Isolatie Aardenburg

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Aardenburg? Grondige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Dankzij een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld isolatie van de schuur of dakkapel isoleren worden je stookkosten een stuk lager. Ook in een wat nieuwer huis zijn er verschillende opties die je razendsnel weer terugverdient. Op deze pagina lees je diverse informatie over isolatie Aardenburg. Dit kan gaan om zaken als binnenmuren isoleren en ventilatie. Hoe kan ik isoleren en besparen? Geef je wensen door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-aardenburg-4527

 • Besparen op energienota
 • Meer controle in de woning
 • Zet het milieu op 1
 • Speciale groene leningen
 • Gunstiger energielabel van de woning

ProvincieZeeland
GemeenteSluis
Postcode4527
Netnummer0117 (+31117)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh2540 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dan vervliegt de warmte van de woning door ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe huizen met een goed energielabel zijn veelal voldoende geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot plusminus 1985) is dat een stuk minder. Starten met isolatie leidt tot lagere energielasten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In het volgende stukje ontdek jij de meest interessante onderdelen om je woning in Aardenburg te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze lege ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. De woning verliest niet onnodig warmte en biedt daardoor een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Aardenburg is goed te betalen (ongeveer € 710 voor tussenwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €280 per jaar (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren houdt warmte in huis en een fors lagere energierekening. De kosten zijn zo’n €1900 en je bespaart op de energierekening, tot wel €270 per jaar. De meest geschikte manier is middels de kruipruimte techniek. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als steenwol, icynene, glaswol, dekens. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Aardenburg kost ongeveer €4900. Doe je het zelf? Hiervoor betaal je stukken minder, €1010. De besparing loopt op tot €750 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Jouw woning verliest niet onnodig warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Positieve aspecten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De eenmalige investering bedraagt €11600. Je profiteert van circa €940 op jaarbasis. Wordt er geen vergunning verleend/ Je kunt dan kiezen voor om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0onderscheiden we nog meer alternatieve werkzaamheden. In het gedeelte hieronder beoordelen we de meest aantrekkelijke mogelijkheden.

 • Isoleren van garage: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Schuur isoleren: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Zolder isoleren: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isoleren van dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isolatie kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de kosten van isoleren in Aardenburg (juni 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge energiekosten en tegelijkertijd een energiezuinige maatschappij? Woning Aardenburg isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen gebouwd voor 2000 is de impact groot. Het isoleren van een ouder huis kan aardgas besparen tot gemiddeld 2700 m3. Dat komt neer op €1325 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op ons isolatie portaal ontdek je de verwachte kosten wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Aardenburg. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de kosten veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik jij over voldoende geld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement wordt vaak vergeleken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Het isoleren van je dak kan men terugverdienen in 8 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 6 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd. Per type zie je de geschatte opbrengst met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€4200)
€575
(€5050)
€960
(€9000)
Vloerisolatie€160
(€1350)
€200
(€1950)
€305
(€3400)
Spouwmuur€300
(€1300)
€570
(€2650)
€895
(€3225)
HR++ glas€235
(€2375)
€265
(€3500)
€420
(€5125)
isolatie aardenburg 4527

Bekende Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana

Vragen voor een isolatiespecialist in Aardenburg?

Waarom mijn woning in Aardenburg isoleren?

Een degelijke woningisolatie staat gelijk aan een lagere energienota bij een energieleverancier als Energiedirect of Oxxio, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je stoot minder CO2 uit. Het gevolg daarvan is een gezond klimaat in huis en de woning neemt in waarde toe. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies wat resulteert in lagere stookkosten. Eveneens neem het leefcomfort toe: geen koude tocht in de buurt van de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €4000 en dat levert gemiddeld op €345 elk jaar opnieuw. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Stap dan direct over op moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Probeer te achterhalen hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Op die manier komt u erachter op welke plekken er veel warmte lekt en wat dus zeker aangepakt moet worden. De volgorde is niet heel relevant. De ene keuze is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Direct jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige maatregelen als isoleren van gevel, dak of vloer moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar veel kan je ook zelf. Met minimale investeringen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Populaire vormen zijn het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, aanschaffen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken een heleboel materialen. Op deze pagina vind je een samenvatting van het actuele aanbod. Je kunt het ook zelf kopen bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Gamma, Formido, Praxis, Karwei, Multimate, Hornbach. Erkende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Sluis

Door gebruik te maken van een subsidie wordt woningisolatie nog aanlokkelijker. Heb ik recht op subsidie? De landelijke subsidiepot is er niet meer. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Circa 15% van de onkosten kan je terugvragen.
 • De conditie is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Verder is het arbeidsloon ingedeeld in het 9% BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Zo nu en dan is er in Aardenburg een groene lening of extra potje. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentesluis.nl voor de kleine lettertjes.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Sluis
Het is onomstotelijk: je kunt fors besparen dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Maar, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je het geld niet hebt zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een unieke lening zonder hoge lasten bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Aardenburg. Andere opties zijn Groene lening, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Op basis van de uitleg die hierna komt bouw jij je eigen isolatieplan Aardenburg wat past bij speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Wat is de leeftijd van het huis en pols bij de oude bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Aan de hand van een warmtescan ziet u waar de zwakke plekken liggen. Denk bijvoorbeeld aan dun (tochtig) glas, verrotte muren of een lekkend dak. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Aardenburg voor een speciaal consult.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Naar welke tarieven kijk je? Jouw dak behandelen is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk altijd: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Vraag prijzen op bij plaatselijke isolatiebedrijven in Aardenburg. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Begin – indien nodig – met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze vier onderdelen resulteren in een optimaal klimaat in huis en flink lagere energiekosten. De volgorde heeft vooral te maken met het budget.

 5. Slim ventileren

  In een solide geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Werk aan een gedegen ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar dit is bepalend voor een gezond klimaat in huis. Onder andere via mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen