Isolatie Opeinde

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Opeinde? Grondige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Door middel van een isolatiemaatregel als de spouw isoleren en naden en kieren dichten ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er voldoende mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hieronder lees je bruikbare informatie over isolatie Opeinde. Je leest uitvoerig over items als de spouwmuur isoleren en verschillende materialen. Hoe kan ik isoleren en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-opeinde-9218

 • Aantrekkelijk rendement
 • Een prettig leefklimaat
 • Energie uit een onuitputtelijke bron
 • Dempt lawaai van buren of straat
 • Minder gebonden aan de toenemende gasprijs

ProvincieFriesland
GemeenteSmallingerland
Postcode9218
Netnummer0512 (+31512)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2590 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In dat geval vervliegt de warmte van de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe huizen met een goed energielabel zijn in de basis uitstekend geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot plusminus 1985) is dat veel minder het geval. De woning aanpakken bespaart veel energiekosten, is een groene investering, en heeft een uitstekend rendement. In de paragraaf hierna ontdek je de populairste werkzaamheden om jouw woning in Opeinde te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit holle gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Je huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als effect een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Opeinde is financieel toegankelijk (plusminus € 920 voor een kleine woning) en je profiteert van een besparing tot wel €255 per 12 maanden (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en je verbruikt minder energie. De tarieven fluctueren rond de €1975 en de winst ligt rond de €255 p/jaar. De meest toegepaste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als icynene, glaswol, dekens, steenwol. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak verliest veel warmte. Veel van de Nederlandse daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Opeinde kost je zo’n €5850. Klus je zelf graag thuis? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1110. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €710, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Een huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12300. Het rendement is zo’n €900 p/jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Je kunt dan kiezen voor de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0zijn er nog een aantal rendabele oplossingen. In de volgende paragraaf beschrijven we de meest toegepaste oplossingen.

 • Garage isolatie: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Isoleren schuur: Een warme schuur voor extra gemak
 • Isolatie van zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Dakkapel isoleren: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isoleren kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Opeinde (mei 2024)?

Streef jij naar minder hoge energiekosten en ook een groenere maatschappij? Woning Opeinde isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Bij oude én nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2600 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1475 per jaar. Onderstaand kijken we naar de kosten (bij benadering) als je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Opeinde. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De kosten zijn dan erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 4% rente. Het isoleren van je dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8,5 jaar en bij een spouwmuur is dat 6 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per oplossing kan jij kijken hoeveel het oplevert en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€3900)
€575
(€5000)
€950
(€8150)
Vloerisolatie€160
(€1450)
€275
(€2100)
€385
(€3300)
Spouwmuur€360
(€1450)
€550
(€1925)
€875
(€3550)
HR++ glas€250
(€2700)
€305
(€3275)
€380
(€4900)
isolatie opeinde 9218

Actuele Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder

FAQ voor de isolatiespecialist in Opeinde?

Waarom mijn woning in Opeinde isoleren?

Een degelijke woningisolatie draait uit op een lagere gas- en stroomrekening bij een energieaanbieder als Engie of Oxxio, en is ook een heel duurzame keuze. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een gezond binnenklimaat en de waarde van jouw woning stijgt. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Tevens biedt het meer comfort: minder tocht en kou rond het raam en minder last van condensvorming. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3650 en dat levert gemiddeld op €310 p/jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Kies dan meteen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Doe eerst onderzoek naar hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Op basis daarvan komt u erachter wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de eerste stappen dus zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene optie is goedkoper dan de ander. De meest rendabele onderdelen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Ook je huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Uitgebreide investeringen als isolatie van gevel, dak of vloer moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook als je zakken niet zo diep zijn kun je al veel winst behalen. Wat veel toegepast wordt is het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie toevoegen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met een heleboel materialen. Hieronder lees je praktische info over het huidige assortiment. Vaak wel op voorraad bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Formido, Karwei, Praxis, Gamma, Hornbach, Multimate. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Smallingerland

Mede door opties voor subsidie wordt energie besparen met isoleren nog lucratiever. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke subsidiepot is niet meer van kracht. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Ongeveer 15% van de offerte kan je terugvragen.
 • De eis is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Daarnaast geldt voor arbeid het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Soms is er in Opeinde een groene lening of extra potje. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.smallingerland.nl voor de status in mei 2024.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Smallingerland
Het mag duidelijk zijn: je kunt de stookkosten flink reduceren met gevel-, vloer of dakisolatie. Echter, als je wilt besparen op je energierekening is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je nu te weinig geld hebt dan kan je aankloppen voor de Energiebespaarlening: een prachtige lening met een schappelijke rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Opeinde. Relevante alternatieven zijn de Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Op basis van het onderstaande stappenplan kom je met een isolatieplan Opeinde wat strookt met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Kijk naar het bouwjaar en vraag vorige bewoners wat er gebeurd is. Aan de hand van een warmtescan komt u erachter waar er onnodig warmte verloren gaat. Onder andere de afwezigheid van dubbel glas, gammele muren of lekkages. Ga naar de isolatiedeskundige in Opeinde voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Naar welke tarieven kijk je? Een oplossing voor je dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Bedenk altijd: je profijt van de woningisolatie ligt altijd hoger dan de spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de meeste besparing ligt? Vraag een offerte op bij een aantal erkende isolatiebedrijven in Opeinde. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze vormen resulteren gegarandeerd in een comfortabel leefklimaat en flink lagere energiekosten. De planning is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventilatie

  In een prima geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Bouw een gedegen ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een prettig wooncomfort. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen