Isolatie Groede

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Groede? Een solide isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een wat ouder huis? Met haalbare maatregelen zoals het dak isoleren en isolerende kozijnen kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er interessante mogelijkhedendie zeker de moeite waard zijn. Hierna check je waardevolle informatie over isolatie Groede. Je kunt denken aan topics als spouwmuurisolatie en EPS isolatie. Hoe kan ik isoleren en besparen? Vul het formulier in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-groede-4503

 • Flinke besparing
 • Weinig last meer van vocht
 • Milieubewuste keuze
 • Voor iedere portemonnee
 • De waarde van de woning neemt toe

ProvincieZeeland
GemeenteSluis
Postcode4503
Netnummer0117 (+31117)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh2540 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dan verdwijnt de warmte lucht in de woning door de vloer of dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Zorg dat de warmte binnen blijft. Huizen gebouwd na 2000 met een goed energielabel zijn meestal uitstekend geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot plusminus 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Het maken van een isolatieplan leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een aantrekkelijk rendement. Verderop zie je de meest rendabele methodes om jouw woning in Groede te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Je woning verliest niet onnodig warmte met als gevolg een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Groede is goed te betalen (gemiddeld zo’n € 920 voor een kleine woning) en de besparing op de energienota loopt op tot €190 per jaar (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren houdt warmte in huis en bespaart veel energie. De tarieven variëren rond €1975 en het bespaart flink geld, tot wel €275 p/jaar. De meest toegepaste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals icynene, glaswol, dekens, folie. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak verliest veel warmte. Veel daken van Hollandse woningen zijn matig geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Groede kost gemiddeld €4500. Klus je zelf graag thuis? Hiervoor betaal je stukken minder, €1010. De potentiële besparing ligt op €840 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Het huis verliest veel minder warmte. Het is een extra schil om uw woning. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Voordelen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De investering is ongeveer €11500. Dit levert op ong. €830 p/jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Je kunt dan kiezen voor de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

0bestaan er nog enkele vaak toegepaste uitvoeringen. Hieronder bespreken we de meest toegepaste alternatieven.

 • Garage isoleren: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Schuur isolatie: Ook in de winter een warme schuur
 • Zolder-isoleren: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isolatie van dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Kruipruimte isoleren: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Groede (juni 2024)?

Wil je streven naar bezuinigen op de energiekosten en tegelijk een energiezuinige maatschappij? Woning Groede isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Bij oude én nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2375 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1250 op jaarbasis. Onderstaand ontdek je de gemiddelde kosten zodra dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Groede. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de onkosten stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je zelf wat geld over? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met 5 procent rente. Het isoleren van je dak heb je terugverdiend in 8 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5,5 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd. Per mogelijkheid tref je de besparing in euro met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€3350)
€845
(€4600)
€1140
(€9250)
Vloerisolatie€130
(€1500)
€250
(€2150)
€390
(€3300)
Spouwmuur€300
(€1500)
€730
(€2650)
€910
(€3600)
HR++ glas€205
(€2925)
€320
(€3175)
€445
(€4475)
isolatie groede 4503

Bekende Isolatiemerken:

 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Groede?

Waarom mijn woning in Groede isoleren?

Een goede woningisolatie biedt jou minder energiekosten bij een energieaanbieder zoals Essent of Qurrent, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat direct minder aardgas stoken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een aangenaam wooncomfort en de waarde van jouw woning stijgt. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas is stukken effectiever dan enkel glas of normaal dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je energiekosten bespaart. Bovendien zal het comfort hoger worden: geen last van koudeval en/of tocht en zeg maar dag tegen al die condens. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3950 en dat levert gemiddeld op €210 per jaar. Kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Breng eerst in kaart op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Op die manier ontdekt u hoeveel warmte de woning verliest en wat dus zeker aangepakt moet worden. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene stap is wel duurder dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil je je huis beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Omvangrijke maatregelen zoals isoleren van gevel, vloer of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met minimale investeringen zijn er allerlei mogelijkheden. Vaak gaat het om dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, kopen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verscheidene materialen. In de box hieronder tref je een korte omschrijving van de meest populaire soorten. Je kunt het ook zelf kopen bij de betere bouwmarkt als Formido, Karwei, Gamma, Hornbach, Hubo, Multimate. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: neemt geen vocht op

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Sluis

Met behulp van een subsidie worden investeringen in de woning zeker uitnodigender. Wat zijn de huidige mogelijkheden? Een landelijke subsidie op isolatie is niet meer van kracht. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Circa 25 procent van de offerte kan je terugvragen.
 • De conditie is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Bovendien is het arbeidsloon ingedeeld in het 9% BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Af en toe is er in Groede een potje voor dergelijke werkzaamheden. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentesluis.nl voor meer informatie.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Sluis
Het is onmiskenbaar: je kunt besparen op de energiekosten met isolatie van vloer, gevel of dak. Bedenk wel, als je wilt besparen op je energierekening moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je niet over de financiële middelen beschikt zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met een schappelijke rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Groede. Ook interessant is de Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direct aan de slag? Door middel van de adviezen van onze specialisten creëer je een isolatieplan Groede wat past bij jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en pols bij de oude bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Aan de hand van een warmtescan achterhaal je wat er aan warmte weglekt. Onder andere enkel glas, verouderde muren of lekkages. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Groede voor advies op maat.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat zijn financiële eisen? Het aanpakken van het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk altijd: de winst van een woningisolatie is significant beter dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Informeer naar prijzen

  Heb je inzichtelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Vraag een offerte op bij een aantal betrouwbare isolatiebedrijven in Groede. Vergelijk altijd meerdere offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze acties dragen bij aan een aangenaam leefklimaat en je verbruikt minder energie. Het werkschema kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventilatie

  In het geval van goede isolatie kan er ongezonde lucht ontstaan. Investeer in een ventilatieplanDit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is zeker nodig voor een optimaal wooncomfort. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen