Isolatie Ferwerderadiel

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Ferwerderadiel? Gedegen isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Door middel van een investering zoals de spouwmuur isoleren en isolerende raamfolie worden je stookkosten een stuk lager. Ook in een wat nieuwer huis zijn er veel mogelijkheden die je snel terugverdient. Op isolatierevolutie.nl bekijk je uitgebreide informatie over isolatie Ferwerderadiel. Denk aan belangrijke onderwerpen zoals triple glas en thermische bruggen. Direct actie ondernemen? Dien een aanvraag in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-ferwerderadiel-9112

 • Snelle terugverdientijd
 • Een comfortabel klimaat in huis
 • Groene investering
 • Profiteer van de energiebespaarlening
 • Je huis wordt meer waard

ProvincieFriesland
GemeenteFerwerderadiel
Postcode9112
Netnummer0519 (+31519)
Gasverbruik M31500 M3
Stroomverbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In dat geval vervliegt de warmte van de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwwoningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn in de regel voldoende geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot plusminus 1985) is dat een stuk minder. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter klimaat, en is verrassend snel weer terugverdiend. In de volgende paragraaf achterhaal je de meest toegepaste manieren om jullie woning in Ferwerderadiel te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit holle gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Het woonobject kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en biedt daardoor een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Ferwerderadiel is voordeling beginnend bij € 790 voor rijwoningen) en je bespaart al snel €250 op jaarbasis (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer houdt warmte in huis en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De prijzen bedragen zo’n €1825 en de potentiële besparing ligt op €260 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals PUR schuim, isolatiechape, vloerisolatieplaten, chips. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste (oudere) huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Ferwerderadiel kost ongeveer €5150. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal jij ongeveer €1240. De potentiële besparing ligt op €770 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Een huis houdt de warmte binnenboord. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pluspunten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €11200. Je profiteert van zo’n €870, ieder jaar weer. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere mogelijkheid is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder zien we nog meer alternatieve oplossingen. In het gedeelte hieronder beoordelen we de meest interessante alternatieven.

 • Isoleren garage: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isolatie van schuur: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Zolder-isoleren: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isoleren dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isoleren kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Ferwerderadiel (juni 2024)?

Is jouw doel ook een structureel lagere energienota of bijdragen aan een CO-2 reducerende samenleving? Woning Ferwerderadiel isoleren kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen oud en nieuw zijn de effecten soms enorm. Isolatie van een woning van voor 1974 kan een aardgas besparing realiseren van 2450 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1300 per jaar. Onderstaand bekijk je de uiteindelijke kosten in het geval je kiest voor een isolatiebedrijf in Ferwerderadiel. Heb je zelf verstand van verbouwen? De totaalprijs is dan veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik jij over voldoende geld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is in lijn met een 4% spaarrekening. Het isoleren van je dak heb je terugverdiend in negen jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 5,5 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per optie kun je de verwachte opbrengst bekijken en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€3850)
€625
(€6150)
€980
(€8350)
Vloerisolatie€160
(€1050)
€220
(€2300)
€360
(€2900)
Spouwmuur€180
(€1750)
€700
(€2325)
€910
(€3575)
HR++ glas€215
(€2675)
€295
(€3175)
€390
(€4725)
isolatie ferwerderadiel 9112

Erkende Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX

Vragen voor een isolatiespecialist in Ferwerderadiel?

Waarom mijn woning in Ferwerderadiel isoleren?

Een solide woningisolatie staat gelijk aan lagere energiekosten bij een maatschappij als Delta of Nuon, en is goed voor het milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een optimale leefomgeving en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat leidt tot minder energiekosten. Evengoed neem het leefcomfort toe: geen last van koudeval en/of tocht en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3250 en geeft een besparing van €245, ieder jaar weer. Kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Doe eerst onderzoek naar op welke manier er nu is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Probeer de warmtescan. Op die manier zie je waar de meeste warmte ontsnapt en wat prioriteit heeft. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene keuze is wel duurder dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook een woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Ingrijpende onderhoudswerkzaamheden zoals isolatie van gevel, dak of vloer kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met minimale investeringen zijn grote winsten te boeken. Je kunt denken aan naden en kieren dichtkitten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, bestellen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verschillende soorten materialen. Op deze pagina komen we met een beknopte omschrijving het huidige assortiment. Vaak wel op voorraad bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Hubo, Gamma, Formido, Praxis, Karwei, Multimate. Toonaangevende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Ferwerderadiel

Via een subsidie worden investeringen in de woning zeker interessanter. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De subsidieregeling op landelijk niveau is er helaas niet meer. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Circa 25 procent van de onkosten mag je terug verwachten.
 • De conditie is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Evengoed valt het arbeidsloon onder het BTW (9%) laag tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Geregeld is er in Ferwerderadiel een subsidie of duurzaamheidslening. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.ferwerderadiel.nl voor de huidige regeleing.
 • Bij het installeren van duurzame producten als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Ferwerderadiel
Het mag duidelijk zijn: je kunt besparen op de energiekosten met gevel-, dak of vloerisolatie. Maar onderschat niet, als de energierekening naar beneden moet, moet je eerst wel investeren. Als het nu gewoon te duur is dan kan je aankloppen voor de Energiebespaarlening: een interessante lening met concurrerende rentepercentages opgezet voor energiebesparende maatregelen in Ferwerderadiel. Relevante alternatieven zijn de GreenLoans, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direct aan de slag? D.m.v. ons stappenplan ontwikkel je het isolatieplan Ferwerderadiel wat in lijn is met jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag vorige bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. D.m.v. een warmtescan wordt het duidelijk waar er onnodig warmte verloren gaat. Onder andere dun (tochtig) glas, verrotte muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Ferwerderadiel voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Naar welke tarieven kijk je? Het dak renoveren is veel duurder dan een spouw of vloer. Vergeet niet: de opbrengst van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste besparing ligt? Ga op zoek naar diverse erkende isolatiebedrijven in Ferwerderadiel. Vergelijk rustig een aantal offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vormen bieden sowieso een gezond binnenklimaat en structureel lagere energielasten. Het werkschema is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Slim ventileren

  In een correct geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Ga aan de slag met een gedegen ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is zeker nodig voor de gezondheid. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen