Isolatie De Veenhoop

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in De Veenhoop? Goede isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Door middel van een aantal stappen als bijv. muren isoleren en isolerende kozijnen heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor de meer recente woningen zijn er veel mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Op deze pagina bekijk je belangrijke informatie over isolatie De Veenhoop. Je kunt denken aan zaken als muren isoleren en minerale wol. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Vul je gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-de-veenhoop-9215

 • Lagere energienota
 • Minder schimmel en vocht in huis
 • Kies voor een beter milieu
 • Geluidswerende werking
 • Voegt waarde toe aan uw woning

ProvincieFriesland
GemeenteSmallingerland
Postcode9215
Netnummer0512 (+31512)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2590 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Is je woning niet goed geïsoleerd? Zonde, want zo verliest je huis veel warmte door ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Houd de warmte in huis. Moderne woningen met een goed energielabel zijn vaak voldoende geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1980 of nog ouder) is dit vaak niet zo. Later isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is goed voor het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Hierna bekijk je de meest populaire werkzaamheden om een woning in De Veenhoop te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Een huis houdt warmte beter vast, en faciliteert een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in De Veenhoop kan zeer goedkoop (ongeveer € 730 voor een rijwoning) en de besparing op de energienota loopt op tot €245 (jaarlijkst, tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren geeft de kou geen kans en veel minder stookkosten. De kosten fluctueren rond de €1675 en je bespaart op de energierekening, tot wel €235 per jaar. De beste aanpak is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals chips, isolatiechape, vloerisolatieplaten, EPS parels. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in De Veenhoop kost plusminus €5800. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal je alleen de materialen van €970. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €770 per jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Het huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De eenmalige investering bedraagt €11100. Het voordeel is ong. €800 op jaarbasis. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Wat ook interessant is, is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0zijn er allerlei vaak toegepaste opties. Hierna beschrijven we de interessantste oplossingen.

 • Garage isoleren: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Schuur isoleren: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Isolatie van zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isoleren dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Kruipruimte-isoleren: Zorgt voor minder huisstofmijt

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in De Veenhoop (mei 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor bezuinigen op de energiekosten en uiteraard een energiebewuste gemeenschap? Woning De Veenhoop isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen oud en nieuw is de impact groot. Het isoleren van een oude woning bespaart aardgas tot maarliefst 2850 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1200 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op ons isolatie portaal tref je de totale prijs op het moment dat je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in De Veenhoop. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de prijzen een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je zelf wat geld over? Begin dan maar met afwegen. Het huidige rendement is te vergelijken met een spaarrekening met 4% rente. Het isoleren van je dak verdien je terug in zo’n acht jaar en bij een spouwmuur is dat zes jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd. Per mogelijkheid vind je de potentiële besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€4000)
€815
(€6750)
€1080
(€8950)
Vloerisolatie€150
(€1450)
€230
(€2050)
€365
(€3050)
Spouwmuur€240
(€1050)
€640
(€2225)
€950
(€3400)
HR++ glas€230
(€2725)
€265
(€3500)
€435
(€4775)
isolatie de-veenhoop 9215

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover

Meer weten over de isolatiespecialist in De Veenhoop?

Waarom mijn woning in De Veenhoop isoleren?

Een grondige woningisolatie staat gelijk aan minder energiekosten bij een energieleverancier zoals Greenchoice of Powerpeers, en is ook een heel duurzame keuze. Je verbruikt veel minder aardgas en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een comfortabel klimaat in huis en de waarde van jouw woning stijgt. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas & HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Evenzeer biedt het meer comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3175, dat betekent een winst van 345 op jaarbasis. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Ga dan direct voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat op dit moment al geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Check de warmtescan. Zo komt u erachter wat de zwakke punten van de woning zijn en waar de de meeste besparing ligt. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene oplossing is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Direct jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Omvangrijke werkzaamheden als isoleren van dak, gevel of vloer kan men uit laten voeren door experts. Maar veel kan je ook zelf. Met kleine budgetten is makkelijk rendement te halen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie toevoegen en klimaatfolie voor plafond.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren allerlei materialen. Onderstaand komen we met een korte omschrijving van de opties / soorten en toepassingen. Doorgaans beschikbaar bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Karwei, Hornbach, Hubo, Gamma, Multimate, Formido. Kies een A-merk zoals Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: gemakkelijk te bewerken (zagen of snijden)
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: een dure oplossing

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Smallingerland

Door de ondersteuning van een subsidie wordt het investeren in je huis nog aanlokkelijker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke subsidiepot bestaat niet meer. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Ongeveer 15% van de offerte zijn terug te vragen.
 • Randvoorwaarde is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Bovendien vallen de manuren onder het BTW (9%) laag tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Af en toe is er in De Veenhoop extra geld beschikbaar. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.smallingerland.nl voor de voorwaarden.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Smallingerland
Het is onmiskenbaar: je kunt flink bezuinigen met isolatie van dak, vloer of gevel. Onthoud wel, wanneer je kosten wilt besparen moet je dit vooraf kunnen financieren. Als het nu gewoon te duur is dan is er altijd de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met concurrerende rentepercentages in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in De Veenhoop. Andere opties zijn SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Middels het onderstaande stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan De Veenhoop wat strookt met jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Bepaal de leeftijd van de woning en achterhaal ook zeker wat er gebeurd is. Door middel van een warmtescan wordt het duidelijk op welke plekken warmte vrijkomt. Dit kan zijn dun (tochtig) glas, verrotte muren of een lekkend riool. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in De Veenhoop voor advies op maat.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat zijn financiële eisen? Een actie aan het dak is een stukje duurder dan de vloer. Goed om te weten: de besparing die je realiseert met woningisolatie is veel lucratiever dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste besparing ligt? Ga op zoek naar diverse erkende isolatiebedrijven in De Veenhoop. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze onderdelen resulteren in een gezond leefklimaat en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De volgorde bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventilatie

  In het geval van goede isolatie loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is cruciaal een comfortabel leefklimaat. Via toepassingen als mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen