Isolatie De Wilgen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in De Wilgen? Gedegen isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? D.m.v. een isolatiemaatregel als isolatie van de binnengevel of isolatie van de dakkapel heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er verschillende opties met een prima rendement. Op isolatierevolutie.nl ontdek je handige informatie over isolatie De Wilgen. Je komt meer te weten over onderwerpen als bodemisolatie en schijntocht. Direct actie ondernemen? Geef je wensen door en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-de-wilgen-9213

 • Lagere maandelijkse lasten
 • Controle over de temperatuur
 • Goed voor het milieu
 • Minder storende geluiden
 • Groot aanbod lokale installateurs

ProvincieFriesland
GemeenteSmallingerland
Postcode9213
Netnummer0512 (+31512)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2590 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? In dit scenario verliest je huis veel warmte door de vloer of dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwhuizen met een energielabel A of B zijn meestal degelijk geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot ongeveer 1990) is dit vaak niet zo. De woning aanpakken zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, beperkt de uitstoot van CO2, en is verrassend snel weer terugverdiend. In de paragraaf hierna bekijk jij de populairste stappen om jullie woning in De Wilgen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. De woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en het biedt een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in De Wilgen is financieel toegankelijk (vanaf zo’n € 860 voor tussenwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €280 per 12 maanden (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en dat levert een enorme energiebesparing op. De tarieven zijn zo’n €1975 en de besparing loopt op tot €195 elk jaar opnieuw. De meest geschikte manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als isolatiematrassen, EPS parels, vloerisolatieplaten, chips. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is ontzettend zonde. Veel daken van Hollandse woningen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in De Wilgen kost gemiddeld €5150. Ben jij een klusser? Hiervoor betaal je stukken minder, €990. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €730 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Positieve aspecten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De eenmalige investering bedraagt €11800. Het rendement is om en nabij €800, ieder jaar weer. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatief is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Als aanvulling op bovenstaande kennen we allerlei vaak toegepaste oplossingen. In de volgende paragraaf vermelden we de meest rendabele oplossingen.

 • Isoleren van garage: Een warme en droge opslagplek
 • Schuur isoleren: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Zolder-isoleren: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isoleren dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Kruipruimte isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in De Wilgen (mei 2024)?

Streef jij naar lagere maandelijkse energielasten en een energiezuinige gemeenschap? Woning De Wilgen isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen oud en nieuw zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een ouder huis kan besparingen op aardgas opleveren tot 2025 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €850 op jaarbasis. Op deze website kijken we naar de totale kosten in het geval je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in De Wilgen. Kan je zelf goed klussen? De totale kosten zijn dan veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik jij over voldoende geld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 5% rente. Een isolatie van het dak heb je terugverdiend in zeven jaar en bij een spouwmuur is dat vijf jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd. Per type kan jij kijken hoeveel het oplevert met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€3400)
€735
(€7100)
€1190
(€9650)
Vloerisolatie€120
(€1450)
€230
(€2250)
€320
(€3450)
Spouwmuur€185
(€1525)
€680
(€2300)
€790
(€3500)
HR++ glas€220
(€2800)
€300
(€4300)
€360
(€5225)
isolatie de-wilgen 9213

Bekende Isolatiemerken:

 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa

Vragen voor een isolatiespecialist in De Wilgen?

Waarom mijn woning in De Wilgen isoleren?

Een degelijke woningisolatie staat gelijk aan minder energiekosten bij een energiebedrijf als Energiedirect en Vandebron, en is goed voor het milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het leidt tevens tot een comfortabel leefklimaat en de woning neemt in waarde toe. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert vele malen beter enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Daarnaast zal het comfort hoger worden: geen last van koudeval en/of tocht en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3275, waarbij u een besparing realiseert van €350, ieder jaar weer. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Breng eerst in kaart wat er geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Probeer de warmtescan. Dan ontdekt u waar de zwakke plekken liggen en wat de quick win zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene optie is wel duurder dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Diepgaande activiteiten als gevel-, vloer of dakisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met kleine budgetten zijn grote winsten te boeken. Populaire vormen zijn het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie bestellen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van heel wisselende materialen. Op deze pagina komen we met praktische info over het huidige assortiment. Je kunt het ook zelf kopen bij grotere bouwmarkten als Hubo, Karwei, Multimate, Formido, Hornbach, Gamma. Kies een A-merk zoals Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: is erg brandbaar

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Smallingerland

Dankzij (regionale) subsidies wordt een huis isoleren lucratiever. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Om en nabij 20 procent van de kosten mag je terugvorderen.
 • De eis is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Eveneens is het arbeidsloon ingedeeld in het interessante (9%) BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Zo nu en dan is er in De Wilgen een groene lening of extra potje. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.smallingerland.nl voor meer informatie.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Smallingerland
Het is evident: je kunt fors besparen met isolatie van gevel, dak of vloer. Onthoud wel, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel wat geld nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening tegen een speciaal rentetarief relevant voor energiebesparende maatregelen in De Wilgen. Alternatieve regelingen zijn SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ben jij enthousiast? Met het advies hieronder maak je zelf een isolatieplan De Wilgen wat conformeert aan jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Kijk naar het bouwjaar en bekijk altijd goed wat er op dit moment al gedaan is. Met behulp van een warmtescan check je op welke plekken er veel warmte lekt. Dit kan zijn dun (tochtig) glas, traditionele muren of rotte kozijnen. Zoek een isolatiedeskundige in De Wilgen voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Naar welke tarieven kijk je? Een oplossing voor je dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed om te weten: de besparing op de stookkosten is een stuk aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Weet je waar de meeste besparing ligt? Neem contact op met meerdere professionele isolatiebedrijven in De Wilgen. Vergelijk altijd meerdere offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Standaard begint men met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze stappen resulteren gegarandeerd in een aangenaam binnenklimaat en flink lagere energiekosten. De volgorde is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Genoeg ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Investeer in een goede ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een aangenaam klimaat in huis. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen