Isolatie Warmenhuizen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Warmenhuizen? Een grondige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Via een paar maatregelen als bijv. HR++ glas en tochtstrips of tochtbanden ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er veel mogelijkheden met een prima rendement. Hieronder ontdek je diverse informatie over isolatie Warmenhuizen. We staan stil bij items als HR++ glas en koudebruggen. Meteen besparen? Vul je gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-warmenhuizen-1749

 • Significant lagere energiekosten
 • Een prettig klimaat in huis
 • Een duurzame oplossing
 • Minder last van lawaai van straat
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteSchagen
Postcode1749
Netnummer0224 (+31224)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In dat geval verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig naar buiten via muren, het dak of de vloer. Erg zonde van de energiekosten! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Huizen gebouwd na 2000 met een geschikt energielabel van A of B zijn behoorlijk geïsoleerd. Bij een oude woning (tot plusminus 1985) is dit vaak niet zo. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden heeft direct effect op de energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een aantrekkelijk rendement. In de paragraaf hierna check jij de meest rendabele toepassingen om je woning in Warmenhuizen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze open ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Een woning houdt de warmte binnenboord, en het biedt een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Warmenhuizen is goedkoop (vanaf plusminus € 990 voor een rijwoning) en het bespaart flink geld, tot wel €220 per jaar (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt voor een warmere en drogere vloer en je verbruikt minder energie. De kosten liggen rond €1675 en de potentiële besparing ligt op €255, ieder jaar weer. De makkelijkste vorm is middels de kruipruimte techniek. Een prima oplossing als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiechape, vloerisolatieplaten, EPS parels, PUR schuim. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is ontzettend zonde. Veel van de Nederlandse daken zijn matig geïsoleerd. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Warmenhuizen kost om en nabij de €5850. Plannen dit zelf te doen? Dan is het een stuk voordeliger €1060. Het voordeel loopt al gauw op tot €770 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Het huis verliest niet onnodig warmte. Het is een extra schil om uw woning. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Voordelen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12600. Daarmee bespaar je pakweg €980 op jaarbasis. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere mogelijkheid is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder noemen we diverse vaak toegepaste mogelijkheden. Hierna beschrijven we de populairste opties.

 • Garage isolatie: Een warme garage voor extra gemak
 • Isolatie schuur: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isolatie zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Dakkapel isoleren: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte isoleren: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de kosten van isoleren in Warmenhuizen (juni 2024)?

Wil jij minder hoge stookkosten en uiteraard een bewuste gemeenschap? Woning Warmenhuizen isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn er grote voordelen. De isolatie van een ouder huis betekent wel een aardgas besparing van 2350 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €975 p/jaar. Op ons isolatie portaal kijken we naar de verwachte kosten wanneer je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Warmenhuizen. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de kosten erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je zelf wat geld over? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement kan je vergelijken met 4 procent rente. Een isolatie van het dak heb je terugverdiend in negen jaar en bij een spouwmuur is dat 6 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per soort kan jij kijken hoeveel het oplevert met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€3050)
€795
(€7100)
€1010
(€9550)
Vloerisolatie€150
(€1450)
€200
(€1950)
€310
(€3250)
Spouwmuur€330
(€800)
€680
(€2450)
€935
(€3475)
HR++ glas€205
(€2850)
€340
(€3650)
€395
(€4775)
isolatie warmenhuizen 1749

Populaire Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel

Vragen voor een isolatiespecialist in Warmenhuizen?

Waarom mijn woning in Warmenhuizen isoleren?

Een goede woningisolatie mondt uit in lagere energiekosten bij een energieaanbieder zoals Essent of Oxxio, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een comfortabel leefklimaat en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert significant beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft in huis waardoor je energiekosten bespaart. Overigens merkt men een verbeterd comfort in huis: u voelt geen tocht meer bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3475, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €310 elk jaar opnieuw. Kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Ga eerst eens na wat er geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Hierdoor achterhaalt u waar er onnodig warmte verloren gaat en wat dus zeker aangepakt moet worden. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige werkzaamheden zijn duurder i.v.m. ander opties. De meest rendabele onderdelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je graag de woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Grote projecten zoals isolatie van dak, vloer of gevel kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook als je zakken niet zo diep zijn is makkelijk rendement te halen. Populaire vormen zijn het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, plakken van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren allerlei materialen. Op deze website ontdek je kort & bondige info over veel gebruikte types. Te koop bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Karwei, Gamma, Hubo, Hornbach, Multimate, Praxis. Bekende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: een dure oplossing

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Schagen

Dankzij een subsidie wordt energie besparen met isoleren nog uitnodigender. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Ongeveer 25% van de uitvoeringskosten kan je terugvorderen.
 • De regel is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Verder valt het arbeidsloon onder het verlaagde BTW-tarief (9%). Dit geldt voor alle particulieren.
 • Af en toe is er in Warmenhuizen een subsidie of duurzaamheidslening. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.schagen.nl voor de huidige regeleing.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Schagen
Het is evident: je kunt fors besparen dankzij woningisolatie. Echter, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je nu te weinig geld hebt dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening tegen een aantrekkelijke rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Warmenhuizen. Alternatieve regelingen zijn GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Middels het onderstaande stappenplan bouw jij het isolatieplan Warmenhuizen wat matcht met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag vorige bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Met een warmtescan wordt het duidelijk waar er onnodig warmte verloren gaat. Bijvoorbeeld het ontbreken van dubbel glas, traditionele muren of een verouderd dak. Zoek een isolatiedeskundige in Warmenhuizen voor advies op maat.

 2. Wat is jou budget?

  Wat heb je te besteden? Maatregelen treffen rondom het dak is een stukje duurder dan de vloer. Goed nieuws: de besparing op de stookkosten is significant beter dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Informeer naar prijzen

  Heb je inzichtelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Neem contact op met meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Warmenhuizen. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  In de basis moet je kijken naar de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze onderdelen bieden jou een gezond leefklimaat en lagere maandlasten door een lagere energienota. Wat je als eerste doet heeft vooral te maken met het budget.

 5. Goede ventilatie

  In een correct geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Zorg dus voor een gedegen ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is cruciaal de gezondheid van de bewoners. Via toepassingen als mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen