Isolatie Petten

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Petten? Degelijke isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Via een investering als bijv. de schuur isoleren en isolerende kozijnen en deuren gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook in een wat nieuwer huis zijn er allerlei kansen die financieel erg interessant zijn. Hierna tref je uitgebreide informatie over isolatie Petten. Je komt meer te weten over belangrijke onderwerpen zoals tochtbanden en thermische bruggen. Direct aan de slag? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-petten-1755

 • Ieder jaar honderden euro’s besparen
 • Bescherm tegen vocht
 • Draag bij aan een beter milieu
 • Isoleren tegen lage BTW-tarief
 • De woning neemt in waarde toe

ProvincieNoord-Holland
GemeenteSchagen
Postcode1755
Netnummer0226 (+31226)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dat is verspilling, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door de vloer of dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Besteed hier dus aandacht aan. Woningen van na 1995 met een hoger energielabel zijn in de regel kwalitatief geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot ongeveer 1990) is dat veel minder het geval. Later isoleren bespaart veel energiekosten, is goed voor het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Hierna lees jij de interessantste methodes om jouw woning in Petten te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Jouw huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en biedt daardoor een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Petten is voordeling (plusminus € 760 voor een kleine woning) en je bespaart al snel €235 per jaar (prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en maakt dat de energierekening minder wordt. De onkosten fluctueren rond de €1825 en je bespaart op de energierekening, tot wel €275 op jaarbasis. De meest geschikte manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals icynene, folie, steenwol, glaswol. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. Het gros van de daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Petten kost +/- €4700. Doe je het zelf? Dan betaal jij ongeveer €1020. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €770 per jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. De woonruimte houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pre zit hem in het feit dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De tarieven kunnen oplopen tot €11200. Je profiteert van circa €980 elk jaar opnieuw. Mag je niets aan de buitenkant doen? Je kunt dan kiezen voor buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

0kennen we nog een aantal mogelijke vormen. Hierna beschrijven we de populairste alternatieven.

 • Garage-isoleren: Ook in de winter een warme garage
 • Schuur-isoleren: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isoleren zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Isolatie dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Isoleren kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de kosten van isoleren in Petten (juli 2024)?

Streef jij naar een structureel lagere energienota en tegelijkertijd een duurzame maatschappij? Woning Petten isoleren is dan een uitstekende oplossing. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn er grote voordelen. Isolatie van een woning van voor 1974 betekent wel een aardgas besparing van 2075 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1050 per jaar. Op deze website check je de hoogte van de investering wanneer je kiest voor een isolatiebedrijf in Petten. Heb je zelf verstand van verbouwen? De totale kosten zijn dan een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat geld opzij gezet? Dan kun je het zeker overwegen. Het huidige rendement is te vergelijken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Een isolatie van het dak kent een terugverdientijd van plus minus acht jaar en bij een spouwmuur is dat vijf jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd. Per mogelijkheid zie je welk bedrag je kunt besparen en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€3450)
€835
(€5600)
€1090
(€9550)
Vloerisolatie€120
(€1150)
€175
(€1800)
€310
(€3500)
Spouwmuur€255
(€1225)
€700
(€2800)
€950
(€3150)
HR++ glas€220
(€2525)
€270
(€3450)
€440
(€4775)
isolatie petten 1755

Actuele Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell

Vragen voor een isolatiespecialist in Petten?

Waarom mijn woning in Petten isoleren?

Een gedegen woningisolatie betekent een lagere energierekening bij een maatschappij zoals Delta of Powerpeers, waar ook het klimaat van profiteert. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een aangenaam leefklimaat en de woning neemt in waarde toe. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Verder biedt het meer comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en veel minder condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3700 en dat bespaart tot €265 op jaarbasis. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan adviseren wij nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Dan ontdekt u wat er aan warmte weglekt en wat prioriteit heeft. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene maatregel is duurder i.v.m. ander opties. Probeer in ieder geval te kijken naar de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Omvangrijke klussen als isoleren van vloer, gevel of dak zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met een klein budget zijn er allerlei mogelijkheden. Grote winst valt te behalen met kieren en naden dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, integreren van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken allerlei materialen. Op deze pagina bekijk je kort & bondige info over de diverse mogelijkheden. Goed verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Multimate, Gamma, Praxis, Formido, Karwei, Hubo. Toonaangevende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: ook in platen verkrijgbaar
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Schagen

Via (regionale) subsidies wordt het investeren in je huis nog leuker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke subsidiepot is in april 2017 opgeheven. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Pak ‘m beet een kwart van de factuur kan je terugvorderen.
 • Het is een must dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Evengoed geldt voor arbeid het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Soms is er in Petten extra geld beschikbaar. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.schagen.nl voor meer informatie.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Schagen
Het is onderhand wel helder: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van dak, vloer of gevel. Onthoud wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel een beetje budget nodig. Als de investering nu te groot is zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening tegen een aantrekkelijke rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Petten. Ook interessant is de Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direkt stappen ondernemen? Dankzij de uitleg die hierna komt bouw jij het isolatieplan Petten wat aansluit op jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en achterhaal ook zeker wat er gedaan is. Geholpen door een warmtescan wordt het duidelijk waar eventuele luchtlekken zijn. Denk bijvoorbeeld aan het ontbreken van dubbel glas, verouderde muren of rotte kozijnen. Zoek een isolatiedeskundige in Petten voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Naar welke tarieven kijk je? Een actie aan het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Het leuke is: je profijt van de woningisolatie ligt altijd hoger dan de rente bij de bank. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer altijd meerdere goede isolatiebedrijven in Petten. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Start altijd met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Dergelijke investeringen bieden sowieso een optimaal klimaat in huis en een fors lagere energierekening. De volgorde kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Genoeg ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Ga aan de slag met een gedegen ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is cruciaal een comfortabel klimaat in huis. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen