Isolatie Schoondijke

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Schoondijke? Grondige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Eigenaar van een ouder huis? D.m.v. een aantal stappen als isolatie van de garage en isolerende deuren heb je een veel lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er allerlei kansen die je razendsnel weer terugverdient. Op ons isolatie portaal bekijk je handige informatie over isolatie Schoondijke. We bespreken thema’s als isolatie van verwarmingsbuizen en koudebruggen. Hoe kan ik isoleren en besparen? Dien een aanvraag in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-schoondijke-4515

 • Maandelijkse lagere energiekosten
 • Einde van vochtproblemen
 • Een bijdrage aan het milieu leveren
 • Meer stilte in huis
 • Veel keuze in leveranciers

ProvincieZeeland
GemeenteSluis
Postcode4515
Netnummer0117 (+31117)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh2540 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Zonde, want zo verlies je de warmte van je CV door de vloer of dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Houd de warmte in huis. Huizen gebouwd na 2000 met een A of B energielabel zijn meestal kwalitatief geïsoleerd. Bij oude huizen (tot 1985) is dat een stuk minder. Later isoleren zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Verderop bekijk jij de meest toegepaste werkzaamheden om een woning in Schoondijke te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Het woonobject houdt de warmte binnenboord, en het biedt een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Schoondijke is interessant (vanaf ongeveer € 950 voor een tussenhuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €255 (jaarlijkst, kosten juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en zorgt voor een laag energietarief. De tarieven zijn ongeveer €1875 en de potentiële besparing ligt op €215, ieder jaar weer. De makkelijkste vorm is door gebruik te maken van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, chips, isolatiechape. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie zorgt voor een flinke stookkosten. Veel van de Nederlandse daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het loont om dit te verbeteren. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Schoondijke kost ongeveer €4900. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal jij ongeveer €1110. De besparing loopt op tot €790 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Je woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je muren een flinke upgrade krijgen. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13100. Hiermee bespaar je ong. €980 p/jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Je kunt dan kiezen voor om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0noemen we diverse aantrekkelijke mogelijkheden. In de volgende paragraaf vermelden we de meest populaire mogelijkheden.

 • Garage-isoleren: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isolatie van schuur: Een schuur om van te genieten
 • Zolder isolatie: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isolatie van dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Kruipruimte isolatie: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Schoondijke (juli 2024)?

Wil jij graag lagere maandelijkse energielasten en een energiebewuste samenleving? Woning Schoondijke isoleren kan hier uitkomst bieden. Voor woningen oud en nieuw zijn verbluffende resultaten te behalen. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot maarliefst 2500 m3. De besparing komt neer op €825 (jaarlijks). Onderstaand kijken we naar de verwachte kosten op het moment dat je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Schoondijke. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de prijzen stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het geschatte rendement komt overeen met een 4% spaarrekening. Dak-isolatie kan men terugverdienen in 9 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5,5 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd. Per actie tonen we de maximale besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€3700)
€725
(€5300)
€990
(€9750)
Vloerisolatie€130
(€1400)
€295
(€1750)
€315
(€3600)
Spouwmuur€400
(€1450)
€470
(€2175)
€880
(€3625)
HR++ glas€245
(€2275)
€310
(€3975)
€415
(€4475)
isolatie schoondijke 4515

Actuele Isolatiemerken:

 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco

FAQ voor de isolatiespecialist in Schoondijke?

Waarom mijn woning in Schoondijke isoleren?

Een grondige woningisolatie resulteert in minder energiekosten bij een energiebedrijf zoals Engie en NLE, en is bovendien een groene investering. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Het gevolg daarvan is een prettig klimaat in huis en een hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert significant beter dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat leidt tot minder energiekosten. Mede merk je een toename van comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3375 en dat bespaart tot €320, ieder jaar weer. Kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Achterhaal eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Op basis daarvan analyseer je waar de meeste warmte ontsnapt en wat prioriteit heeft. De volgorde is niet heel relevant. De ene keuze is kostbaarder dan het alternatief. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je graag je woning beschermen tegen warmte of kou , maar is het gewoon te duur? Uitvoerige werkzaamheden zoals isolatie van vloer, gevel of dak moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met beperkte financiële middelen kun je al veel winst behalen. Enkele voorbeelden zijn dichten van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie integreren en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verschillende soorten materialen. Op deze website tref je praktische info over veel gebruikte types. Goed verkrijgbaar bij erkende bouwmarkten als Hubo, Formido, Karwei, Praxis, Gamma, Multimate. Erkende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Sluis

Met hulp van (regionale) subsidies wordt woningisolatie nog verleidelijker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? Een landelijke subsidie op isolatie is in april 2017 opgeheven. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Circa 25% van de factuur kan je terugvragen.
 • Een voorwaarde is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Verder wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het kleine BTW tarief (9%). Hier profiteert iedereen van.
 • Misschien is er in Schoondijke extra geld beschikbaar. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentesluis.nl voor opties in juli 2024.
 • Bij het installeren van duurzame producten als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Sluis
Het mag duidelijk zijn: je kunt besparen op de energiekosten met isolatie van gevel, vloer of dak. Vergeet niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je het geld niet hebt dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een prachtige lening met concurrerende rentepercentages in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Schoondijke. Bekijk ook eens SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Meteen werk van maken? Met het onderstaande stappenplan creëer je een isolatieplan Schoondijke wat strookt met jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en maak een rondje om te kijken welke onderdelen als zijn aangepakt. Met behulp van een warmtescan zie je waar de meeste warmte ontsnapt. Voorbeelden zijn enkel glas, ouderwetse muren of rotte kozijnen. Ga naar de isolatiedeskundige in Schoondijke voor een speciaal consult.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Een oplossing voor je dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed nieuws: de besparing die je realiseert met woningisolatie is veel lucratiever dan de huidige spaarrente. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Is het helder de meeste besparing ligt? Neem contact op met meerdere professionele isolatiebedrijven in Schoondijke. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Kijk als eerste naar de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze vormen bieden jou een aangename warme woning en flink lagere energiekosten. Het werkschema is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Slim ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een optimale leefomgeving. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen