Isolatie t Zand

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in t Zand? Degelijke isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Aan de hand van een investering zoals bijvoorbeeld isolatie van de binnengevel of isolerende kozijnen en deuren kan je een forse besparing realiseren. Ook voor nieuwere woningen zijn er allerlei kansen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze website check je bruikbare informatie over isolatie t Zand. Bijvoorbeeld thema’s als isolatie van binnenmuren en koudeval. Weten waar voor jou de kansen liggen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-t-zand-1756

 • Bespaar wel €550 per jaar
 • Gaat schimmel en vocht tegen
 • Verlaag de uitstoot van CO-2
 • Aantrekkelijke groene lening
 • Diverse erkende isolatiebedrijven

ProvincieNoord-Holland
GemeenteSchagen
Postcode1756
Netnummer0224 (+31224)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dat is verspilling, want zo zal er veel warmte ontsnappen door kieren, ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Besteed hier dus aandacht aan. Moderne woningen met een goed energielabel zijn standaard solide geïsoleerd. Bij oude huizen (tot ongeveer 1990) is dat een stuk minder. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden heeft lagere energiekosten als gevolg, beperkt de uitstoot van CO2, en is verrassend snel weer terugverdiend. In de volgende paragraaf bekijk jij de meest interessante onderdelen om jullie woning in t Zand te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. De woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en faciliteert een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in t Zand is goedkoop (vanaf plusminus € 980 voor een rijwoning) en het bespaart flink geld, tot wel €270 op jaarbasis (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en een significant lagere energierekening. De onkosten variëren rond €1900 en je profiteert van een besparing tot wel €240, ieder jaar weer. De beste aanpak is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn PUR schuim, chips, EPS parels, isolatiematrassen. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is kan een flinke kostenpost zijn. De meeste daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in t Zand kost je zo’n €5300. Klus je zelf graag thuis? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1210. Je energiekosten dalen flink, tot wel €770, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Het huis verliest veel minder warmte. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren een flinke upgrade krijgen. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12900. Hiermee bespaar je ongeveer €930 per jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Wat ook interessant is, is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder noemen we diverse mogelijke mogelijkheden. In het volgende overzicht behandelen we de interessantste opties.

 • Isoleren van garage: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isolatie van schuur: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Isolatie van zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel isoleren: Ook een warme slaapkamer
 • Isoleren kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in t Zand (juni 2024)?

Streef jij naar lagere energielasten en uiteraard een energiebewuste wereld? Woning t Zand isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor vrijwel elk type woning zijn er grote voordelen. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot maarliefst 2650 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1100 p/jaar. Op isolatierevolutie.nl ontdek je de hoogte van de investering op het moment dat je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in t Zand. Ben je een handige doe-het-zelver? De totaalprijs is dan erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het huidige rendement is te vergelijken met een 4% spaarrekening. Een isolatie van het dak kent een terugverdientijd van plus minus zeven jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n zes jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per actie zie je welk bedrag je kunt besparen en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€3900)
€745
(€7350)
€920
(€8750)
Vloerisolatie€130
(€1250)
€250
(€1850)
€325
(€3600)
Spouwmuur€215
(€1300)
€530
(€2550)
€780
(€3050)
HR++ glas€190
(€2250)
€300
(€3050)
€395
(€4600)
isolatie t-zand 1756

Erkende Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat

Meer weten over de isolatiespecialist in t Zand?

Waarom mijn woning in t Zand isoleren?

Een gedegen woningisolatie betekent een lagere gas- en stroomrekening bij een energieleverancier zoals Essent en Nuon, en is ook een heel duurzame keuze. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een aangename leefomgeving en de waarde van jouw woning stijgt. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert vele malen beter het dubbel glas (of enkel glas). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Ook is het wooncomfort stukken beter: u voelt geen tocht meer bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3450 en dat bespaart tot €205, ieder jaar weer. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Dan achterhaal je wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de snelle winsten zijn. De volgorde is niet heel relevant. Sommige acties zijn kostbaarder dan het alternatief. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil je een woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Ingrijpende investeringen als isoleren van gevel, vloer of dak kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook als je zakken niet zo diep zijn kan je al veel aanpakken. Je kunt denken aan het aanpakken van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, integreren van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verscheidene materialen. In de box hieronder vind je een korte omschrijving van veel gebruikte types. Vaak wel op voorraad bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Hubo, Karwei, Praxis, Gamma, Hornbach, Formido. Kies een A-merk zoals Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Schagen

Mede door een subsidie wordt je woning isoleren nog uitnodigender. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Ongeveer 15% van de verkoopprijs kan je terugvragen.
 • Voorwaarde is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Bovendien is het arbeidsloon ingedeeld in het 9% BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Soms is er in t Zand extra geld beschikbaar. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.schagen.nl voor meer informatie.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Schagen
Het is overduidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met isolatie van gevel, vloer of dak. Maar onderschat niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel een beetje budget nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn dan is er altijd de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met een lage rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in t Zand. Andere opties zijn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Met het onderstaande stappenplan ontwikkel je het isolatieplan t Zand wat past bij dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Wat is de leeftijd van het huis en bekijk altijd goed welke onderdelen als zijn aangepakt. Op basis van een warmtescan ontdek je wat de zwakke punten van de woning zijn. Onder andere het ontbreken van dubbel glas, traditionele muren of een verouderd kozijn. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in t Zand voor deskundig advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoe zit het met de kosten? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is een stukje duurder dan de vloer. Vergeet niet: de winst van een woningisolatie is significant beter dan de rente bij de bank. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Is het duidelijk waar de focus moet liggen? Dien verschillende aanvragen in bij erkende isolatiebedrijven in t Zand. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Dergelijke investeringen resulteren in een optimaal leefklimaat en een fors lagere energierekening. Wat je als eerste doet bepaal je op basis van het budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een degelijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Zorg dus voor voldoende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een comfortabel leefklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen