Isolatie Callantsoog

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Callantsoog? Een grondige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Middels enkele acties als muren isoleren en tochtprofielen heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er tal van opties die je snel terugverdient. Hieronder ontdek je bruikbare informatie over isolatie Callantsoog. Dit gaan om bijvoorbeeld belangrijke onderwerpen zoals schuimstrips en Pur Isolatieplaten. Direct aan de slag? Voer jouw persoonlijke gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-callantsoog-1759

 • Veel minder betalen voor energie
 • Een optimaal binnenklimaat
 • Verlaag de uitstoot van CO-2
 • Weinig geluid in de woning
 • Woning wordt aantrekkelijker

ProvincieNoord-Holland
GemeenteSchagen
Postcode1759
Netnummer0224 (+31224)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Is je woning niet goed geïsoleerd? In zo’n geval verdwijnt de warmte in huis door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Houd de warmte in huis. Nieuwbouwwoningen met een A of B energielabel zijn voldoende geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Het na-isoleren leidt tot lagere energielasten, is goed voor het milieu, en is razendsnel terugverdient. In het volgende stukje bekijk je de interessantste stappen om jullie woning in Callantsoog te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Een huis is in staat om de warmte beter vast te houden, met als gevolg een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Callantsoog kan erg voordelig (ongeveer € 940 voor rijwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €210 op jaarbasis (prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren geeft de kou geen kans en maakt dat je minder energie gebruikt. De onkosten zijn gemiddeld €1725 en de besparing op de energienota loopt op tot €275 p/jaar. De gemakkelijkste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Men kan kiezen voor isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, isolatiechape, PUR schuim. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. Veel van de Nederlandse daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Callantsoog kost plusminus €5100. Ben je zelf handig? Dan is het een stuk voordeliger €1080. Het voordeel loopt al gauw op tot €860 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Jouw woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Een belangrijk voordeel is dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11000. Je profiteert van plusminus €760 op jaarbasis. Krijg je geen vergunning? Een andere oplossing is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Verder noemen we allerlei aantrekkelijke opties. Hierna beschrijven we de meest toegepaste alternatieven.

 • Isolatie van garage: Betrek de garage echt bij je woning
 • Isolatie van schuur: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Isoleren van zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isoleren dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Isoleren kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Callantsoog (juli 2024)?

Streef jij naar een lagere energierekening en natuurlijk een CO-2 reducerende gemeenschap? Woning Callantsoog isoleren kan hier uitkomst bieden. Voor vrijwel elk type woning valt er veel te krijgen. Het isoleren van een bestaande woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2975 m3. Dat is dus al gauw €1475 per jaar. Hierna kijken we naar de gemiddelde kosten in het geval je het laat doen door een isolatiebedrijf in Callantsoog. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de prijzen veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het huidige rendement is te vergelijken met een 4 procent spaarrente. Een dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7 jaar en bij een spouwmuur is dat vijf jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per werkzaamheden kun je de verwachte opbrengst bekijken en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€3150)
€775
(€7050)
€1120
(€8500)
Vloerisolatie€130
(€1500)
€205
(€1800)
€330
(€3000)
Spouwmuur€185
(€1300)
€450
(€2550)
€870
(€3425)
HR++ glas€240
(€2800)
€325
(€4175)
€440
(€4925)
isolatie callantsoog 1759

Populaire Isolatiemerken:

 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Callantsoog?

Waarom mijn woning in Callantsoog isoleren?

Een gedegen woningisolatie draait uit op structureel lagere energiekosten bij een energieaanbieder zoals Essent en Vandebron, en draagt bij aan een beter klimaat. Concreet: minder aardgas gebruik en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het leidt tevens tot een comfortabel leefklimaat en de woning neemt in waarde toe. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte kan niet ontsnappen wat resulteert in lagere stookkosten. Eveneens merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht en kou bij de ramen en minder last van condensvorming. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3700 en dat levert gemiddeld op €305 p/jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Breng eerst in kaart wat er geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Zo komt u erachter op welke plekken warmte vrijkomt en waar de de meeste besparing ligt. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene oplossing is aantrekkelijker dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Grootse onderhoudswerkzaamheden als vloer-, gevel of dakisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met beperkte financiële middelen kan je al veel aanpakken. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichtkitten, tochtstrips plaatsen, gebruik maken van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verscheidene materialen. Op deze website komen we met meer info over de diverse mogelijkheden. Goed verkrijgbaar bij populaire bouwmarkten als Karwei, Gamma, Hornbach, Praxis, Multimate, Hubo. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Schagen

Via subsidiemogelijkheden wordt het investeren in je huis nog verleidelijker. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke subsidiepot is al enige jaren uitgefaseerd. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Zo’n 25 procent van de uitvoeringskosten kan je terugvorderen.
 • Voorwaarde is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Ook vallen de manuren onder het kleine BTW tarief (9%). Dit geldt voor iedereen.
 • Soms is er in Callantsoog een regeling voor extra subsidie. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.schagen.nl voor opties in juli 2024.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Schagen
Het mag duidelijk zijn: je kunt fors besparen door het isoleren van je woning. Bedenk wel, om te besparen op de energiekosten moet je dit vooraf kunnen financieren. Als het nu gewoon te duur is dan is er altijd de Energiebespaarlening: een prachtige lening met concurrerende rentepercentages dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Callantsoog. Alternatieve regelingen zijn Groene lening, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Met behulp van het onderstaande stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Callantsoog wat overeenstemt met je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en maak een rondje om te kijken wat er op dit moment al gedaan is. Door een warmtescan check je wat de zwakke punten van de woning zijn. Denk bijvoorbeeld aan warmtedoorlatend glas, ouderwetse muren of een verouderd dak. Ga naar de isolatiedeskundige in Callantsoog voor een speciaal consult.

 2. Bepaal het budget

  Wat zijn financiële eisen? Het dak voorzien van een extra schil is veel duurder dan een spouw of vloer. Het leuke is: de winst van een woningisolatie ligt altijd hoger dan de spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar je gaat beginnen? Dien verschillende aanvragen in bij plaatselijke isolatiebedrijven in Callantsoog. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Dergelijke investeringen hebben als resultaat een optimaal leefklimaat en een veel lagere energierekening. De volgorde van maatregelen is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een degelijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Zorg dus voor een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is zeker nodig voor de gezondheid. Doe dat met mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen