Isolatie Hoofdplaat

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Hoofdplaat? Een solide isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Middels een isolatiemaatregel als de spouw isoleren of tochtprofielen gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er verschillende opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze pagina vind je bruikbare informatie over isolatie Hoofdplaat. Je komt meer te weten over topics als isolerende raambekleding en Pur Isolatieplaten. Hoe kan ik isoleren en besparen? Vul je gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-hoofdplaat-4513

 • Ieder jaar weer energiekosten besparen
 • Een aangenaam klimaat in huis
 • Minder impact op het milieu
 • Rust en comfort in huis
 • Minder afhankelijkheid van gasprijzen

ProvincieZeeland
GemeenteSluis
Postcode4513
Netnummer0117 (+31117)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh2540 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Als dat het geval is verliest je huis veel warmte via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Zorg dat de warmte binnen blijft. Woningen van na 1995 met een goed of uitstekend energielabel zijn veelal solide geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1980 of nog ouder) is dat een stuk minder. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt voor lagere energiekosten, is een groene investering, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op isolatierevolutie.nl achterhaal je de meest toegepaste methodes om jullie woning in Hoofdplaat te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Jouw huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat zorgt voor een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Hoofdplaat is aantrekkelijk (vanaf € 790 voor een kleine woning) en je profiteert van een besparing tot wel €255 (jaarlijkst, prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en je verbruikt minder energie. De onkosten bedragen zo’n €1775 en het bespaart circa €235, ieder jaar weer. De eenvoudigste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn isolatiechape, chips, EPS parels, isolatiematrassen. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Hoofdplaat kost je zo’n €5450. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal jij ongeveer €1080. Het rendement is al snel €840 per jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. De woonruimte houdt warmte beter vast. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pluspunten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je muren een flinke upgrade krijgen. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12800. De winst is pakweg €880 op jaarbasis. Mag je de buitenkant niet veranderen? Wat ook interessant is, is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere veel voorkomende maatregelen

Overigens bestaan er verschillende mogelijke oplossingen. Hieronder bediscussiëren we de meest aantrekkelijke oplossingen.

 • Isoleren van garage: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Schuur isoleren: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isoleren zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Isoleren dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte isolatie: Zorgt voor minder huisstofmijt

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Hoofdplaat (juli 2024)?

Wil jij graag een structureel lagere energienota of een bewuste wereld? Woning Hoofdplaat isoleren kan hier uitkomst bieden. Voor woningen oud en nieuw is de impact groot. Het isoleren van een ouder huis betekent wel een aardgas besparing van 2925 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1400 op jaarbasis. Hierna ontdek je de kosten (bij benadering) als je het laat doen door een isolatiebedrijf in Hoofdplaat. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De kosten zijn dan een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je zelf wat geld over? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dakisolatie kan men terugverdienen in zeven jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vier jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per mogelijkheid vind je de potentiële besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€3350)
€725
(€6200)
€980
(€8500)
Vloerisolatie€140
(€1200)
€230
(€1850)
€390
(€3550)
Spouwmuur€195
(€925)
€710
(€2800)
€785
(€3075)
HR++ glas€220
(€2050)
€270
(€3425)
€430
(€4625)
isolatie hoofdplaat 4513

Professionele Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast

Vragen voor een isolatiespecialist in Hoofdplaat?

Waarom mijn woning in Hoofdplaat isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie resulteert in lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals Eneco of Powerpeers, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een optimaal klimaat in huis en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas is stukken effectiever dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je minder hoeft te stoken. Eveneens geeft het extra comfort: geen tocht en kou bij de ramen en minder last van condensvorming. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3800, dat betekent een winst van 225, ieder jaar weer. Moeten je kozijnen worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Probeer te achterhalen hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en wat de kwaliteit hiervan nog is. Check de warmtescan. Dan analyseert u hoeveel warmte de woning verliest en waar de aandacht naar uit moet gaan. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige werkzaamheden zijn aantrekkelijker dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Ingrijpende onderhoudswerkzaamheden als isolatie van gevel, vloer of dak moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar veel kan je ook zelf. Ook met een klein budget kun je al veel winst behalen. Je kunt denken aan kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, toevoegen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van velerlei geschikte materialen. Op isolatierevolutie.nl ontdek je kort & bondige info over veel gebruikte types. Dit ligt vaak ook in het schap bij grotere bouwmarkten als Hornbach, Gamma, Hubo, Praxis, Formido, Karwei. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: eenvoudig aan te brengen
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Sluis

Door een subsidie wordt energie besparen met isoleren nog uitnodigender. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Pak ‘m beet 25 procent van de onkosten mag je terugvragen.
 • Het is een must de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Evengoed valt het arbeidsloon onder het verlaagde BTW-tarief (9%). Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Geregeld is er in Hoofdplaat een potje voor dergelijke werkzaamheden. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentesluis.nl voor de huidige regeleing.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Sluis
Het is evident: je kunt fors besparen dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Onthoud wel, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel wat geld nodig. Als de investering nu te groot is kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een prachtige lening met een lage rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Hoofdplaat. Relevante alternatieven zijn de Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Via ons stappenplan kom je met een isolatieplan Hoofdplaat wat past bij jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Bepaal de leeftijd van de woning en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er gedaan is. D.m.v. een warmtescan zie je waar eventuele luchtlekken zijn. Dit kan zijn geen HR++ glas, ouderwetse muren of een lekkend rioleringssysteem. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Hoofdplaat voor persoonlijk advies.

 2. Bepaal het budget

  Wat zijn financiële eisen? Het dak renoveren is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk altijd: de besparing op de stookkosten is een stuk aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Installateurs vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar je gaat beginnen? Vraag een offerte op bij een aantal erkende isolatiebedrijven in Hoofdplaat. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Start altijd met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze onderdelen resulteren gegarandeerd in een prettig klimaat in huis en veel minder stookkosten. De volgorde van maatregelen kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Goede ventilatie

  In een solide geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Ga aan de slag met een professionele ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar dit is bepalend voor een optimaal binnenklimaat. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen