Isolatie Schagerbrug

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Schagerbrug? Goede isolatie kan veel energie besparen. Eigenaar van een ouder huis? Aan de hand van relatief eenvoudige maatregelen zoals de vloer isoleren of warmtereflecterende folie heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er verschillende opties met een prima rendement. Op ons isolatie portaal check je bruikbare informatie over isolatie Schagerbrug. We staan stil bij belangrijke onderwerpen zoals isolatie van de kruipruimte en ventilatieroosters. Meteen besparen? Geef jouw voorkeuren door en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-schagerbrug-1751

 • Veel minder betalen voor energie
 • Aangenamer wonen
 • Gebruikt duurzame energiebronnen
 • Houdt geluid tegen
 • Hogere woningwaarde

ProvincieNoord-Holland
GemeenteSchagen
Postcode1751
Netnummer0224 (+31224)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Heb je een matig geïsoleerde woning? Op dat moment verlies je de warmte van je CV door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Laat dus geen warmte ontsnappen. Moderne woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn vaak goed geïsoleerd. Bij oudere woningen (bouwjaar t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Bijgaand vind jij de meest toegepaste acties om je woning in Schagerbrug te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze open ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Jouw huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als gevolg een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Schagerbrug is betaalbaar (vanaf zo’n € 730 voor rijwoningen) en je profiteert van een besparing tot wel €240 per jaar (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren houdt warmte in huis en een significant lagere energierekening. De kosten zijn ongeveer €1975 en het resultaat is zo’n €240 elk jaar opnieuw. De beste aanpak is door middel van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn PUR schuim, vloerisolatieplaten, EPS parels, isolatiechape. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Schagerbrug kost ongeveer €5300. Ben je zelf handig? Hiervoor betaal je stukken minder, €990. De potentiële besparing ligt op €700 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Je woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De kosten liggen op zo’n €12800. Daarmee bespaar je plusminus €830 per jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Wat ook interessant is, is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Verder kennen we diverse alternatieve werkzaamheden. In het gedeelte hieronder beoordelen we de meest populaire oplossingen.

 • Isoleren van garage: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Isoleren van schuur: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Isoleren zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Dakkapel isoleren: Interessante optie voor klein budget
 • Isolatie kruipruimte: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Schagerbrug (juni 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor bezuinigen op de energiekosten en tegelijk een energiezuinige wereld? Woning Schagerbrug isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Bij oude én nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een ouder huis bespaart aardgas tot maarliefst 2550 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1275 (jaarlijks). Op deze pagina komen we met de verwachte kosten als je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Schagerbrug. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de totale kosten veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik je over spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement komt overeen met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Het dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus 9 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 5 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per soort zie je de geschatte opbrengst en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€4350)
€875
(€5500)
€1050
(€9350)
Vloerisolatie€150
(€1450)
€235
(€2050)
€380
(€2750)
Spouwmuur€395
(€1250)
€460
(€1950)
€910
(€3450)
HR++ glas€235
(€2275)
€275
(€4100)
€350
(€4900)
isolatie schagerbrug 1751

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Schagerbrug?

Waarom mijn woning in Schagerbrug isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent een lagere energienota bij een energiebedrijf als Eneco of NLE, en is goed voor het milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en je CO2 vervuiling is minder. Het gevolg daarvan is een gezond leefklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas en triple glas isoleert significant beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Evengoed merkt men een verbeterd comfort in huis: u voelt geen tocht meer bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3175, dat betekent een winst van 320 per jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan adviseren wij een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Doe eerst onderzoek naar hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Daardoor ontdek je op welke plekken warmte vrijkomt en wat de quick win zijn. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige werkzaamheden zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest effectieve maatregelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil jij ook de woning beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Diepgaande werkzaamheden als isolatie van gevel, vloer of dak zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Wat veel toegepast wordt is kieren en naden dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie kopen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken velerlei geschikte materialen. Op isolatierevolutie.nl lees je kort & bondige info over de meest populaire soorten. Te koop bij de erkende bouwmarkten als Gamma, Formido, Hornbach, Hubo, Karwei, Praxis. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Schagen

Met behulp van opties voor subsidie worden investeringen in de woning zeker aanlokkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke subsidieregeling is in april 2017 opgeheven. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Ongeveer 15 procent van de offerte zijn terug te vragen.
 • De conditie is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Evengoed wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het 9% BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Mogelijk is er in Schagerbrug een subsidie of duurzaamheidslening. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.schagen.nl voor meer informatie.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Schagen
Het is onomstotelijk: je kunt fors besparen met isoleren van dak, vloer of gevel. Onthoud wel, wanneer je kosten wilt besparen zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je onvoldoende budget hebt kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een unieke lening met een lage rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Schagerbrug. Alternatieve regelingen zijn Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Op basis van onderstaande tips schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Schagerbrug wat dan voldoet aan jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar is het huis gebouwd, en pols bij de oude bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. D.m.v. een warmtescan zie je wat de zwakke punten van de woning zijn. Het kan gaan om warmtedoorlatend glas, verouderde muren of een verouderd kozijn. Zoek een isolatiedeskundige in Schagerbrug voor uitgebreid advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Naar welke tarieven kijk je? Het aanpakken van het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk wel: het resultaat van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Ben je er achter gekomen waar de meeste besparing ligt? Ga op zoek naar diverse erkende isolatiebedrijven in Schagerbrug. Vergelijk altijd meerdere offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Begin – indien nodig – met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze vormen leiden tot een aangenaam en prettig klimaat en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De volgorde van isoleren wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren

  In het geval van goede isolatie kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Werk aan een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is van wezenlijk belang voor een optimale leefomgeving. Dit kan met mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen