Isolatie Breskens

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Breskens? Gedegen isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Eigenaar van een ouder huis? Met enkele acties als gevelisolatie en isolerende deuren gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor nieuwere woningen zijn er voldoende mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Onderstaand check je nuttige informatie over isolatie Breskens. We zoomen in op items als de spouwmuur isoleren en energie besparen tips. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Dien een aanvraag in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-breskens-4510

 • Besparen op energienota
 • Slimmer omgaan met thermostaat
 • Gebruikt duurzame energiebronnen
 • Beperking geluiden van buiten
 • Voegt waarde toe aan uw woning

ProvincieZeeland
GemeenteSluis
Postcode4510
Netnummer0117 (+31117)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh2540 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Op dat moment zal er veel warmte ontsnappen via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwwoningen met een hoger energielabel zijn in de basis prima geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot 1985) is dat veel minder het geval. Het na-isoleren heeft direct effect op de energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Bijgaand bekijk je de meest interessante stappen om je woning in Breskens te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Het woonobject is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat resulteert in een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Breskens is financieel toegankelijk (al vanaf € 910 voor een tussenhuis) en het bespaart flink geld, tot wel €215 (jaarlijkst, prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en een significant lagere energierekening. De tarieven zijn ongeveer €1825 en de potentiële besparing ligt op €205 per jaar. De gemakkelijkste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als folie, icynene, dekens, glaswol. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is een enorme energieverspiller. Veel van de Nederlandse daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het loont om dit te verbeteren. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Breskens kost +/- €5700. Plannen dit zelf te doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1150. Het rendement is al snel €850, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Een woning verliest niet onnodig warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je weer nieuwe muren hebt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13200. Hiermee bespaar je ong. €990 p/jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Je kunt dan kiezen voor buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Overigens onderscheiden we meerdere rendabele uitvoeringen. In het gedeelte hieronder behandelen we de meest rendabele mogelijkheden.

 • Garage-isoleren: Een warme garage voor extra gemak
 • Isoleren schuur: Altijd een warme schuur
 • Zolder isolatie: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel-isoleren: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Kruipruimte-isoleren: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Breskens (juli 2024)?

Willen jullie ook een structureel lagere energienota en natuurlijk een milieuvriendelijke maatschappij? Woning Breskens isoleren is dan een uitstekende oplossing. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is veel winst te boeken. De isolatie van een ouder huis kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2925 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1000 per jaar. Op deze website vind je de uiteindelijke kosten op het moment dat je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Breskens. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De totale kosten zijn dan een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de terugverdientijd wordt steeds korter. Is er budget voor een duurzame investering? Dan is het erg interessant. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met 6% rente. Het isoleren van je dak kan men terugverdienen in 8 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar zes jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per doel zie je welk bedrag je kunt besparen en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€3500)
€805
(€5800)
€1150
(€8600)
Vloerisolatie€160
(€1500)
€275
(€2400)
€335
(€3450)
Spouwmuur€190
(€1600)
€530
(€2625)
€905
(€3350)
HR++ glas€200
(€1975)
€260
(€3925)
€365
(€4650)
isolatie breskens 4510

Erkende Isolatiemerken:

 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson

Vragen voor een isolatiespecialist in Breskens?

Waarom mijn woning in Breskens isoleren?

Een vakkundige woningisolatie betekent een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij zoals Greenchoice of Nuon, en is bovendien een groene investering. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een optimaal wooncomfort en de waarde van de woning zal toenemen. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft in huis wat resulteert in lagere stookkosten. Daarnaast is het wooncomfort stukken beter: geen last van koudeval en/of tocht en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook isoleert het geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3250, waarbij u een besparing realiseert van €250 elk jaar opnieuw. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Ga eerst eens na op welke manier er nu is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Bekijk de warmtescan. Daardoor achterhaalt u op welke plekken warmte vrijkomt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene keuze is duurder i.v.m. ander opties. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil jij ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Uitgebreide werkzaamheden als isoleren van vloer, dak of gevel zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met minimale investeringen zijn er allerlei mogelijkheden. Je kunt denken aan dichten van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie bestellen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van allerlei materialen. Op deze pagina check je een samenvatting van het huidige assortiment. Te koop bij populaire bouwmarkten als Multimate, Hornbach, Praxis, Formido, Gamma, Karwei. Erkende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Sluis

Met hulp van een subsidie van de overheid wordt woningisolatie nog lucratiever. Heb ik recht op subsidie? De landelijke subsidiepot is er helaas niet meer. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Om en nabij 20 procent van de uitvoeringskosten mag je terug verwachten.
 • De eis is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Verder vallen de manuren onder het BTW (9%) laag tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Af en toe is er in Breskens een potje voor dergelijke werkzaamheden. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentesluis.nl voor meer informatie.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Sluis
Het is overduidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met isoleren van vloer, dak of gevel. Echter, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel een beetje budget nodig. Als de investering nu te groot is zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een prachtige lening met een schappelijke rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Breskens. Andere opties zijn SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ben jij enthousiast? D.m.v. de uitleg die hierna komt bouw jij het isolatieplan Breskens wat matcht met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Uitgangspunt is de opleverdatum en maak een rondje om te kijken wat er gebeurd is. Middels een warmtescan komt u erachter hoeveel warmte de woning verliest. Het kan gaan om de afwezigheid van dubbel glas, afgeleefde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Breskens voor uitgebreid advies.

 2. Bepaal het budget

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het dak voorzien van een extra schil is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Leuk detail: het rendement van woningisolatie ligt een stuk hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Installateurs vergelijken

  Weet je waar je gaat beginnen? Vraag een offerte op bij een aantal plaatselijke isolatiebedrijven in Breskens. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Standaard begint men met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze vier onderdelen bieden jou een aangenaam leefklimaat en bespaart veel energie. De volgorde van isoleren wordt mede bepaald door je budget.

 5. Goede ventilatie

  In een correct geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Investeer in een professionele ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is erg belangrijk voor een comfortabele leefomgeving. Via toepassingen als mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen