Isolatie IJzendijke

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in IJzendijke? Grondige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Met een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld de garage isoleren of warmtereflecterende folie gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er tal van opties met een prima rendement. Op isolatierevolutie.nl komen we met handige informatie over isolatie IJzendijke. We gaan aan de slag met topics als isolatie van de dakkapel en glaswol isolatie. Hoe kan ik isoleren en besparen? Geef je wensen door voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-ijzendijke-4522

 • Uitstekend rendement
 • Minder last van trek en tocht
 • Beperkte uitstoot van CO-2
 • Dient ook als geluidsisolatie
 • Betrouwbare isolatiespecialisten

ProvincieZeeland
GemeenteSluis
Postcode4522
Netnummer0117 (+31117)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh2540 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Als dat het geval is zal er veel warmte ontsnappen via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwhuizen met een goed of uitstekend energielabel zijn meestal voldoende geïsoleerd. Bij oude huizen (gebouwd voor 1980) is dat een stuk minder. Het maken van een isolatieplan zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Onderstaand ontdek jij de meest interessante stappen om jouw woning in IJzendijke te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. De woning is in staat om de warmte beter vast te houden, met als gevolg een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in IJzendijke kan erg voordelig (al vanaf € 750 voor een rijtjeshuis) en de potentiële besparing ligt op €275 (jaarlijkst, prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt voor warmere voeten, meer comfort en maakt dat je minder energie gebruikt. De kosten variëren rond €1925 en het resultaat is zo’n €205 per jaar. De eenvoudigste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als dekens, steenwol, icynene, glaswol. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. De meeste daken zijn onvoldoende geïsoleerd. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in IJzendijke kost om en nabij de €4850. Klus je zelf graag thuis? De materiaalkosten zijn dan +/- €990. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €730 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Je huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Zo hoef je veel minder te stoken. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De tarieven kunnen oplopen tot €13000. Daarmee bespaar je pakweg €940 op jaarbasis. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatief is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

0noemen we verscheidene alternatieve werkzaamheden. In de volgende paragraaf bediscussiëren we de populairste werkzaamheden.

 • Isolatie garage: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Schuur isolatie: Een warme en droge opslagplek
 • Isolatie zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isoleren dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte-isoleren: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de kosten van isoleren in IJzendijke (mei 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge stookkosten en uiteraard een CO-2 reducerende maatschappij? Woning IJzendijke isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Voor vrijwel elk type woning is de impact groot. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot wel 2625 m3. De besparing komt neer op €1375 (jaarlijks). Op ons isolatie portaal kijken we naar de totale prijs wanneer je kiest voor een isolatiebedrijf in IJzendijke. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de onkosten een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik jij over voldoende geld? Dan is het erg interessant. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met 6% rente. Dakisolatie kan terugverdiend worden in zeven jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5,5 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per type tonen we de maximale besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€3350)
€625
(€5950)
€1190
(€8750)
Vloerisolatie€130
(€1200)
€175
(€2300)
€375
(€2850)
Spouwmuur€300
(€1300)
€620
(€2200)
€950
(€3100)
HR++ glas€200
(€2550)
€295
(€4125)
€440
(€4925)
isolatie ijzendijke 4522

Bekende Isolatiemerken:

 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in IJzendijke?

Waarom mijn woning in IJzendijke isoleren?

Een goede woningisolatie draait uit op lagere stookkosten bij een energieleverancier als Essent of Vandebron, en is ook een heel groene oplossing. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je stoot minder CO2 uit. Dat komt uiteindelijk neer op een optimaal binnenklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas of HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan enkel of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je minder hoeft te stoken. Evengoed merkt men een verbeterd comfort in huis: geen last van koudeval en/of tocht en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3875 en besparen tot €250 p/jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan kan je het beste meteen overstappen op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Probeer te achterhalen op welke manier er nu is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Doe een warmtescan. Hierdoor ontdekt u op welke plekken er veel warmte lekt en waar de de meeste besparing ligt. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige werkzaamheden zijn aantrekkelijker dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil jij ook je huis beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Uitvoerige maatregelen als vloer-, dak of gevelisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met minimale investeringen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, aanschaffen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van allerlei materialen. Op isolatierevolutie.nl ontdek je een samenvatting van de opties / soorten en toepassingen. Je kunt het ook zelf kopen bij grotere bouwmarkten als Hubo, Karwei, Multimate, Formido, Hornbach, Praxis. Erkende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Sluis

Door (regionale) subsidies wordt energie besparen met isoleren nog lucratiever. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Pak ‘m beet 20% van de tarieven krijg je weer terug.
 • Het is een must de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Verder wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het interessante (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Mogelijk is er in IJzendijke een regeling voor extra subsidie. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentesluis.nl voor de status in mei 2024.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Sluis
Het mag duidelijk zijn: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van dak, gevel of vloer. Echter, als de energierekening naar beneden moet, is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je onvoldoende budget hebt kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een duurzame lening zonder hoge lasten dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in IJzendijke. Alternatieve regelingen zijn GreenLoans, Duurzaamheidslening, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Dankzij de adviezen van onze specialisten bouw jij het isolatieplan IJzendijke wat overeenstemt met je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er gebeurd is. Via een warmtescan check je wat er aan warmte weglekt. Het kan gaan om warmtedoorlatend glas, gammele muren of lekkages. Ga naar de isolatiedeskundige in IJzendijke voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat zijn financiële eisen? Een actie aan het dak is een stukje duurder dan de vloer. Goed nieuws: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt een stuk hoger dan wat de bank aan rente betaald. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Is het onderhand duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Ga op zoek naar diverse goede isolatiebedrijven in IJzendijke. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Begin – indien nodig – met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze vormen hebben als resultaat een aangename leefomgeving en structureel lagere energielasten. Waar je mee begint wordt mede bepaald door je budget.

 5. Goede ventilatie

  In een correct geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Bouw een goede ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een aangenaam leefklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen