Isolatie Goëngahuizen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Goëngahuizen? Vakkundige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een wat ouder huis? Middels relatief eenvoudige maatregelen als isolatie buitenkant gevel of isolerende kozijnen en deuren kan je al veel geld besparen. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er tal van opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Onderstaand bekijk je diverse informatie over isolatie Goëngahuizen. Dit kan gaan om zaken als isolatie van de schuur en spouwanker. Weten waar voor jou de kansen liggen? Schets jouw situatie en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-goengahuizen-8497

 • Beter rendement dan spaarrekening
 • Vocht wordt geabsorbeerd
 • Beperk CO-2 uitstoot
 • Voor iedere portemonnee
 • Waarde van de woning stijgt

ProvincieFriesland
GemeenteSmallingerland
Postcode8497
Netnummer0566 (+31566)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2590 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Op dat moment verdwijnt de warmte lucht in de woning door ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwwoningen met een hoger energielabel zijn veelal prima geïsoleerd. Bij bestaande woningen (gebouwd voor 1980) is dit vaak niet zo. Het na-isoleren resulteert in een lagere energierekening, is een groene investering, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In de volgende paragraaf vind je de meest toegepaste stappen om jullie woning in Goëngahuizen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit stukje kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Een huis verliest niet onnodig warmte en faciliteert een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Goëngahuizen is goed te betalen (ongeveer € 800 voor een tussenwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €195 per jaar (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en verlaagt het energiegebruik. De kosten zijn zo’n €1600 en het bespaart flink geld, tot wel €210 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als EPS parels, isolatiematrassen, isolatiechape, chips. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is ontzettend zonde. Veel van de Nederlandse daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Goëngahuizen kost doorgaans €5650. Ben jij een klusser? Dan is het een stuk voordeliger €950. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €680 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. De woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €11000. Het voordeel is ong. €800, ieder jaar weer. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatief is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Verder zien we verscheidene mogelijke opties. In onderstaande tekst bediscussiëren we de meest toegepaste werkzaamheden.

 • Garage isolatie: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isolatie schuur: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Zolder isolatie: Beter wooncomfort op zolder
 • Isolatie van dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte-isoleren: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de kosten van isoleren in Goëngahuizen (mei 2024)?

Wil je streven naar een structureel lagere energienota en tegelijkertijd een energiezuinige samenleving? Woning Goëngahuizen isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een ouder huis betekent wel een aardgas besparing van 2750 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €875 per 12 maanden. Op deze website tref je de hoogte van de investering als je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Goëngahuizen. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De kosten zijn in dat geval een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Beschik jij over voldoende geld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement kan je vergelijken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dak-isolatie kan terugverdiend worden in 7,5 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per werkzaamheden tref je de besparing in euro en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€4150)
€755
(€6700)
€1220
(€8350)
Vloerisolatie€155
(€1200)
€270
(€2100)
€310
(€3500)
Spouwmuur€330
(€1125)
€460
(€2575)
€890
(€3525)
HR++ glas€220
(€2700)
€340
(€3650)
€450
(€4800)
isolatie goengahuizen 8497

Interessante Isolatiemerken:

 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Goëngahuizen?

Waarom mijn woning in Goëngahuizen isoleren?

Een vakkundige woningisolatie mondt uit in lagere stookkosten bij een energiebedrijf als Delta of Qurrent, en is ook een heel groene oplossing. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je CO2 vervuiling is minder. Dat houdt vervolgens in: een gezond leefklimaat en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert vele malen beter ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft in huis waardoor je minder hoeft te stoken. Tevens neem het leefcomfort toe: u voelt geen tocht meer bij de ramen en minder last van condensvorming. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3325, dat betekent een winst van 330, ieder jaar weer. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Stap dan direct over op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Breng eerst in kaart hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en wat de kwaliteit hiervan nog is. Voer een warmtescan uit. Op basis daarvan achterhaalt u waar eventuele luchtlekken zijn en wat dus zeker aangepakt moet worden. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene keuze is aantrekkelijker dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil jij ook jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Omvangrijke investeringen zoals vloer-, gevel of dakisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met kleine budgetten zijn er allerlei mogelijkheden. Je kunt denken aan naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, gebruik maken van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met uiteenlopende materialen. Onderstaand komen we met kort & bondige info over de meest populaire soorten. Dit ligt vaak ook in het schap bij populaire bouwmarkten als Karwei, Hornbach, Formido, Multimate, Praxis, Gamma. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Smallingerland

Mede door een subsidie wordt een huis isoleren aantrekkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke aankoopsubsidie is er helaas niet meer. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Circa 15 procent van de uitvoeringskosten kan je terugvorderen.
 • De eis is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Ook is het arbeidsloon ingedeeld in het interessante (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Zo nu en dan is er in Goëngahuizen een potje voor dergelijke werkzaamheden. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.smallingerland.nl voor meer informatie.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Smallingerland
Het is onderhand wel helder: je kunt besparen op de energiekosten dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Vergeet niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je nu te weinig geld hebt dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met concurrerende rentepercentages speciaal voor energiebesparende maatregelen in Goëngahuizen. Bekijk ook eens de SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Met behulp van tips van onze adviseurs ontwikkel je het isolatieplan Goëngahuizen wat strookt met jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar werd de woning gebouwd, en achterhaal ook zeker wat er op dit moment al gedaan is. D.m.v. een warmtescan ontdekt u waar eventuele luchtlekken zijn. Bijvoorbeeld enkel glas, afgeleefde muren of een verouderd dak. Zoek een isolatiedeskundige in Goëngahuizen voor advies op maat.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoe zit het met de kosten? Een oplossing voor je dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Goed nieuws: het resultaat van de woningisolatie is veel lucratiever dan de huidige spaarrente. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Ben je er achter gekomen waar de meeste prioriteit heeft? Probeer altijd meerdere lokale isolatiebedrijven in Goëngahuizen. Vergelijk zeker verschillende offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze vormen dragen bij aan een optimaal binnenklimaat en zorgen voor een laag energietarief. De volgorde is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Werk aan een werkende ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is essentieel voor een comfortabel leefklimaat. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen