Isolatie Kortehemmen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Kortehemmen? Grondige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Middels een paar maatregelen zoals de schuur isoleren en isolerende deuren worden je stookkosten een stuk lager. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er interessante mogelijkhedendie ontzettend rendabel zijn. Op isolatierevolutie.nl ontdek je uiteenlopende informatie over isolatie Kortehemmen. Je leest uitvoerig over zaken als radiatorfolie aanbrengen en ventilatieroosters. Weten waar voor jou de kansen liggen? Geef jouw voorkeuren door voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-kortehemmen-9211

 • Besparingen oplopend tot €625 p/jaar
 • Bescherm tegen vocht
 • Beperkte CO-2 uitstoot
 • Rust en comfort in huis
 • Waarde van de woning stijgt

ProvincieFriesland
GemeenteSmallingerland
Postcode9211
Netnummer0512 (+31512)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2590 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In dat geval verdwijnt de warmte lucht in de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe huizen met een geschikt energielabel van A of B zijn veelal correct geïsoleerd. Bij oudere huizen (van 1980 of nog ouder) is er vaak nog weinig gebeurd. Het na-isoleren heeft direct effect op de energierekening, is goed voor het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Onderstaand achterhaal jij de populairste stappen om een woning in Kortehemmen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Het woonobject houdt warmte beter vast, en dat zorgt voor een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Kortehemmen is voordeling (vanaf € 840 voor een tussenwoning) en de potentiële besparing ligt op €220 op jaarbasis (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en lagere maandlasten door een lagere energienota. De kosten zijn zo’n €1975 en het bespaart flink geld, tot wel €225 p/jaar. De meest toegepaste manier is door middel van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als PUR schuim, isolatiematrassen, isolatiechape, EPS parels. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. De meeste daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Kortehemmen kost ongeveer €4550. Klus je zelf graag thuis? Dan is het een stuk voordeliger €1000. De besparing loopt op tot €830 p/jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Een huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Het is een extra schil om uw woning. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pluspunten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De eenmalige investering bedraagt €13100. Het voordeel is plusminus €900 per jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatieve optie is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder zien we meerdere vaak toegepaste uitvoeringen. Hieronder beoordelen we de populairste vormen.

 • Isolatie van garage: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Schuur isolatie: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Isolatie van zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isoleren van dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isoleren kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Kortehemmen (mei 2024)?

Wil jij graag lagere maandelijkse energielasten en een milieuvriendelijke wereld? Woning Kortehemmen isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen gebouwd voor 2000 is de impact groot. Isolatie van een woning van voor 1974 betekent wel een aardgas besparing van 2850 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1125 p/jaar. Hierna check je de uiteindelijke kosten als je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Kortehemmen. Kan je zelf goed klussen? De kosten zijn dan veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is het erg interessant. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Het dak isoleren heeft men terugverdien in +/- acht jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 4 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren. Per mogelijkheid kun je de verwachte opbrengst bekijken met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€4350)
€655
(€5700)
€1080
(€8850)
Vloerisolatie€125
(€1100)
€280
(€2100)
€330
(€3200)
Spouwmuur€360
(€1300)
€630
(€2075)
€895
(€3650)
HR++ glas€200
(€2050)
€315
(€4275)
€355
(€4500)
isolatie kortehemmen 9211

Interessante Isolatiemerken:

 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Kortehemmen?

Waarom mijn woning in Kortehemmen isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie mondt uit in een lagere energierekening bij een energieleverancier als Greenchoice of Pure Energie, waar ook het klimaat van profiteert. Het aardgas gebruik gaat omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een gezond leefklimaat en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas heeft een betere isolerende werking dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je minder hoeft te stoken. Evenzeer merkt men een verbeterd comfort in huis: kieren en tocht worden voorkomen en veel minder condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3650, waarbij u een besparing realiseert van €250, ieder jaar weer. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Ga eerst eens na hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Op die manier kom je erachter wat de zwakke punten van de woning zijn en wat dus zeker aangepakt moet worden. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene keuze is wel duurder dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar is het gewoon te duur? Uitvoerige werkzaamheden zoals vloer-, dak of gevelisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar veel kan je ook zelf. Met kleine budgetten kan je al veel aanpakken. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, aanschaffen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verscheidene materialen. Hierna ontdek je praktische info over veel gebruikte types. Vaak verkrijgbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Karwei, Hubo, Hornbach, Multimate, Gamma, Formido. Kies een A-merk zoals Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Smallingerland

Door een subsidie wordt het investeren in je huis nog verleidelijker. Heb ik recht op subsidie? Een landelijke subsidie op isolatie is er niet meer. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Pakweg 20% van de verkoopprijs mag je terug verwachten.
 • De regel is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Evenzeer is het arbeidsloon ingedeeld in het BTW (9%) laag tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Af en toe is er in Kortehemmen een subsidie of duurzaamheidslening. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.smallingerland.nl voor opties in mei 2024.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Smallingerland
Het is onomstotelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met het isoleren van je woning. Maar, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je onvoldoende budget hebt zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening tegen een aantrekkelijke rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Kortehemmen. Bekijk ook eens de Duurzaamheidslening, GreenLoans, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Meteen werk van maken? Aan de hand van het onderstaande stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Kortehemmen wat matcht met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag vorige bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Via een warmtescan ontdek je op welke plekken warmte vrijkomt. Dit kan zijn het ontbreken van dubbel glas, traditionele muren of een lekkend dak. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Kortehemmen voor uitgebreid advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoe zit het met de kosten? Een oplossing voor je dak is een stukje duurder dan de vloer. Goed nieuws: het resultaat van de woningisolatie is significant beter dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Vergelijken van prijzen

  Heb je inzichtelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Neem contact op met meerdere regionale isolatiebedrijven in Kortehemmen. Vergelijk zeker verschillende offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze vier onderdelen bieden sowieso een gezond klimaat in huis en verlagen het energiegebruik. De volgorde van isoleren bepaal je op basis van het budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een goed geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Investeer in een werkende ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar dit is bepalend voor een prettig binnenklimaat. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen