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2590 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Als dat het geval is zal er veel warmte ontsnappen door de vloer of dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwhuizen met een hoger energielabel zijn in de regel degelijk geïsoleerd. Bij een oud huis (bouwjaar t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Alsnog isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een groene investering, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Hierna ontdek je de populairste acties om je woning in Drachtstercompagnie te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit stukje kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. De woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat resulteert in een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Drachtstercompagnie is voordeling (gemiddeld zo’n € 910 voor rijtjeshuizen) en de potentiële besparing ligt op €200 per 12 maanden (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer houdt warmte of koelte binnenshuis en zorgt voor een laag energietarief. De kosten liggen rond €1650 en de besparing op de energienota loopt op tot €255, ieder jaar weer. De makkelijkste vorm is door middel van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals PUR schuim, EPS parels, chips, isolatiematrassen. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Drachtstercompagnie kost om en nabij de €4850. Kun jij ook veel zelf doen? Dan is het een stuk voordeliger €1150. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €820 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Je huis verliest niet onnodig warmte. Het is een extra schil om uw woning. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pre zit hem in het feit dat het een betere isolerende werking heeften dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €13100. De winst is om en nabij €850 p/jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Wat ook interessant is, is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Verder noemen we allerlei interessante uitvoeringen. In de volgende paragraaf bespreken we de populairste vormen.

 • Garage isolatie: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Schuur isolatie: Een warme schuur voor extra gemak
 • Zolder-isoleren: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isolatie dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Isoleren kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Drachtstercompagnie (mei 2024)?

Streef jij naar bezuinigen op de energiekosten en uiteraard een energiebewuste maatschappij? Woning Drachtstercompagnie isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor vrijwel elk type woning zijn verbluffende resultaten te behalen. Isolatie van een woning van voor 1974 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2400 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €950 p/jaar. Op isolatierevolutie.nl berekenen we de totale prijs als je kiest voor een isolatiebedrijf in Drachtstercompagnie. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De kosten zijn dan stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Is er budget voor een duurzame investering? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 5 procent spaarrente. Het dak isoleren heeft men terugverdien in +/- 8 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per maatregel vind je de potentiële besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€3450)
€615
(€6200)
€1200
(€8400)
Vloerisolatie€155
(€1100)
€260
(€1650)
€355
(€3500)
Spouwmuur€270
(€775)
€530
(€2475)
€935
(€3375)
HR++ glas€200
(€1875)
€330
(€4250)
€380
(€5075)
isolatie drachtstercompagnie 9222

Gangbare Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool

Vragen voor een isolatiespecialist in Drachtstercompagnie?

Waarom mijn woning in Drachtstercompagnie isoleren?

Een degelijke woningisolatie mondt uit in een lagere gas- en stroomrekening bij een energieleverancier als Engie en Qurrent, en draagt bij aan een beter klimaat. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een comfortabel leefklimaat en ook een hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert veel beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je minder hoeft te stoken. Mede neem het leefcomfort toe: minder tocht en kou rond het raam en minder last van condensvorming. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3675 en geeft een besparing van €275 elk jaar opnieuw. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Stap dan direct over op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Analyseer allereerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Check de warmtescan. Vandaar ziet u op welke plekken er veel warmte lekt en wat prioriteit heeft. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene oplossing is kostbaarder dan het alternatief. Probeer in ieder geval te kijken naar de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil jij ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Omvangrijke acties als isolatie van dak, vloer of gevel zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met een klein budget kun jij al veel betekenen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, integreren van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met een heleboel materialen. In de box hieronder lees je een handig overzicht van het actuele aanbod. Dit ligt vaak ook in het schap bij de betere bouwmarkt als Gamma, Hubo, Multimate, Formido, Hornbach, Praxis. Erkende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Smallingerland

Door te profiteren van een subsidie wordt je woning isoleren nog lucratiever. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke aankoopsubsidie bestaat niet meer. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Om en nabij een kwart van de offerte zijn terug te vragen.
 • Het is een must dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Evenzeer vallen de manuren onder het kleine BTW tarief (9%). Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Af en toe is er in Drachtstercompagnie een lokaal subsidiepotje. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.smallingerland.nl voor de huidige regeleing.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Smallingerland
Het is duidelijk: je kunt flink bezuinigen met gevel-, dak of vloerisolatie. Onthoud wel, om te besparen op de energiekosten moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je het geld niet hebt kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening zonder hoge lasten speciaal voor energiebesparende maatregelen in Drachtstercompagnie. Ook interessant is de Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ga jij ook van start? Via de adviezen van onze specialisten schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Drachtstercompagnie wat in lijn is met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Uitgangspunt is de opleverdatum en pols bij de oude bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Aan de hand van een warmtescan ontdekt u waar de zwakke plekken liggen. Dit kan zijn de afwezigheid van dubbel glas, verrotte muren of rotte kozijnen. Bezoek een isolatiedeskundige in Drachtstercompagnie voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het dak voorzien van een extra schil kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk altijd: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt een stuk hoger dan de huidige spaarrente. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Informeer naar prijzen

  Weet je waar de meeste prioriteit heeft? Vraag een offerte op bij een aantal professionele isolatiebedrijven in Drachtstercompagnie. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze onderdelen resulteren in een aangenaam en prettig klimaat en veel minder stookkosten. De volgorde van maatregelen is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een behoorlijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Installeer een ventilatieplanDit kost wel stroom, maar het is van wezenlijk belang voor een aangenaam klimaat in huis. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen