Isolatie Rottevalle

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Rottevalle? Goed toegepaste isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Dankzij relatief eenvoudige maatregelen zoals isolatie van de spouw en tochtwering kan je al veel geld besparen. Ook voor de meer recente woningen zijn er tal van opties die ontzettend rendabel zijn. Op deze website lees je waardevolle informatie over isolatie Rottevalle. We gaan aan de slag met zaken als isolatie van de spouwmuur en de groene lening. Hoe kan ik isoleren en besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-rottevalle-9221

 • Een structureel lagere energierekening
 • Een optimale leefomgeving
 • Minder CO-2 belasting
 • Brandbeschermend
 • Innovatieve manier van verwarmen

ProvincieFriesland
GemeenteSmallingerland
Postcode9221
Netnummer0512 (+31512)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2590 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Op dat moment verdwijnt de warmte in huis door kieren, ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Laat dus geen warmte ontsnappen. Huizen gebouwd na 2000 met een hoger energielabel zijn doorgaans uitstekend geïsoleerd. Bij oudere huizen (gebouwd voor 1980) is er vaak nog weinig gebeurd. Later isoleren resulteert in een lagere energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Verderop tref jij de populairste toepassingen om je woning in Rottevalle te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Jouw huis houdt warmte beter vast, en faciliteert een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Rottevalle is aantrekkelijk (vanaf € 790 voor een kleine woning) en je profiteert van een besparing tot wel €275 per 12 maanden (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren geeft de kou geen kans en een significant lagere energierekening. De onkosten zijn ongeveer €1900 en het bespaart flink geld, tot wel €260 per jaar. De makkelijkste vorm is door middel van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als isolatiematrassen, isolatiechape, PUR schuim, chips. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. Het merendeel van de daken in Nederland hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Rottevalle kost om en nabij de €5450. Doe je het zelf? Dan betaal je alleen de materialen van €1180. De besparing loopt op tot €830 p/jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pluspunten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je weer nieuwe muren hebt. De kosten liggen op zo’n €11700. Je profiteert van grofweg €800 elk jaar opnieuw. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere oplossing is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere populaire vormen

Daarnaast bestaan er meerdere interessante werkzaamheden. In het gedeelte hierna beschrijven we de populairste werkzaamheden.

 • Garage-isoleren: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Isolatie van schuur: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isolatie van zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Isoleren van dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Isoleren kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Rottevalle (mei 2024)?

Streef jij naar minder hoge stookkosten en tegelijk een bewuste samenleving? Woning Rottevalle isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen oud en nieuw valt er veel te krijgen. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot maarliefst 2100 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1050 (jaarlijks). Hierna check je de hoogte van de investering in het geval je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Rottevalle. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de kosten stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Begin dan maar met afwegen. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 6% rente. Dak-isolatie heb je terugverdiend in acht jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vier jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd. Per mogelijkheid zie je welk bedrag je kunt besparen en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€4150)
€815
(€6700)
€940
(€8450)
Vloerisolatie€150
(€1300)
€185
(€2400)
€310
(€2800)
Spouwmuur€225
(€1325)
€650
(€2775)
€840
(€3300)
HR++ glas€200
(€1850)
€300
(€3925)
€445
(€4925)
isolatie rottevalle 9221

Actuele Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Rottevalle?

Waarom mijn woning in Rottevalle isoleren?

Een vakkundige woningisolatie leidt tot een lagere energierekening bij een energieaanbieder zoals Budget Energie of Qurrent, en is ook een heel groene oplossing. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je CO2 vervuiling is minder. Dit betekend concreet een comfortabele leefomgeving en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert vele malen beter standaard (enkel) of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je energiekosten bespaart. Daarnaast geeft het extra comfort: minder tocht en kou rond het raam en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3700 en dat levert gemiddeld op €320 p/jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Achterhaal eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Daardoor ontdekt u waar de meeste warmte ontsnapt en wat de quick win zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene oplossing is aantrekkelijker dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil jij ook jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Ingrijpende onderhoudswerkzaamheden zoals isoleren van vloer, dak of gevel moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar veel kan je ook zelf. Met kleine budgetten kan je al veel aanpakken. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichtkitten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie bestellen en klimaatfolie voor plafond.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verschillende soorten materialen. Hieronder komen we met praktische info over de meest populaire soorten. Te koop bij de erkende bouwmarkten als Formido, Hornbach, Multimate, Karwei, Praxis, Gamma. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: eenvoudig aan te brengen
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Smallingerland

Door gebruik te maken van (regionale) subsidies wordt woningisolatie nog interessanter. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke aankoopsubsidie is er niet meer sinds 2017. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Pak ‘m beet een kwart van de kosten mag je terugvragen.
 • Voorwaarde is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Verder rekenen ze voor arbeidsloon een verlaagde BTW-tarief (9%). Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Geregeld is er in Rottevalle een lokaal subsidiepotje. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.smallingerland.nl voor de huidige regeleing.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Smallingerland
Het is onomstotelijk: je kunt fors besparen met het isoleren van je woning. Onthoud wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je het geld niet hebt kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening zonder hoge lasten speciaal voor energiebesparende maatregelen in Rottevalle. Bekijk ook eens SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ga jij ook van start? Door onderstaande tips bouw jij het isolatieplan Rottevalle wat schikt naar speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Kijk naar het bouwjaar en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Geholpen door een warmtescan achterhaalt u op welke plekken warmte vrijkomt. Denk bijvoorbeeld aan enkel glas, afgeleefde muren of een lekkend rioleringssysteem. Bezoek een isolatiedeskundige in Rottevalle voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoe zit het met de kosten? Het dak voorzien van een extra schil is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed om te weten: het resultaat van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan een reguliere spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Is het helder je gaat beginnen? Dien verschillende aanvragen in bij plaatselijke isolatiebedrijven in Rottevalle. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Standaard begint men met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze stappen bieden jou een prettige leefomgeving en structureel lagere energielasten. De volgorde heeft vooral te maken met het budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een solide geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Bouw een gedegen ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een comfortabel leefklimaat. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen