Isolatie Dirkshorn

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Dirkshorn? Goed toegepaste isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Door middel van haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld dubbel glas of dakkapel isoleren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er voldoende mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Op ons isolatie portaal vind je uitgebreide informatie over isolatie Dirkshorn. Dit gaan om bijvoorbeeld topics als gevelisolatie en spouwanker. Meteen besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-dirkshorn-1746

 • Lagere energierekening
 • Een prettiger en gezonder huis
 • Milieubewuste keuze
 • Stiller in de woning
 • Veel lokale specialisten

ProvincieNoord-Holland
GemeenteSchagen
Postcode1746
Netnummer0224 (+31224)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dat is verspilling, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Houd de warmte in huis. Moderne woningen met een energielabel A of B zijn doorgaans correct geïsoleerd. Bij een oud huis (gebouwd voor 1980) is dat een stuk minder. De woning aanpakken heeft direct effect op de energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Verderop achterhaal je de meest populaire toepassingen om jouw woning in Dirkshorn te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Je huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als gevolg een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Dirkshorn is interessant beginnend bij € 940 voor een rijwoning) en het bespaart je al gauw €195 per jaar (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De prijzen variëren rond €1775 en de winst ligt rond de €285 p/jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals steenwol, glaswol, dekens, folie. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak verliest veel warmte. Veel van de Nederlandse daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het loont om dit te verbeteren. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Dirkshorn kost zo’n €5550. Ben je zelf handig? Dan is het een stuk voordeliger €1060. Je energiekosten dalen flink, tot wel €730 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Jouw huis houdt warmte beter vast. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11600. Hiermee bespaar je circa €940 elk jaar opnieuw. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere oplossing is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Wat kan ik nog meer doen?

Overigens noemen we nog meer alternatieve alternatieven. In het volgende overzicht bespreken we de meest rendabele werkzaamheden.

 • Isolatie van garage: Een warme en droge opslagplek
 • Schuur-isoleren: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Zolder-isoleren: De warmte blijft beter hangen
 • Isolatie van dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Isolatie kruipruimte: Weert ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Dirkshorn (juni 2024)?

Wil jij lagere maandelijkse energielasten en een groenere samenleving? Woning Dirkshorn isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen gebouwd voor 2000 is de impact groot. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan een aardgas besparing realiseren van 2525 m3. De besparing komt neer op €1450 per 12 maanden. Op ons isolatie portaal komen we met de gemiddelde kosten wanneer je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Dirkshorn. Kan je zelf goed klussen? De kosten zijn in dat geval veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en het rendement wordt steeds beter. Beschik jij over voldoende geld? Dan is het erg interessant. Het geschatte rendement komt overeen met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Een isolatie van het dak heeft men terugverdien in +/- 8 jaar en bij een spouwmuur is dat 6 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per actie vind je de potentiële besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€4150)
€605
(€5000)
€1230
(€9250)
Vloerisolatie€130
(€1100)
€250
(€2650)
€325
(€3300)
Spouwmuur€330
(€1200)
€740
(€2150)
€930
(€3225)
HR++ glas€190
(€2475)
€300
(€3800)
€450
(€4775)
isolatie dirkshorn 1746

Bekende Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Dirkshorn?

Waarom mijn woning in Dirkshorn isoleren?

Een gedegen woningisolatie staat gelijk aan een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf als Eneco of Nuon, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een optimaal wooncomfort en de waarde van jouw woning stijgt. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas & HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat resulteert in lagere stookkosten. Evengoed merk je een toename van comfort: minder tocht en kou rond het raam en veel minder condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3725 en dat levert gemiddeld op €205 op jaarbasis. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Bekijk eerst wat reeds is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Vandaar kom je erachter hoeveel warmte de woning verliest en wat de eerste stappen dus zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene optie is goedkoper dan de ander. De meeste winst valt te behalen rondom HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je graag jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Ingrijpende maatregelen als isolatie van gevel, dak of vloer moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt klein beginnen. Ook als je zakken niet zo diep zijn is makkelijk rendement te halen. In de praktijk gaat het vaak om dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie integreren en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met allerlei materialen. Hierna check je een samenvatting van veel toegepaste manieren. Goed verkrijgbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Hornbach, Karwei, Formido, Multimate, Hubo, Praxis. Toonaangevende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: een dure oplossing

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Schagen

Door te profiteren van opties voor subsidie worden investeringen in de woning zeker lucratiever. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke subsidiepot is in april 2017 opgeheven. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Plusminus 15 procent van de onkosten zijn terug te vragen.
 • Het is een must dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Tevens is het arbeidsloon ingedeeld in het lage (9%) BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Af en toe is er in Dirkshorn extra geld beschikbaar. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.schagen.nl voor opties in juni 2024.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Schagen
Het is overduidelijk: je kunt flink bezuinigen met het isoleren van je woning. Maar let op, als de energierekening naar beneden moet, zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als het nu gewoon te duur is dan is er altijd de Energiebespaarlening: een groene lening met een schappelijke rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Dirkshorn. Andere mogelijkheden zijn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Met behulp van de uitleg die hierna komt kom je met een isolatieplan Dirkshorn wat conformeert aan jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag vorige bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Met behulp van een warmtescan analyseer je wat de zwakke punten van de woning zijn. Bijvoorbeeld warmtedoorlatend glas, verrotte muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Bezoek een isolatiedeskundige in Dirkshorn voor persoonlijk advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat zijn financiële eisen? Het dak voorzien van een extra schil is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed nieuws: de besparing die je realiseert met woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het onderhand duidelijk waar de quick-wins liggen? Neem contact op met meerdere regionale isolatiebedrijven in Dirkshorn. Vergelijk rustig een aantal offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Dergelijke investeringen dragen bij aan een gezond klimaat in huis en een veel lagere energierekening. Wat je als eerste doet bepaal je op basis van het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Bouw een goede ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een comfortabel binnenklimaat. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen