Isolatie Cadzand

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Cadzand? Goede isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Door middel van een paar maatregelen zoals isolatie van de binnengevel of radiatorfolie plaatsen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er tal van opties die je snel terugverdient. Op ons isolatie portaal komen we met waardevolle informatie over isolatie Cadzand. Dit gaan om bijvoorbeeld items als isolatie van de gevel en Pur Isolatieplaten. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-cadzand-4525

 • Een structureel lagere energierekening
 • Vocht wordt geabsorbeerd
 • Energie uit een onuitputtelijke bron
 • Speciale groene leningen
 • Stijgende woningwaarde

ProvincieZeeland
GemeenteSluis
Postcode4525
Netnummer0117 (+31117)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh2540 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Op dat moment zal er veel warmte ontsnappen door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Houd de warmte in huis. Huizen gebouwd na 2000 met een hoger energielabel zijn meestal voldoende geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot plusminus 1985) is dit een stuk minder op orde. Starten met isolatie resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Verderop zie je de meest rendabele onderdelen om jouw woning in Cadzand te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze lege ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. De woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat resulteert in een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Cadzand is goedkoop (al vanaf € 760 voor een tussenwoning) en de besparing op de energienota loopt op tot €215 per jaar (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en veel minder stookkosten. De kosten bedragen zo’n €1925 en het bespaart circa €235 op jaarbasis. De beste aanpak is door gebruik te maken van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als steenwol, icynene, glaswol, folie. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is een enorme energieverspiller. Het gros van de daken zijn matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Cadzand kost zo’n €5550. Klus je zelf graag thuis? Dan kost het circa €1010. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €720 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. De woonruimte verliest veel minder warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11500. Het voordeel is om en nabij €770, ieder jaar weer. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatieve optie is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Overigens noemen we nog een aantal interessante oplossingen. In de volgende paragraaf behandelen we de interessantste uitvoeringen.

 • Garage isolatie: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Isolatie van schuur: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Zolder isoleren: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isoleren van dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte-isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Cadzand (juni 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor bezuinigen op de energiekosten en tegelijk een energiezuinige wereld? Woning Cadzand isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen oud en nieuw zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2925 m3. Dat komt neer op €1100 per jaar. Op deze website calculeren we de uiteindelijke kosten zodra kiest voor een isolatiebedrijf in Cadzand. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de tarieven veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en het rendement wordt steeds beter. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is vergelijkbaar met een 4% spaarrekening. Een isolatie van het dak kan terugverdiend worden in 8 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 4,5 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd. Per maatregel kan jij kijken hoeveel het oplevert en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€3550)
€735
(€5350)
€950
(€9300)
Vloerisolatie€150
(€1500)
€170
(€1850)
€365
(€3200)
Spouwmuur€230
(€1075)
€750
(€2550)
€795
(€3325)
HR++ glas€195
(€2650)
€285
(€3325)
€350
(€4675)
isolatie cadzand 4525

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Cadzand?

Waarom mijn woning in Cadzand isoleren?

Een goede woningisolatie mondt uit in een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf als Delta of NLE, en is ook een heel groene oplossing. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je CO2 vervuiling is minder. Dit heeft als resultaat een comfortabel binnenklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert significant beter dan enkel of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je energiekosten bespaart. Ook merk je een toename van comfort: minder tocht en kou rond het raam en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3125, waarbij u een besparing realiseert van €295 per jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Kies dan meteen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Probeer te achterhalen op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Op die manier analyseert u waar eventuele luchtlekken zijn en wat de snelle winsten zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige acties zijn kostbaarder dan het alternatief. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Ook jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Grootse projecten zoals gevel-, dak of vloerisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met beperkte financiële middelen zijn grote winsten te boeken. Je kunt denken aan naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstrips, kopen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren een heleboel materialen. Hieronder tref je een beknopte omschrijving de diverse mogelijkheden. Vaak verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Karwei, Gamma, Hornbach, Praxis, Formido, Multimate. De top-merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: neemt geen vocht op

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Sluis

Door gebruik te maken van een subsidie wordt energie besparen met isoleren nog leuker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke aankoopsubsidie bestaat niet meer. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Om en nabij 20% van de tarieven mag je terugvorderen.
 • Randvoorwaarde is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Ook wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het 9% BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Soms is er in Cadzand een groene lening of extra potje. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentesluis.nl voor opties in juni 2024.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Sluis
Het is duidelijk: je kunt enorm besparen door je huis te isoleren. Maar onderschat niet, als de energierekening naar beneden moet, moet je eerst wel investeren. Als je onvoldoende budget hebt kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met een lage rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Cadzand. Alternatieve regelingen zijn SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Met het advies hieronder maak je zelf een isolatieplan Cadzand wat past bij jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Wat is de leeftijd van het huis en bekijk altijd goed welke onderdelen als zijn aangepakt. Aan de hand van een warmtescan zie je wat er aan warmte weglekt. Voorbeelden zijn warmtedoorlatend glas, ouderwetse muren of een lekkend riool. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Cadzand voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Een actie aan het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk altijd: het rendement van woningisolatie is vele malen hoger dan de spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Prijzen vergelijken

  Ben je er achter waar de focus moet liggen? Probeer altijd meerdere professionele isolatiebedrijven in Cadzand. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Standaard begint men met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Dergelijke investeringen bieden sowieso een lekker warm huis en zorgen voor een laag energietarief. Waar je mee begint wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een uitstekend geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Investeer in een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is essentieel voor de gezondheid. Doe dat met mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen