Isolatie Drachten

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Drachten? Een grondige isolatie kan veel energie besparen. Heb je een oudere woning? Via enkele acties zoals bijvoorbeeld HR++ glas en naden en kieren dichten heb je een veel lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er allerlei kansen die zeker de moeite waard zijn. Op ons isolatie portaal tref je belangrijke informatie over isolatie Drachten. Bijvoorbeeld items als isolerende kozijnen en de groene lening. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Geef je wensen door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-drachten-9201

 • Snel terugverdiend
 • Slimmer omgaan met thermostaat
 • Significant lagere CO2 uitstoot
 • Houdt geluid tegen
 • Hogere waarde van jouw huis

ProvincieFriesland
GemeenteSmallingerland
Postcode9201
Netnummer0512 (+31512)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2590 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Jammer, want zo verdwijnt de warmte in huis door kieren, ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwwoningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn vaak gedegen geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1980 of nog ouder) is dat een stuk minder. Later isoleren zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In de paragraaf hierna check jij de aantrekkelijkste stappen om jouw woning in Drachten te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Je huis verliest niet onnodig warmte met als effect een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Drachten is aantrekkelijk (vanaf € 800 voor een rijwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €255 op jaarbasis (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en lagere maandlasten door een lagere energienota. De onkosten zijn gemiddeld €1650 en het rendement ligt op zo’n €220, ieder jaar weer. De meest geschikte manier is door middel van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als isolatiechape, isolatiematrassen, EPS parels, PUR schuim. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is een enorme energieverspiller. Het merendeel van de daken in Nederland zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Drachten kost +/- €5550. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal je alleen de materialen van €1050. De potentiële besparing ligt op €760 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. De woonruimte is in staat om de warmte beter vast te houden. Het is een extra schil om uw woning. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Een belangrijk voordeel is dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De kosten liggen op zo’n €12500. Het rendement is grofweg €870 op jaarbasis. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatieve optie is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

0bestaan er verschillende aantrekkelijke mogelijkheden. Hierna bespreken we de meest toegepaste alternatieven.

 • Isoleren garage: Een warme en droge opslagplek
 • Isoleren van schuur: Een warme schuur voor extra gemak
 • Isolatie van zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Dakkapel-isoleren: Betaalbare oplossing
 • Isoleren van kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Drachten (juni 2024)?

Wil jij graag minder hoge stookkosten en een groenere gemeenschap? Woning Drachten isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een bestaande woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2850 m3. Dat is dus al gauw €900 p/jaar. Op deze pagina check je de totale kosten wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Drachten. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de prijzen veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat geld opzij gezet? Dan kun je het zeker overwegen. Het geschatte rendement komt overeen met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Het dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen zeven jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per werkzaamheden vind je de potentiële besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€3300)
€875
(€5900)
€970
(€8150)
Vloerisolatie€130
(€1350)
€215
(€1850)
€310
(€3000)
Spouwmuur€375
(€1275)
€560
(€2200)
€900
(€3425)
HR++ glas€240
(€2875)
€280
(€3975)
€440
(€4675)
isolatie drachten 9201

Interessante Isolatiemerken:

 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Drachten?

Waarom mijn woning in Drachten isoleren?

Een vakkundige woningisolatie staat gelijk aan een lagere energienota bij een energiebedrijf zoals Delta en Nuon, en is goed voor het milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een comfortabel wooncomfort en een significante waardevermeerdering van het huis. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert vele malen beter gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat leidt tot minder energiekosten. Verder neem het leefcomfort toe: geen tocht of kou rondom de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Ook isoleert het geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3850 en besparen tot €330, ieder jaar weer. Kozijnen vervangen? Dan adviseren wij nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Bekijk eerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Kies voor een warmtescan. Daardoor analyseer je waar eventuele luchtlekken zijn en wat de snelle winsten zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene optie is goedkoper dan de ander. De meest rendabele onderdelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je een woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Grootse klussen als gevel-, vloer of dakisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met kleine budgetten zijn eenvoudige aanpassingen te doen. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie aanschaffen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verscheidene materialen. Onderstaand bekijk je kort & bondige info over veel toegepaste manieren. Dit ligt vaak ook in het schap bij bekende bouwmarkten als Multimate, Hornbach, Hubo, Gamma, Praxis, Karwei. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: gemakkelijk te bewerken (zagen of snijden)
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: geen opname van vocht

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Smallingerland

Door een subsidie van de overheid wordt een huis isoleren aantrekkelijker. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke aankoopsubsidie bestaat niet meer. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Plusminus 20% van de uitvoeringskosten kan je terugvorderen.
 • De eis is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Ook wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het lage (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Geregeld is er in Drachten een lokaal subsidiepotje. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.smallingerland.nl voor de kleine lettertjes.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Smallingerland
Het is duidelijk: je kunt enorm besparen met isolatie van dak, gevel of vloer. Onthoud wel, als je wilt besparen op je energierekening zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als het nu gewoon te duur is zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met een gunstige rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Drachten. Andere opties zijn Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Via tips van onze adviseurs creëer je een isolatieplan Drachten wat matcht met je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Uitgangspunt is de opleverdatum en maak een rondje om te kijken welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Aan de hand van een warmtescan achterhaal je op welke plekken er veel warmte lekt. Denk bijvoorbeeld aan dubbel glas, traditionele muren of een verouderd kozijn. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Drachten voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat is jou budget?

  Wat zijn financiële eisen? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Het leuke is: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Specialisten vergelijken

  Ben je er achter waar de meeste prioriteit heeft? Ga op zoek naar diverse plaatselijke isolatiebedrijven in Drachten. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  De standaard werkzaamheden zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze acties hebben als resultaat een prettig leefklimaat en verlagen het energiegebruik. Het werkschema bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Genoeg ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Installeer voldoende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een optimale leefomgeving. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen