Isolatie Oostburg

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Oostburg? Goed toegepaste isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Met een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld tussenwanden isoleren of isolerende kozijnen kan je al veel geld besparen. Ook bij meer moderne huizen zijn er voldoende mogelijkheden die je snel terugverdient. Op isolatierevolutie.nl lees je nuttige informatie over isolatie Oostburg. We gaan aan de slag met thema’s als isolatie van muren en cellulose isolatie. Hoe kan ik isoleren en besparen? Geef je wensen door en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-oostburg-4501

 • Besparen op energierekening
 • Nauwelijks tot geen vocht in huis
 • Groene investering
 • Minder ongedierte
 • Interessanter wohnobjekt

ProvincieZeeland
GemeenteSluis
Postcode4501
Netnummer0117 (+31117)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh2540 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dan verlies je de warmte van je CV door kieren, ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Houd de warmte in huis. Nieuwbouwwoningen met een goed of uitstekend energielabel zijn behoorlijk geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1974 t/m 1982) is dit vaak niet zo. Het na-isoleren leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter milieu, en is razendsnel terugverdient. Verderop vind je de meest rendabele acties om een woning in Oostburg te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Een woning verliest niet onnodig warmte en faciliteert een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Oostburg is aantrekkelijk (vanaf € 740 voor een rijwoning) en de besparing op de energienota loopt op tot €200 (jaarlijkst, kosten juli 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt voor een warmere en drogere vloer en dat levert een enorme energiebesparing op. De prijzen fluctueren rond de €1925 en je bespaart al snel €200 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiechape, EPS parels, chips, vloerisolatieplaten. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Oostburg kost gemiddeld €5300. Plannen dit zelf te doen? Dan is het een stuk voordeliger €1170. Het voordeel loopt al gauw op tot €800 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Het huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pre zit hem in het feit dat je meer materiaal kwijt kunt en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €13100. De winst is circa €790 op jaarbasis. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatieve optie is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Aanvullende mogelijkheden

Verder noemen we diverse interessante vormen. In de volgende paragraaf bespreken we de meest interessante uitvoeringen.

 • Garage isolatie: Ook in de winter een warme garage
 • Isoleren schuur: Ook in de winter een warme schuur
 • Isoleren zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel isolatie: Geen verlies van warmte meer
 • Isoleren van kruipruimte: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Oostburg (juli 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge energiekosten of een duurzame toekomst? Woning Oostburg isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een ouder huis kan aardgas besparen tot gemiddeld 2100 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1475 (jaarlijks). Hierna kijken we naar de kosten (bij benadering) als je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Oostburg. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de tarieven stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het huidige rendement is te vergelijken met een 6 procent spaarrente. Dakisolatie heb je terugverdiend in acht jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n zes jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per type vind je de potentiële besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€4150)
€645
(€4950)
€1070
(€8600)
Vloerisolatie€160
(€1100)
€220
(€2400)
€335
(€3450)
Spouwmuur€370
(€1375)
€700
(€2475)
€935
(€3350)
HR++ glas€205
(€2150)
€320
(€3975)
€435
(€4650)
isolatie oostburg 4501

Professionele Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Oostburg?

Waarom mijn woning in Oostburg isoleren?

Een degelijke woningisolatie resulteert in lagere stookkosten bij een energiebedrijf zoals Greenchoice en Pure Energie, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit betekend concreet een comfortabel binnenklimaat en ook een hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert vele malen beter gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte kan niet ontsnappen wat resulteert in lagere stookkosten. Overigens neem het leefcomfort toe: geen last van koudeval en/of tocht en weinig tot geen condensvorming meer. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3725 en geeft een besparing van €335 per jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan adviseren wij innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat reeds is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Probeer de warmtescan. Op basis daarvan komt u erachter wat er aan warmte weglekt en waar de focus op moet liggen. De volgorde is niet heel relevant. De ene keuze is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je graag jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Omvangrijke werkzaamheden zoals isolatie van gevel, vloer of dak kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar veel kan je ook zelf. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichtkitten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie plakken en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met een heleboel materialen. In de box hieronder tref je kort & bondige info over veel toegepaste manieren. Te koop bij de betere bouwmarkt als Formido, Praxis, Karwei, Multimate, Gamma, Hubo. Bekende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Sluis

Via subsidies wordt energie besparen met isoleren nog uitnodigender. Heb ik recht op subsidie? De landelijke aankoopsubsidie is in 2017 volledig afgeschaft. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Ongeveer 20 procent van de tarieven mag je terug verwachten.
 • Voorwaarde is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Eveneens valt de uitgevoerde arbeid onder het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Soms is er in Oostburg extra geld beschikbaar. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentesluis.nl voor de huidige regeleing.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Sluis
Het is evident: je kunt enorm besparen met gevel-, vloer of dakisolatie. Echter, als de energierekening naar beneden moet, heb je wel wat geld nodig. Als je nu te weinig geld hebt kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een interessante lening tegen een speciaal rentetarief relevant voor energiebesparende maatregelen in Oostburg. Bekijk ook eens de Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Dankzij de adviezen van onze specialisten bouw jij het isolatieplan Oostburg wat in lijn is met je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag vorige bewoners wat er gedaan is. Aan de hand van een warmtescan zie je wat er aan warmte weglekt. Onder andere het ontbreken van dubbel glas, afgeleefde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Oostburg voor een speciaal consult.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat is het budget? Maatregelen treffen rondom het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed nieuws: de winst van een woningisolatie is veel lucratiever dan de rente bij de bank. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Weet je waar de focus moet liggen? Dien verschillende aanvragen in bij goede isolatiebedrijven in Oostburg. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze 4 maatregelen dragen bij aan een prettig wooncomfort en structureel lagere energielasten. De volgorde is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Voldoende ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Zorg dus voor slimme ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een optimaal wooncomfort. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen