Isolatie De Tike

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in De Tike? Goed toegepaste isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Via een paar maatregelen als bijv. isolatie van de gevel en tochtprofielen worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er veel mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Op isolatierevolutie.nl check je handige informatie over isolatie De Tike. We gaan aan de slag met belangrijke onderwerpen zoals verwarmingsbuizen isoleren en ventilatieroosters. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Vul je gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-de-tike-9219

 • Lagere energienota
 • Een optimaal leefklimaat
 • Minder stoken is milieuvriendelijk
 • Aantrekkelijke groene lening
 • Flinke toename woningwaarde

ProvincieFriesland
GemeenteSmallingerland
Postcode9219
Netnummer0512 (+31512)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2590 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dat is verspilling, want zo vervliegt de warmte van de woning door de vloer of dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwwoningen met een A of B energielabel zijn in de basis goed geïsoleerd. Bij een oude woning (tot ongeveer 1990) is dit vaak niet zo. De woning aanpakken heeft direct effect op de energierekening, is een groene investering, en is razendsnel terugverdient. Hierna vind jij de populairste methodes om jouw woning in De Tike te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. De woning houdt de warmte binnenboord, en biedt daardoor een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in De Tike is goed te betalen (gemiddeld zo’n € 740 voor rijwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €200 per 12 maanden (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt voor warmere voeten, meer comfort en een fors lagere energierekening. De onkosten bedragen zo’n €1950 en het resultaat is zo’n €270 elk jaar opnieuw. De beste aanpak is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, PUR schuim, chips, isolatiematrassen. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie kan een flinke kostenpost zijn. Het gros van de daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in De Tike kost om en nabij de €5250. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal je alleen de materialen van €1130. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €700 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Een woning verliest veel minder warmte. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Het is duurder dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11500. Het rendement is om en nabij €860 per jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Wat ook interessant is, is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Aanvullende mogelijkheden

0bestaan er nog een aantal populaire vormen. Hieronder beschrijven we de meest populaire uitvoeringen.

 • Garage isoleren: Een garage om van te genieten
 • Isolatie schuur: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Isolatie van zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel-isoleren: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isolatie kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in De Tike (mei 2024)?

Wil je streven naar minder hoge stookkosten en tegelijkertijd een groenere toekomst? Woning De Tike isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is veel winst te boeken. De isolatie van een ouder huis kan aardgas besparen tot gemiddeld 2050 m3. De besparing komt neer op €1200 op jaarbasis. Hierna tref je de gemiddelde kosten als je kiest voor een isolatiebedrijf in De Tike. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de totale kosten stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is in lijn met een royale 6% spaarrekening. Het isoleren van een dak verdien je terug in zo’n 7 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd. Per oplossing tonen we de maximale besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€3700)
€775
(€6600)
€1130
(€8000)
Vloerisolatie€140
(€1200)
€250
(€1850)
€310
(€3300)
Spouwmuur€350
(€1075)
€670
(€2550)
€835
(€3600)
HR++ glas€210
(€2100)
€275
(€3900)
€395
(€5300)
isolatie de-tike 9219

Interessante Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema

FAQ voor de isolatiespecialist in De Tike?

Waarom mijn woning in De Tike isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie staat gelijk aan lagere stookkosten bij een energiebedrijf als Budget Energie of Pure Energie, en is goed voor het milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en je stoot minder CO2 uit. Dit heeft als resultaat een prettige leefomgeving en de waarde van jouw woning stijgt. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Evengoed merk je een toename van comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3800 en besparen tot €320 p/jaar. Kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Analyseer allereerst wat reeds is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Op basis daarvan ontdek je op welke plekken warmte vrijkomt en waar de focus op moet liggen. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene stap is goedkoper dan de ander. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je graag je huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Grote onderhoudswerkzaamheden als isolatie van dak, vloer of gevel kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine investering kun je al veel winst behalen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie kopen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van uiteenlopende materialen. In de box hieronder tref je een beknopte omschrijving veel gebruikte types. Vaak verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Gamma, Praxis, Multimate, Hubo, Formido, Hornbach. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Smallingerland

Door gebruik te maken van subsidiemogelijkheden wordt woningisolatie nog aantrekkelijker. Kan ik iets van de overheid verwachten? De subsidieregeling op landelijk niveau is in april 2017 opgeheven. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Circa 15 procent van de tarieven mag je terug verwachten.
 • De eis is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Tevens wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het BTW (9%) laag tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Zo nu en dan is er in De Tike een potje voor dergelijke werkzaamheden. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.smallingerland.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Smallingerland
Het is overduidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met isolatie van gevel, dak of vloer. Vergeet niet, als de energierekening naar beneden moet, moet je eerst wel investeren. Als het nu gewoon te duur is dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met een schappelijke rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in De Tike. Andere opties zijn Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Dankzij de uitleg die hierna komt bouw jij je eigen isolatieplan De Tike wat schikt naar jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Kijk naar het bouwjaar en raadpleeg bij eerdere bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Op basis van een warmtescan ontdekt u waar eventuele luchtlekken zijn. Dit kan zijn het ontbreken van dubbel glas, traditionele muren of rotte kozijnen. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in De Tike voor persoonlijk advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat zijn financiële eisen? Maatregelen treffen rondom het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Leuk detail: de besparing die je realiseert met woningisolatie is significant beter dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het helder je de eerste stappen gaat zetten? Dien verschillende aanvragen in bij professionele isolatiebedrijven in De Tike. Vergelijk zeker verschillende offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Standaard begint men met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze onderdelen bieden jou een optimaal wooncomfort en veel minder stookkosten. Waar jij mee start wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren

  In een goed geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Bouw een ventilatieplanJe gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een gezond binnenklimaat. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen