Isolatie Nijega

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Nijega? Vakkundige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Via een isolatiemaatregel als bijv. binnenmuren isoleren en radiatorisolatie kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er allerlei kansen die zeker de moeite waard zijn. Op deze website komen we met handige informatie over isolatie Nijega. We bespreken onderwerpen als isolatie van de binnengevel en steenwol. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Geef je wensen door en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-nijega-9217

 • Een fors lagere energierekening
 • Vocht wordt geabsorbeerd
 • Minder CO2 uitstoot is goed voor milieu
 • Rust en comfort in huis
 • Een gunstiger energielabel voor de woning

ProvincieFriesland
GemeenteSmallingerland
Postcode9217
Netnummer0512 (+31512)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2590 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dan verdwijnt de warmte lucht in de woning door ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Moderne woningen met een goed energielabel zijn doorgaans behoorlijk geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot plusminus 1985) is dat veel minder het geval. Later isoleren leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter klimaat, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Hierna check jij de interessantste onderdelen om een woning in Nijega te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Jouw huis verliest niet onnodig warmte en biedt daardoor een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Nijega is voordeling (rond de € 870 voor een rijtjeshuis) en het bespaart flink geld, tot wel €215 op jaarbasis (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt voor een warmere en drogere vloer en maakt dat de energierekening minder wordt. De prijzen zijn gemiddeld €1925 en de winst ligt rond de €225, ieder jaar weer. De gemakkelijkste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals chips, isolatiechape, vloerisolatieplaten, PUR schuim. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is kan een flinke kostenpost zijn. Het gros van de daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Nijega kost doorgaans €5800. Kun jij ook veel zelf doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €1020. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €850 p/jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. De woonruimte verliest veel minder warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De investering is ongeveer €11400. Dit levert op plusminus €870 op jaarbasis. Krijg je geen vergunning? Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder kennen we nog meer alternatieve alternatieven. Hierna beoordelen we de meest aantrekkelijke alternatieven.

 • Isoleren garage: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Isoleren van schuur: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isoleren van zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Dakkapel isolatie: Direct besparen op stookkosten
 • Isoleren kruipruimte: Zorgt voor minder huisstofmijt

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Nijega (mei 2024)?

Willen jullie ook lagere maandelijkse energielasten of bijdragen aan een energiebewuste toekomst? Woning Nijega isoleren kan hier uitkomst bieden. Voor vrijwel elk type woning is de impact groot. Het isoleren van een oude woning bespaart aardgas tot wel 2175 m3. Dat is dus al gauw €925 per jaar. Op ons isolatie portaal tref je de kosten (bij benadering) in het geval je het laat doen door een isolatiebedrijf in Nijega. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de onkosten stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is in lijn met een 5% spaarrekening. Het isoleren van je dak heb je terugverdiend in negen jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4,5 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren. Per optie tonen we de maximale besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€3050)
€815
(€5550)
€1060
(€8800)
Vloerisolatie€160
(€1400)
€210
(€1750)
€325
(€3350)
Spouwmuur€370
(€1475)
€580
(€1950)
€800
(€3175)
HR++ glas€245
(€1825)
€300
(€3750)
€420
(€4550)
isolatie nijega 9217

Bekende Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation

Vragen voor een isolatiespecialist in Nijega?

Waarom mijn woning in Nijega isoleren?

Een gedegen woningisolatie resulteert in minder energiekosten bij een energieaanbieder zoals Greenchoice en Pure Energie, en is bovendien een groene investering. Het aardgas gebruik gaat omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit betekend concreet een optimaal binnenklimaat en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas + triple glas heeft een betere isolerende werking dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft binnen waardoor je energiekosten bespaart. Overigens merkt men een verbeterd comfort in huis: u voelt geen tocht meer bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3050, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €230, ieder jaar weer. Moeten je kozijnen worden vervangen? Kies dan meteen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Schets voor jezelf de situatie welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en hoe dat precies is aangebracht. Check de warmtescan. Vandaar achterhaalt u wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de eerste stappen dus zijn. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige acties zijn kostbaarder dan het alternatief. De meest rendabele onderdelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil jij ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Grote projecten als isoleren van dak, vloer of gevel zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine investering kan je al veel aanpakken. Populaire vormen zijn dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie bestellen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verschillende soorten materialen. Op isolatierevolutie.nl komen we met een handig overzicht van de opties / soorten en toepassingen. Je kunt het ook zelf kopen bij populaire bouwmarkten als Hornbach, Praxis, Karwei, Gamma, Hubo, Multimate. De beste merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Smallingerland

Met behulp van opties voor subsidie wordt het investeren in je huis nog interessanter. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Om en nabij 15 procent van de tarieven kan je terugvorderen.
 • De voorwaarde is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Eveneens vallen de manuren onder het 9% BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Misschien is er in Nijega een speciaal potje beschikbaar. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.smallingerland.nl voor de kleine lettertjes.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Smallingerland
Het is onmiskenbaar: je kunt de stookkosten flink reduceren met vloer-, dak of gevelisolatie. Onthoud wel, als de energierekening naar beneden moet, is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als er te weinig financiële middelen zijn dan is er altijd de Energiebespaarlening: een duurzame lening met een lage rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Nijega. Bekijk ook eens de GreenLoans, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direct aan de slag? Door de uitleg die hierna komt creëer je een isolatieplan Nijega wat dan voldoet aan jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar werd de woning gebouwd, en bekijk altijd goed wat er gebeurd is. Dankzij een warmtescan achterhaal je op welke plekken warmte vrijkomt. Wat we tegenkomen is warmtedoorlatend glas, verrotte muren of een verouderd dak. Ga naar de isolatiedeskundige in Nijega voor advies op maat.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat mag het project kosten? Een actie aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Leuk detail: het rendement van woningisolatie is vele malen hoger dan de rente bij de bank. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het helder je de eerste stappen gaat zetten? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere lokale isolatiebedrijven in Nijega. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze acties leiden tot een optimaal klimaat in huis en een veel lagere energierekening. De volgorde kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Voldoende ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Investeer in een professionele ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is essentieel voor een optimaal leefklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen