Isolatie Tuitjenhorn

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Tuitjenhorn? Een grondige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een wat ouder huis? Aan de hand van een isolatiemaatregel zoals bodemisolatie of tochtprofielen gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er interessante mogelijkhedendie je snel terugverdient. Op ons isolatie portaal ontdek je uiteenlopende informatie over isolatie Tuitjenhorn. We zoomen in op onderwerpen als buisisolatie en subsidie Isolatie april 2024. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul je gegevens in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-tuitjenhorn-1747

 • Aantrekkelijk rendement
 • Een gezond klimaat in huis
 • Kies voor een beter milieu
 • Interessante energiebespaarlening
 • Stap 1 voor een gasvrije woning

ProvincieNoord-Holland
GemeenteSchagen
Postcode1747
Netnummer0226 (+31226)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dan verlies je de warmte van je CV naar buiten via muren, het dak of de vloer. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe woningen met een energielabel A of B zijn meestal behoorlijk geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1980 of nog ouder) is dat een stuk minder. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden resulteert in een lagere energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en is razendsnel terugverdient. Hierna achterhaal je de aantrekkelijkste onderdelen om een woning in Tuitjenhorn te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze lege ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Jouw huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat zorgt voor een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Tuitjenhorn kan zeer goedkoop (rond de € 780 voor tussenwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €295 (jaarlijkst, prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en een significant lagere energierekening. De kosten liggen rond €1650 en de winst ligt rond de €255, ieder jaar weer. De meest toegepaste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, isolatiechape, PUR schuim. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. Veel van de Nederlandse daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Tuitjenhorn kost +/- €5150. Doe je het zelf? Dan kost het circa €1150. De besparing loopt op tot €810 p/jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Het woonobject kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13500. Dit levert op om en nabij €980 per jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Je kunt dan kiezen voor om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere veel voorkomende maatregelen

0onderscheiden we nog een aantal vaak toegepaste mogelijkheden. Hierna benoemen we de populairste mogelijkheden.

 • Isoleren van garage: Een garage om van te genieten
 • Schuur isoleren: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isoleren zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel isoleren: Geen verlies van warmte meer
 • Isolatie kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de kosten van isoleren in Tuitjenhorn (april 2024)?

Wil jij minder hoge energiekosten en natuurlijk een energiezuinige gemeenschap? Woning Tuitjenhorn isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een bestaande woning betekent wel een aardgas besparing van 2275 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1050 op jaarbasis. Op isolatierevolutie.nl berekenen we de verwachte kosten wanneer je het laat doen door een isolatiebedrijf in Tuitjenhorn. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de kosten stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik jij over voldoende geld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het geschatte rendement komt overeen met een spaarrekening met 6% rente. Het isoleren van je dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8,5 jaar en voor een spouwmuur is dat maar vier jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per werkzaamheden zie je de geschatte opbrengst en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€3350)
€645
(€6150)
€1240
(€8550)
Vloerisolatie€130
(€1300)
€270
(€2100)
€305
(€2700)
Spouwmuur€330
(€1125)
€670
(€2325)
€855
(€3100)
HR++ glas€245
(€1825)
€315
(€3150)
€400
(€5100)
isolatie tuitjenhorn 1747

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Tuitjenhorn?

Waarom mijn woning in Tuitjenhorn isoleren?

Een solide woningisolatie biedt jou lagere stookkosten bij een energiebedrijf als Eneco of Qurrent, en draagt bij aan een beter klimaat. Concreet: minder aardgas gebruik en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het leidt tevens tot een comfortabele leefomgeving en een hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas en HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je energiekosten bespaart. Overigens biedt het meer comfort: minder tocht en kou rond het raam en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3525 en geeft een besparing van €205 op jaarbasis. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Kies dan meteen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Ga eerst eens na wat er geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Zo zie je wat er aan warmte weglekt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene stap is wel duurder dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil je een woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Uitvoerige investeringen als dak-, gevel of vloerisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine investering is makkelijk rendement te halen. Vaak gaat het om naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie kopen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken uiteenlopende materialen. In de box hieronder lees je een handig overzicht van het huidige assortiment. Goed verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Gamma, Hornbach, Formido, Karwei, Multimate, Hubo. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Schagen

Dankzij subsidiemogelijkheden wordt een huis isoleren aantrekkelijker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke subsidieregeling is in 2017 volledig afgeschaft. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Pakweg 20% van de factuur mag je terugvragen.
 • De conditie is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Tevens rekenen ze voor arbeidsloon een interessante (9%) BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Mogelijk is er in Tuitjenhorn een groene lening of extra potje. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.schagen.nl voor de kleine lettertjes.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Schagen
Het is onmiskenbaar: je kunt de stookkosten flink reduceren met gevel-, vloer of dakisolatie. Maar let op, om te besparen op de energiekosten heb je wel een beetje budget nodig. Als het nu gewoon te duur is kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een duurzame lening zonder hoge lasten speciaal voor energiebesparende maatregelen in Tuitjenhorn. Bekijk ook eens Groene lening, Duurzaamheidslening, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Jouw woning aanpakken? Gebruikmakend van tips van onze adviseurs maak je zelf een isolatieplan Tuitjenhorn wat schikt naar jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Wat is de leeftijd van het huis en raadpleeg bij eerdere bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Via een warmtescan komt u erachter wat er aan warmte weglekt. Denk bijvoorbeeld aan geen HR++ glas, gammele muren of een lekkend riool. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Tuitjenhorn voor uitgebreid advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Naar welke tarieven kijk je? Maatregelen treffen rondom het dak vergt meer geld dan de vloer. Goed om te weten: de opbrengst van woningisolatie ligt altijd hoger dan een reguliere spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Installateurs vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de quick-wins liggen? Probeer altijd meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Tuitjenhorn. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  In de basis moet je kijken naar de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze vormen leiden tot een lekker warm huis en lagere maandlasten door een lagere energienota. De volgorde van isoleren is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een correct geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Bouw slimme ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een optimaal binnenklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen