Isolatie Nieuwvliet

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Nieuwvliet? Gedegen isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Eigenaar van een ouder huis? Aan de hand van haalbare maatregelen zoals spouwmuurisolatie en tochtwering ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er voldoende mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Onderstaand bekijk je belangrijke informatie over isolatie Nieuwvliet. We bespreken belangrijke onderwerpen zoals isolerende kozijnen en K-waarde. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Schets jouw situatie en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-nieuwvliet-4504

 • Beter rendement dan spaarrekening
 • Meer warmte en minder vocht
 • Zelf kiezen voor een beter milieu
 • Beperking geluiden van buiten
 • Aantrekkelijk voor huizenkopers

ProvincieZeeland
GemeenteSluis
Postcode4504
Netnummer0117 (+31117)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh2540 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dan zal er veel warmte ontsnappen door de vloer of dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwhuizen met een energielabel A of B zijn vaak goed geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1974 t/m 1982) is dat veel minder het geval. Het na-isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter klimaat, en is verrassend snel weer terugverdiend. Bijgaand tref jij de meest rendabele onderdelen om een woning in Nieuwvliet te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Het woonobject is in staat om de warmte beter vast te houden, en faciliteert een aangenaam leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Nieuwvliet is aantrekkelijk (al vanaf € 910 voor tussenwoningen) en je bespaart al snel €255 per 12 maanden (prijzen april 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en veel lagere gaskosten. De prijzen zijn ongeveer €1875 en je bespaart op de energierekening, tot wel €200 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als chips, isolatiematrassen, isolatiechape, EPS parels. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie kan een flinke kostenpost zijn. Het gros van de daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Nieuwvliet kost zo’n €5300. Doe je het zelf? Hiervoor betaal je stukken minder, €1010. Je energiekosten dalen flink, tot wel €850, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Positieve aspecten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €13200. Het rendement is ong. €980 elk jaar opnieuw. Krijg je geen vergunning? Een andere oplossing is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Overigens noemen we allerlei mogelijke mogelijkheden. In het gedeelte hieronder bespreken we de meest aantrekkelijke vormen.

 • Isoleren van garage: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Isoleren schuur: Altijd een warme schuur
 • Isolatie van zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel isoleren: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isoleren van kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Nieuwvliet (april 2024)?

Streef jij naar lagere maandelijkse energielasten en tegelijk een energiebewuste wereld? Woning Nieuwvliet isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn verbluffende resultaten te behalen. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot wel 2775 m3. Dat is dus al gauw €1275 per 12 maanden. Hieronder ontdek je de gemiddelde kosten zodra kiest voor een isolatiebedrijf in Nieuwvliet. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de totale kosten veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik jij over voldoende geld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement komt overeen met een 4 procent spaarrente. Een dak isoleren kan terugverdiend worden in zeven jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5,5 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen. Per oplossing zie je de geschatte opbrengst met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€3200)
€845
(€5850)
€1080
(€8200)
Vloerisolatie€150
(€1150)
€205
(€2550)
€385
(€3400)
Spouwmuur€220
(€1175)
€740
(€2025)
€785
(€3400)
HR++ glas€205
(€1900)
€305
(€3150)
€370
(€5400)
isolatie nieuwvliet 4504

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Nieuwvliet?

Waarom mijn woning in Nieuwvliet isoleren?

Een gedegen woningisolatie draait uit op minder energiekosten bij een energiebedrijf zoals Eneco of NLE, en is goed voor het milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een optimaal wooncomfort en de waarde van de woning zal toenemen. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas of triple glas is stukken effectiever dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je energiekosten bespaart. Mede biedt het meer comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3450, dat betekent een winst van 290 per jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Ga dan direct voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Dan ontdek je hoeveel warmte de woning verliest en wat dus zeker aangepakt moet worden. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene maatregel is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Grootse acties als isoleren van dak, vloer of gevel zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn er allerlei mogelijkheden. Enkele voorbeelden zijn het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie aanschaffen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verscheidene materialen. Hieronder check je een beknopte omschrijving de meest populaire soorten. Te koop bij toonaangevende bouwmarkten als Multimate, Hornbach, Praxis, Hubo, Karwei, Gamma. De beste merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Sluis

Door de ondersteuning van een subsidie van de overheid wordt je woning isoleren nog aantrekkelijker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? Een landelijke subsidie op isolatie is er niet meer sinds 2017. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Pak ‘m beet 20% van de tarieven kan je terugvorderen.
 • De richtlijn is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Ook geldt voor arbeid het lage (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Misschien is er in Nieuwvliet extra geld beschikbaar. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentesluis.nl voor de status in april 2024.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Sluis
Het mag duidelijk zijn: je kunt flink bezuinigen door je huis te isoleren. Echter, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een unieke lening tegen een speciaal rentetarief met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Nieuwvliet. Ook interessant is de SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Via onderstaande tips bouw jij je eigen isolatieplan Nieuwvliet wat in lijn is met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en pols bij de oude bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Via een warmtescan komt u erachter hoeveel warmte de woning verliest. Onder andere het ontbreken van dubbel glas, verouderde muren of een verouderd kozijn. Ga naar de isolatiedeskundige in Nieuwvliet voor persoonlijk advies.

 2. Wat is jou budget?

  Naar welke tarieven kijk je? Het dak renoveren is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk wel: het rendement van woningisolatie is significant beter dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Dien verschillende aanvragen in bij betrouwbare isolatiebedrijven in Nieuwvliet. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Kijk als eerste naar triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze acties hebben als resultaat een aangenaam klimaat in huis en maken dat je minder energie gebruikt. De volgorde is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Genoeg ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Zorg dus voor een werkende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is van wezenlijk belang voor de gezondheid van de bewoners. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen