Isolatie Waterlandkerkje

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Waterlandkerkje? Een solide isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Heb je een oudere woning? Dankzij relatief eenvoudige maatregelen zoals spouwmuren isoleren en tochtprofielen heb je een veel lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er tal van opties met een prima rendement. Op isolatierevolutie.nl bekijk je bruikbare informatie over isolatie Waterlandkerkje. We gaan aan de slag met zaken als isolerende raamfolie en stappenplan woningisolatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Vul je gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-waterlandkerkje-4528

 • Een flink lagere energierekening
 • Einde van vochtproblemen
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats
 • Profiteer van de energiebespaarlening
 • Betrouwbare isolatiespecialisten

ProvincieZeeland
GemeenteSluis
Postcode4528
Netnummer0117 (+31117)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh2540 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dan verdwijnt de warmte in huis door ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Besteed hier dus aandacht aan. Moderne woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn standaard degelijk geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1974 t/m 1982) is dat een stuk minder. Het maken van een isolatieplan resulteert in een lagere energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en is verrassend snel weer terugverdiend. In het volgende stukje zie je de meest rendabele stappen om je woning in Waterlandkerkje te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Het woonobject kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en het biedt een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Waterlandkerkje kan erg voordelig (vanaf zo’n € 840 voor een tussenwoning) en de besparing op de energienota loopt op tot €260 per jaar (prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt voor warmere voeten, meer comfort en lagere maandlasten door een lagere energienota. De onkosten zijn ongeveer €1925 en het rendement ligt op zo’n €265, ieder jaar weer. De meest geschikte manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn EPS parels, isolatiematrassen, isolatiechape, vloerisolatieplaten. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel daken van Hollandse woningen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Waterlandkerkje kost plusminus €5250. Doe je het zelf? Dan betaal jij ongeveer €980. Je energiekosten dalen flink, tot wel €730 p/jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. De woonruimte gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het gevolg? Minder stookkosten! Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pre zit hem in het feit dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De kosten liggen op zo’n €12500. Dit levert op ongeveer €910 p/jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere oplossing is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke alternatieven zijn er?

0kennen we meerdere interessante mogelijkheden. Hieronder praten we over de interessantste mogelijkheden.

 • Isoleren garage: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isoleren van schuur: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Isoleren zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Dakkapel-isoleren: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Kruipruimte-isoleren: Een droger en behaaglijk huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Waterlandkerkje (juli 2024)?

Wil jij graag lagere energielasten en natuurlijk een bewuste toekomst? Woning Waterlandkerkje isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is veel winst te boeken. De isolatie van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2425 m3. Dat is dus al gauw €1100 (jaarlijks). Op ons isolatie portaal calculeren we de gemiddelde kosten zodra dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Waterlandkerkje. Ben jij zelf een handige klusser? De prijzen zijn dan veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan kun je het zeker overwegen. Het huidige rendement is te vergelijken met een royale 6% spaarrekening. Het isoleren van een dak kan men terugverdienen in zeven jaar en bij een spouwmuur is dat 6 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per werkzaamheden zie je de geschatte opbrengst en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€3700)
€695
(€5500)
€920
(€8450)
Vloerisolatie€115
(€1050)
€215
(€2050)
€300
(€2700)
Spouwmuur€360
(€1375)
€590
(€1975)
€815
(€3150)
HR++ glas€220
(€2625)
€305
(€3950)
€450
(€5125)
isolatie waterlandkerkje 4528

Actuele Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Waterlandkerkje?

Waarom mijn woning in Waterlandkerkje isoleren?

Een degelijke woningisolatie betekent een lagere energierekening bij een energiebedrijf als Energiedirect en Oxxio, en is bovendien een groene investering. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een comfortabel wooncomfort en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft in huis waardoor je energiekosten bespaart. Mede neem het leefcomfort toe: geen tocht of kou rondom de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3800, dat betekent een winst van 280 p/jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Achterhaal eerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Vandaar achterhaal je op welke plekken warmte vrijkomt en waar de focus op moet liggen. De volgorde is niet heel relevant. De ene maatregel is aantrekkelijker dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Ook je huis beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Uitgebreide klussen als vloer-, gevel of dakisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine investering kan je al veel aanpakken. Grote winst valt te behalen met het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie bestellen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren een heleboel materialen. Op deze pagina ontdek je meer info over de diverse mogelijkheden. Doorgaans beschikbaar bij erkende bouwmarkten als Gamma, Multimate, Karwei, Formido, Hornbach, Praxis. Erkende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Sluis

Door gebruik te maken van subsidies wordt energie besparen met isoleren nog interessanter. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke subsidiepot is er niet meer. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Plusminus 15% van de verkoopprijs kan je terugvorderen.
 • Een voorwaarde is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Eveneens geldt voor arbeid het BTW (9%) laag tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Geregeld is er in Waterlandkerkje een lokaal subsidiepotje. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentesluis.nl voor de voorwaarden.
 • Bij het installeren van duurzame producten als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Sluis
Het is onmiskenbaar: je kunt fors besparen dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Maar, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je nu te weinig geld hebt zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een duurzame lening met een lage rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Waterlandkerkje. Andere opties zijn GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direct aan de slag? Geholpen door het onderstaande stappenplan kom je met een isolatieplan Waterlandkerkje wat schikt naar jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en pols bij de oude bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Aan de hand van een warmtescan ontdek je wat de zwakke punten van de woning zijn. Bijvoorbeeld het ontbreken van dubbel glas, verouderde muren of lekkages. Bezoek een isolatiedeskundige in Waterlandkerkje voor advies op maat.

 2. Wat is jou budget?

  Naar welke tarieven kijk je? Een actie aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Goed nieuws: de winst van een woningisolatie ligt altijd hoger dan een reguliere spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar je gaat beginnen? Probeer altijd meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Waterlandkerkje. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  De standaard werkzaamheden zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze 4 maatregelen resulteren gegarandeerd in een optimaal leefklimaat en een fors lagere energierekening. De planning heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een prima geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Bouw een ventilatieplanHierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een aangenaam wooncomfort. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen