Isolatie Eede

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Eede? Vakkundige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Dankzij een paar maatregelen zoals isolatie van de gevel of dakkapel isoleren heb je een veel lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er voldoende mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Op ons isolatie portaal ontdek je nuttige informatie over isolatie Eede. Je komt meer te weten over thema’s als buitenmuren isoleren en glaswol isolatie. Hoe kan ik isoleren en besparen? Dien een aanvraag in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-eede-4529

 • Besparen op energierekening
 • Een comfortabele leefomgeving
 • Veel minder uitstoot van CO-2
 • Minder last van ongedierte
 • Woningwaarde zal stijgen

ProvincieZeeland
GemeenteSluis
Postcode4529
Netnummer0117 (+31117)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh2540 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Heb je een matig geïsoleerde woning? Zonde, want zo zal er veel warmte ontsnappen door de vloer of dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwwoningen met een goed of uitstekend energielabel zijn meestal grondig geïsoleerd. Bij oude huizen (tot ongeveer 1990) is dit vaak niet zo. Later isoleren bespaart veel energiekosten, is goed voor het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. In de paragraaf hierna lees jij de meest toegepaste stappen om je woning in Eede te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Jouw huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en biedt daardoor een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Eede is financieel toegankelijk (om en nabij de € 940 voor tussenwoningen) en je bespaart al snel €205 op jaarbasis (prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt voor warmere voeten, meer comfort en een fors lagere energierekening. De kosten variëren rond €2000 en je bespaart op de energierekening, tot wel €210, ieder jaar weer. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals isolatiechape, PUR schuim, vloerisolatieplaten, chips. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak verliest veel warmte. Het merendeel van de daken in Nederland zijn onvoldoende geïsoleerd. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Eede kost gemiddeld €5150. Dit zelfstandig uitvoeren? Hiervoor betaal je stukken minder, €1110. De besparing loopt op tot €720, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. De woonruimte verliest niet onnodig warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11900. Het rendement is circa €800 elk jaar opnieuw. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Ook noemen we verscheidene mogelijke werkzaamheden. In het volgende overzicht bediscussiëren we de meest toegepaste werkzaamheden.

 • Isolatie garage: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isolatie schuur: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Zolder isolatie: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel-isoleren: Relatief goedkope methode
 • Isolatie kruipruimte: Weert ongedierte

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Eede (juli 2024)?

Is jouw doel ook lagere maandelijkse energielasten en een energiebewuste wereld? Woning Eede isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is veel winst te boeken. De isolatie van een bestaande woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2425 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €950 (jaarlijks). Hierna vind je de totale prijs als je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Eede. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de totale kosten veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat geld opzij gezet? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement wordt vaak vergeleken met een royale 5% spaarrekening. Een isolatie van het dak kan terugverdiend worden in 9 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vier jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per mogelijkheid tonen we de maximale besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€3700)
€685
(€5600)
€970
(€8450)
Vloerisolatie€115
(€1500)
€245
(€2300)
€310
(€2900)
Spouwmuur€295
(€875)
€510
(€2225)
€805
(€3450)
HR++ glas€220
(€2550)
€265
(€3200)
€365
(€4975)
isolatie eede 4529

Interessante Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Eede?

Waarom mijn woning in Eede isoleren?

Een degelijke woningisolatie leidt tot structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals Delta of Qurrent, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat direct minder aardgas stoken en je CO2 vervuiling is minder. Het gevolg daarvan is een aangenaam klimaat in huis en een flinke toename van de woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas is stukken effectiever dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft binnen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Eveneens merkt men een verbeterd comfort in huis: geen last van koudeval en/of tocht en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3825 en besparen tot €325 per jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat er geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Hierdoor zie je wat de zwakke punten van de woning zijn en wat prioriteit heeft. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene optie is duurder i.v.m. ander opties. De meest effectieve maatregelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Direct je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Ingrijpende werkzaamheden als isolatie van dak, vloer of gevel moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn er allerlei mogelijkheden. Enkele voorbeelden zijn het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, integreren van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen een heleboel materialen. Op deze website ontdek je een beknopte omschrijving het huidige assortiment. Je kunt het ook zelf kopen bij de erkende bouwmarkten als Hornbach, Formido, Praxis, Multimate, Gamma, Karwei. De beste merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Sluis

Door een subsidie van de overheid worden investeringen in de woning zeker lucratiever. Heb ik recht op subsidie? De bekende landelijke subsidieregeling is in 2017 volledig afgeschaft. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Pak ‘m beet 25% van de factuur mag je terugvragen.
 • Een voorwaarde is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Eveneens geldt voor arbeid het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Af en toe is er in Eede een potje voor dergelijke werkzaamheden. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentesluis.nl voor de kleine lettertjes.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Sluis
Het is onmiskenbaar: je kunt enorm besparen met isoleren van vloer, dak of gevel. Echter, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je onvoldoende budget hebt dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een interessante lening tegen een speciaal rentetarief in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Eede. Ook interessant is de Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Door middel van de adviezen van onze specialisten ontwikkel je het isolatieplan Eede wat conformeert aan jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar is het huis gebouwd, en achterhaal ook zeker wat er op dit moment al gedaan is. Middels een warmtescan ontdek je hoeveel warmte de woning verliest. Denk bijvoorbeeld aan dun (tochtig) glas, verouderde muren of een lekkend rioleringssysteem. Informeer bij de isolatiedeskundige in Eede voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Naar welke tarieven kijk je? Jouw dak behandelen is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk wel: de winst van een woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het helder de focus moet liggen? Neem contact op met meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Eede. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  In de basis moet je kijken naar HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze acties leiden tot een optimaal binnenklimaat en lagere maandlasten door een lagere energienota. De planning is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Implementeer een professionele ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een aangenaam klimaat in huis. Dat gaat via mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen