Isolatie Ameland

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Ameland? Degelijke isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Dankzij haalbare maatregelen als bijv. je dak isoleren of dakkapel isoleren worden je stookkosten een stuk lager. Ook bij meer moderne huizen zijn er allerlei kansen die ontzettend rendabel zijn. Op deze pagina check je uitgebreide informatie over isolatie Ameland. We gaan aan de slag met zaken als dubbel glas en ventilatieroosters. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Schets jouw situatie voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-ameland-9164

 • De energiekosten gaan omlaag
 • Nauwelijks tot geen vocht in huis
 • Goed bezig voor het milieu
 • Mogelijkheid om veel zelf te doen
 • Minder afhankelijkheid van gasprijzen

ProvincieFriesland
GemeenteAmeland
Postcode9164
Netnummer0519 (+31519)
Gasverbruik M31720 M3
Stroomverbruik kWh2980 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dan verliest je huis veel warmte door kieren, ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Zorg dat de warmte binnen blijft. Woningen van na 1995 met een goed of uitstekend energielabel zijn doorgaans grondig geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1974 t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Starten met isolatie resulteert in een lagere energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een uitstekend rendement. Onderstaand ontdek je de populairste onderdelen om je woning in Ameland te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit stukje kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Het huis houdt warmte beter vast, en faciliteert een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Ameland is voordeling (vanaf ongeveer € 900 voor een rijwoning) en de besparing op de energienota loopt op tot €270 per 12 maanden (kosten april 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer geeft de kou geen kans en je verbruikt minder energie. De tarieven zijn ongeveer €1975 en de besparing loopt op tot €210 elk jaar opnieuw. De eenvoudigste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiechape, isolatiematrassen, chips, vloerisolatieplaten. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. Veel van de Nederlandse daken zijn matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Ameland kost zo’n €5450. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal je alleen de materialen van €1120. Je energiekosten dalen flink, tot wel €870, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Een huis houdt warmte beter vast. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Voordelen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11300. Hiermee bespaar je pakweg €790 op jaarbasis. Wordt er geen vergunning verleend/ Bekijk dan eens de mogelijkheden van om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke alternatieven zijn er?

Overigens onderscheiden we nog enkele aantrekkelijke uitvoeringen. Hierna beoordelen we de meest aantrekkelijke vormen.

 • Isolatie van garage: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Schuur-isoleren: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Zolder isolatie: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isoleren van dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Isoleren van kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Ameland (april 2024)?

Streef jij naar bezuinigen op de energiekosten en ook een energiezuinige gemeenschap? Woning Ameland isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2750 m3. Dat is dus al gauw €975 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze website tref je de hoogte van de investering in het geval je kiest voor een isolatiebedrijf in Ameland. Ben je een handige doe-het-zelver? De kosten zijn in dat geval veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Is er budget voor een duurzame investering? Dat is dan een mooie kans. Het geschatte rendement komt overeen met een 5% spaarrekening. Dak-isolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per optie kun je de verwachte opbrengst bekijken met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€4300)
€765
(€5450)
€1070
(€9150)
Vloerisolatie€155
(€1250)
€260
(€1700)
€305
(€2700)
Spouwmuur€195
(€875)
€520
(€2200)
€865
(€3300)
HR++ glas€250
(€2425)
€310
(€3850)
€380
(€4825)
isolatie ameland 9164

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Ameland?

Waarom mijn woning in Ameland isoleren?

Een vakkundige woningisolatie leidt tot een lagere energienota bij een maatschappij als Eneco of Nuon, en is bovendien een groene investering. Je gaat direct minder aardgas stoken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een comfortabel wooncomfort en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert veel beter dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft in huis wat leidt tot minder energiekosten. Tevens is het wooncomfort stukken beter: minder tocht en kou rond het raam en daarnaast weinig condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3150, waarbij u een besparing realiseert van €250 per jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Kies dan meteen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat op dit moment al geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Zo kom je erachter waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de snelle winsten zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige werkzaamheden zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Ook je huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Diepgaande investeringen als isolatie van vloer, gevel of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine portemonnee kan je al veel aanpakken. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstrips, bestellen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor velerlei geschikte materialen. Onderstaand komen we met kort & bondige info over veel toegepaste manieren. Doorgaans beschikbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Praxis, Karwei, Hubo, Formido, Multimate, Gamma. De top-merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: een dure oplossing

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Ameland

Via subsidies wordt het investeren in je huis nog uitnodigender. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? Een landelijke subsidie op isolatie is niet meer van kracht. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Zo’n 25% van de kosten mag je terug verwachten.
 • De regel is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Verder rekenen ze voor arbeidsloon een lage (9%) BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Misschien is er in Ameland extra geld beschikbaar. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.ameland.nl voor de huidige regeleing.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Ameland
Het is onderhand wel helder: je kunt fors besparen dankzij woningisolatie. Maar let op, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een interessante lening met concurrerende rentepercentages opgezet voor energiebesparende maatregelen in Ameland. Relevante alternatieven zijn de Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Door de uitleg die hierna komt kom je met een isolatieplan Ameland wat past bij jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar is het huis gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Geholpen door een warmtescan ontdekt u waar er onnodig warmte verloren gaat. Het kan gaan om warmtedoorlatend glas, traditionele muren of lekkages. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Ameland voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoe zit het met de kosten? Een oplossing voor je dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Vergeet niet: de besparing die je realiseert met woningisolatie is veel lucratiever dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Neem contact op met meerdere professionele isolatiebedrijven in Ameland. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Kijk als eerste naar triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze vier onderdelen resulteren in een comfortabele leefomgeving en lagere maandlasten door een lagere energienota. Waar jij mee start kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventilatie

  In een gedegen geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Ga aan de slag met een werkende ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een prettig wooncomfort. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen