Isolatie Zuidzande

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Zuidzande? Grondige isolatie kan veel energie besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? D.m.v. enkele acties zoals bijvoorbeeld de schuur isoleren of dakkapel isoleren heb je een veel lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er isolerende maatregelen die je snel terugverdient. Op deze pagina komen we met diverse informatie over isolatie Zuidzande. We bespreken zaken als tussenwanden isoleren en thermische bruggen. Direct actie ondernemen? Vul het formulier in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-zuidzande-4525

 • Een fors lagere energierekening
 • Een optimaal leefklimaat
 • Vermindering Milieu-impact
 • Interessante financieringsmogelijkheden
 • De waarde van de woning neemt toe

ProvincieZeeland
GemeenteSluis
Postcode4525
Netnummer0117 (+31117)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh2540 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Is je woning niet goed geïsoleerd? In dat geval verlies je de warmte van je CV door de vloer of dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwwoningen met een goed energielabel zijn meestal voldoende geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1980 of nog ouder) valt er nog veel winst te behalen. Starten met isolatie heeft direct effect op de energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op isolatierevolutie.nl bekijk je de meest toegepaste methodes om een woning in Zuidzande te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit stukje kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Jouw huis houdt warmte beter vast, met als gevolg een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Zuidzande is voordeling (plusminus € 810 voor een kleine woning) en de besparing op de energienota loopt op tot €190 per 12 maanden (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en verlaagt het energiegebruik. De prijzen liggen rond €1775 en de besparing loopt op tot €230, ieder jaar weer. De meest geschikte manier is door middel van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als chips, PUR schuim, EPS parels, isolatiechape. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie verliest veel warmte. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Zuidzande kost doorgaans €5100. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal je alleen de materialen van €1090. Het rendement is al snel €860 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Het woonobject verliest veel minder warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pluspunten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De tarieven kunnen oplopen tot €11300. Het rendement is plusminus €810 per jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere oplossing is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder kennen we nog een aantal mogelijke mogelijkheden. In het volgende overzicht benoemen we de populairste mogelijkheden.

 • Isoleren garage: Altijd een warme garage
 • Isolatie schuur: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Isoleren van zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isolatie van dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Isolatie van kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de kosten van isoleren in Zuidzande (juni 2024)?

Streef jij naar een structureel lagere energienota en tegelijk een milieuvriendelijke samenleving? Woning Zuidzande isoleren kan hier direct aan bijdragen. Bij oude én nieuwere woningen kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot wel 2875 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €925 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze website kijken we naar de totale prijs als je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Zuidzande. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De kosten zijn dan stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik je over spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het geschatte rendement komt overeen met een spaarrekening met 6% rente. Het dak isoleren heb je terugverdiend in 7,5 jaar en bij een spouwmuur is dat 5 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per werkzaamheden zie je welk bedrag je kunt besparen en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€3400)
€725
(€7100)
€1040
(€8350)
Vloerisolatie€120
(€1300)
€250
(€2100)
€355
(€3350)
Spouwmuur€360
(€1725)
€670
(€2600)
€875
(€3200)
HR++ glas€250
(€2400)
€310
(€3525)
€395
(€4875)
isolatie zuidzande 4525

Populaire Isolatiemerken:

 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Zuidzande?

Waarom mijn woning in Zuidzande isoleren?

Een solide woningisolatie leidt tot minder energiekosten bij een energieaanbieder zoals Essent of Qurrent, en draagt bij aan een beter klimaat. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een optimaal leefklimaat en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas + HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft in huis wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Evenzeer biedt het meer comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3350 en geeft een besparing van €275, ieder jaar weer. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Kies dan meteen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Bekijk eerst wat reeds is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Daardoor ontdekt u op welke plekken warmte vrijkomt en wat de snelle winsten zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene optie is goedkoper dan de ander. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook een woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Uitvoerige klussen als isolatie van gevel, vloer of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine investering zijn grote winsten te boeken. Wat veel toegepast wordt is dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie integreren en klimaatfolie op een plafond monteren.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verscheidene materialen. Hierna ontdek je een beknopte omschrijving de meest populaire soorten. Vaak wel op voorraad bij bekende bouwmarkten als Karwei, Hubo, Praxis, Multimate, Hornbach, Gamma. Toonaangevende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Sluis

Via een subsidie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aanlokkelijker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? Een landelijke subsidie op isolatie is er helaas niet meer. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Ongeveer 20 procent van de offerte kan je terugvragen.
 • Randvoorwaarde is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Verder vallen de manuren onder het 9% BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Geregeld is er in Zuidzande een subsidie of duurzaamheidslening. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentesluis.nl voor meer informatie.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Sluis
Het is duidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met vloer-, gevel of dakisolatie. Onthoud wel, als de energierekening naar beneden moet, moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening tegen een aantrekkelijke rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Zuidzande. Alternatieve regelingen zijn GreenLoans, Duurzaamheidslening, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Meteen werk van maken? Gebruikmakend van de adviezen van onze specialisten kom je met een isolatieplan Zuidzande wat past bij jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en maak een rondje om te kijken wat er gebeurd is. Met behulp van een warmtescan komt u erachter waar de zwakke plekken liggen. Onder andere dun (tochtig) glas, traditionele muren of rotte kozijnen. Zoek een isolatiedeskundige in Zuidzande voor een speciaal consult.

 2. Wat is jou budget?

  Wat mag het project kosten? Een actie aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Vergeet niet: het resultaat van de woningisolatie ligt altijd hoger dan de huidige spaarrente. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Ben je er achter waar de focus moet liggen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere lokale isolatiebedrijven in Zuidzande. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze acties dragen bij aan een gezond klimaat in huis en lagere maandlasten door een lagere energienota. De planning is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Slim ventileren

  In een goed geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Installeer slimme ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een comfortabel wooncomfort. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen