Isolatie Retranchement

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Retranchement? Goed toegepaste isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Eigenaar van een ouder huis? Aan de hand van een paar maatregelen zoals de vloer isoleren en tochtprofielen heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er isolerende maatregelen die je razendsnel weer terugverdient. Op isolatierevolutie.nl bekijk je handige informatie over isolatie Retranchement. Je komt meer te weten over topics als isolerende deuren en energie besparen tips. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-retranchement-4525

 • Veel minder betalen voor energie
 • Weinig last meer van vocht
 • Een bijdrage aan het milieu leveren
 • Dempt lawaai van buren of straat
 • Voegt waarde toe aan uw woning

ProvincieZeeland
GemeenteSluis
Postcode4525
Netnummer0117 (+31117)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh2540 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In dat geval verlies je de warmte van je CV door de vloer of dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwhuizen met een energielabel A of B zijn meestal correct geïsoleerd. Bij oudere woningen (gebouwd voor 1980) valt er nog veel winst te behalen. Later isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, beperkt de uitstoot van CO2, en is razendsnel terugverdient. In de paragraaf hierna ontdek jij de populairste acties om je woning in Retranchement te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Een woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en faciliteert een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Retranchement is goed te betalen (gemiddeld zo’n € 880 voor tussenwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €220 (jaarlijkst, prijzen april 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer voorkomt dat warmte kan ontsnappen en veel minder stookkosten. De prijzen liggen rond €1875 en het resultaat is zo’n €240 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door gebruik te maken van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als icynene, dekens, steenwol, folie. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. Veel van de Nederlandse daken zijn matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Retranchement kost zo’n €4650. Doe je het zelf? Dan betaal jij ongeveer €1000. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €780 per jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Het woonobject kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De kosten worden geschat op zo’n €12500. Het rendement is ongeveer €770 op jaarbasis. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatieve optie is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

0zijn er verscheidene vaak toegepaste mogelijkheden. In het gedeelte hieronder behandelen we de meest populaire alternatieven.

 • Garage-isoleren: Een garage om van te genieten
 • Schuur isoleren: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isoleren van zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Dakkapel isolatie: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isoleren kruipruimte: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de kosten van isoleren in Retranchement (april 2024)?

Is jouw doel ook een structureel lagere energienota en ook een energiebewuste toekomst? Woning Retranchement isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een bestaande woning betekent wel een aardgas besparing van 2325 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1325 p/jaar. Op deze website calculeren we de kosten (bij benadering) in het geval je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Retranchement. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De prijzen zijn dan stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je het super snel terugverdient. Beschik je over spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het geschatte rendement komt overeen met 6 procent rente. Dakisolatie verdien je terug in zo’n acht jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 6 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd. Per mogelijkheid zie je de geschatte opbrengst en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€4250)
€835
(€7200)
€950
(€8700)
Vloerisolatie€120
(€1100)
€220
(€2350)
€400
(€3150)
Spouwmuur€320
(€1400)
€550
(€2250)
€890
(€3550)
HR++ glas€210
(€2425)
€320
(€3450)
€425
(€4600)
isolatie retranchement 4525

Erkende Isolatiemerken:

 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Retranchement?

Waarom mijn woning in Retranchement isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in lagere stookkosten bij een energiebedrijf als Essent en Vandebron, en is goed voor het milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je reduceert de CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een comfortabel binnenklimaat en een hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas en triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Overigens biedt het meer comfort: geen tocht en kou bij de ramen en minder last van condensvorming. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3575 en dat bespaart tot €285, ieder jaar weer. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan kan je het beste meteen overstappen op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Breng eerst in kaart wat reeds is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Op basis daarvan ontdek je hoeveel warmte de woning verliest en wat dus zeker aangepakt moet worden. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene oplossing is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je je huis beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Diepgaande acties zoals vloer-, gevel of dakisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun jij al veel betekenen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichtkitten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie gebruiken en klimaatfolie op een plafond monteren.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van een heleboel materialen. Onderstaand komen we met een samenvatting van het huidige assortiment. Je kunt het ook zelf kopen bij populaire bouwmarkten als Multimate, Gamma, Karwei, Hubo, Praxis, Hornbach. Toonaangevende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Sluis

Door gebruik te maken van een subsidie wordt het investeren in je huis nog leuker. Heb ik recht op subsidie? De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Pak ‘m beet 25% van de onkosten mag je terugvragen.
 • De voorwaarde is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Eveneens wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Mogelijk is er in Retranchement een speciaal potje beschikbaar. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentesluis.nl voor de status in april 2024.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Sluis
Het is onmiskenbaar: je kunt fors besparen door het isoleren van je woning. Maar onderschat niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel wat geld nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een interessante lening met een gunstige rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Retranchement. Andere mogelijkheden zijn Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Door middel van de uitleg die hierna komt bouw jij het isolatieplan Retranchement wat strookt met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Bepaal de leeftijd van de woning en vraag eventueel aan vorige bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Door een warmtescan check je waar de meeste warmte ontsnapt. Denk bijvoorbeeld aan enkel glas, oude muren of een lekkend rioleringssysteem. Zoek een isolatiedeskundige in Retranchement voor persoonlijk advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat is het budget? Een oplossing voor je dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Leuk detail: de besparing die je realiseert met woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere lokale isolatiebedrijven in Retranchement. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  De belangrijkste onderdelen zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze 4 maatregelen hebben als resultaat een comfortabele leefomgeving en veel minder stookkosten. Waar je mee begint bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Investeer in een werkende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar dit is bepalend voor een aangenaam leefklimaat. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen