Isolatie Smalle Ee

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Smalle Ee? Goede isolatie kan veel energie besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Dankzij een aantal stappen zoals bijvoorbeeld bodemisolatie en schuimstrips heb je een veel lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er voldoende mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Op deze website ontdek je uiteenlopende informatie over isolatie Smalle Ee. Je komt meer te weten over items als vliering isoleren en vocht in huis of vochtproblemen. Weten waar voor jou de kansen liggen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-smalle-ee-9214

 • Snel terugverdiend
 • Een optimaal binnenklimaat
 • Zelf kiezen voor een beter milieu
 • Reductie geluid
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen

ProvincieFriesland
GemeenteSmallingerland
Postcode9214
Netnummer0512 (+31512)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2590 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Zonde, want zo verliest je huis veel warmte door kieren, ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Houd de warmte in huis. Huizen gebouwd na 2000 met een gunstig energielabel (A of B) zijn veelal gedegen geïsoleerd. Bij bestaande bouw (bouwjaar t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Starten met isolatie resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Onderstaand bekijk jij de meest toegepaste manieren om je woning in Smalle Ee te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit holle gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Het huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat zorgt voor een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Smalle Ee is goed te betalen (ongeveer € 710 voor een tussenwoning) en je bespaart al snel €255 op jaarbasis (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en lagere maandlasten door een lagere energienota. De onkosten liggen rond €1675 en het resultaat is zo’n €255 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals dekens, icynene, steenwol, glaswol. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt verliest veel warmte. De daken van de meeste huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Smalle Ee kost om en nabij de €4900. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal jij ongeveer €1200. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €840 per jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Het woonobject verliest veel minder warmte. Het is een extra schil om uw woning. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Positieve aspecten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De tarieven kunnen oplopen tot €11400. Daarmee bespaar je zo’n €880 per jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Je kunt dan kiezen voor voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Aanvullende mogelijkheden

Ook zien we nog meer alternatieve vormen. Hierna benoemen we de interessantste oplossingen.

 • Garage-isoleren: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isoleren schuur: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Zolder isoleren: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel-isoleren: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Kruipruimte-isoleren: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Smalle Ee (mei 2024)?

Willen jullie ook bezuinigen op de energiekosten of bijdragen aan een CO-2 reducerende toekomst? Woning Smalle Ee isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is veel winst te boeken. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2025 m3. De besparing komt neer op €1225 (jaarlijks). Op deze pagina kijken we naar de gemiddelde kosten op het moment dat je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Smalle Ee. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de kosten stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat geld opzij gezet? Dan heb je zeker wel geluk. Het huidige rendement is te vergelijken met 4 procent rente. Dakisolatie kent een terugverdientijd van plus minus 8,5 jaar en bij een spouwmuur is dat vijf jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd. Per actie vind je de potentiële besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€3250)
€835
(€6350)
€1020
(€9250)
Vloerisolatie€145
(€1450)
€200
(€2050)
€345
(€3350)
Spouwmuur€240
(€750)
€680
(€2125)
€870
(€3025)
HR++ glas€250
(€2575)
€285
(€3575)
€390
(€5350)
isolatie smalle-ee 9214

Gangbare Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Smalle Ee?

Waarom mijn woning in Smalle Ee isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie biedt jou een lagere energierekening bij een energieleverancier als Budget Energie en Powerpeers, en is ook een heel groene oplossing. Je verbruikt veel minder aardgas en je CO2 vervuiling is minder. Het leidt tevens tot een gezonde leefomgeving en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas is stukken effectiever dan het dubbel glas (of enkel glas). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je energiekosten bespaart. Daarnaast merkt men een verbeterd comfort in huis: u voelt geen tocht meer bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3975 en geeft een besparing van €340, ieder jaar weer. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Kies dan meteen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Ga eerst eens na wat er geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Check de warmtescan. Hierdoor zie je hoeveel warmte de woning verliest en wat de quick win zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige acties zijn kostbaarder dan het alternatief. De meest effectieve maatregelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Ook jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Grootse investeringen als isolatie van vloer, dak of gevel kan men uit laten voeren door experts. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine investering zijn eenvoudige aanpassingen te doen. In de praktijk gaat het vaak om het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie aanschaffen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen een heleboel materialen. Hierna bekijk je een samenvatting van veel toegepaste manieren. Vaak verkrijgbaar bij erkende bouwmarkten als Karwei, Praxis, Hornbach, Hubo, Multimate, Gamma. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: eenvoudig aan te brengen
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Smallingerland

Door te profiteren van een subsidie wordt een huis isoleren lucratiever. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De bekende landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Pakweg 15 procent van de uitvoeringskosten krijg je weer terug.
 • Een voorwaarde is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Evengoed valt het arbeidsloon onder het verlaagde BTW-tarief (9%). Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Misschien is er in Smalle Ee een subsidie of duurzaamheidslening. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.smallingerland.nl voor de kleine lettertjes.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Smallingerland
Het mag duidelijk zijn: je kunt de stookkosten flink reduceren met het isoleren van je woning. Vergeet niet, wanneer je kosten wilt besparen moet je eerst wel investeren. Als het nu gewoon te duur is bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een prachtige lening met een lage rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Smalle Ee. Ook interessant is de Groene lening, Duurzaamheidslening, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Door tips van onze adviseurs schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Smalle Ee wat matcht met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en pols bij de oude bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Door een warmtescan analyseer je waar eventuele luchtlekken zijn. Het kan gaan om geen HR++ glas, traditionele muren of rotte kozijnen. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Smalle Ee voor een speciaal consult.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel wil je uitgeven? Jouw dak behandelen vergt meer geld dan de vloer. Bedenk wel: het resultaat van de woningisolatie ligt altijd hoger dan de spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Vergelijken van prijzen

  Ben je er achter waar de meeste besparing ligt? Vraag prijzen op bij regionale isolatiebedrijven in Smalle Ee. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  In de basis moet je kijken naar HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vier onderdelen dragen bij aan een aangenaam en prettig klimaat en een fors lagere energierekening. Waar jij mee start is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Genoeg ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Bouw slimme ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een prettige leefomgeving. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen