Isolatie Sint Maarten

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Sint Maarten? Grondige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Aan de hand van een isolatiemaatregel als HR++ glas of kieren dichten gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook bij meer moderne huizen zijn er tal van opties met een prima rendement. Op ons isolatie portaal vind je belangrijke informatie over isolatie Sint Maarten. We bespreken thema’s als schuimstrips en spouwanker. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-sint-maarten-1744

 • Energiekosten gaan omlaag
 • Slimmer omgaan met thermostaat
 • Minder stoken is milieuvriendelijk
 • Kan snel aangebracht worden
 • Interessanter wohnobjekt

ProvincieNoord-Holland
GemeenteSchagen
Postcode1744
Netnummer0224 (+31224)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Heb je een matig geïsoleerde woning? In zo’n geval verdwijnt de warmte lucht in de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Zorg dat de warmte binnen blijft. Huizen gebouwd na 2000 met een gunstig energielabel (A of B) zijn in de basis grondig geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot plusminus 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Alsnog isoleren heeft direct effect op de energierekening, is goed voor het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Onderstaand ontdek je de meest interessante acties om een woning in Sint Maarten te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Een woning is in staat om de warmte beter vast te houden, met als gevolg een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Sint Maarten is voordeling (vanaf € 930 voor rijtjeshuizen) en het bespaart flink geld, tot wel €280 op jaarbasis (prijzen april 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en je verbruikt minder energie. De tarieven zijn gemiddeld €1975 en het resultaat is zo’n €230 elk jaar opnieuw. De meest toegepaste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als EPS parels, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, PUR schuim. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak verliest veel warmte. Veel daken van Hollandse woningen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het loont om dit te verbeteren. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Sint Maarten kost gemiddeld €4600. Dit zelfstandig uitvoeren? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1170. De potentiële besparing ligt op €770, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Jouw woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het is een extra schil om uw woning. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13400. Het rendement is circa €770 p/jaar. Krijg je geen vergunning? Een alternatief is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Ook zijn er verscheidene aantrekkelijke mogelijkheden. In het volgende overzicht vermelden we de meest populaire mogelijkheden.

 • Garage isoleren: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Schuur isolatie: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Zolder isoleren: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isolatie dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isoleren van kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Sint Maarten (april 2024)?

Streef jij naar bezuinigen op de energiekosten en tegelijkertijd een CO-2 reducerende wereld? Woning Sint Maarten isoleren kan hier uitkomst bieden. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn er grote voordelen. De isolatie van een bestaande woning kan een aardgas besparing realiseren van 2450 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1300 per jaar. Op deze pagina kijken we naar de uiteindelijke kosten op het moment dat je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Sint Maarten. Kan je zelf goed klussen? De kosten zijn in dat geval stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig waardoor je het super snel terugverdient. Beschik je over spaargeld? Dan is het erg interessant. Het huidige rendement is te vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Het isoleren van je dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen zeven jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5,5 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per type tonen we de maximale besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€3550)
€665
(€4800)
€1190
(€9550)
Vloerisolatie€160
(€1400)
€230
(€2450)
€370
(€3250)
Spouwmuur€245
(€1725)
€580
(€2625)
€810
(€3125)
HR++ glas€190
(€2350)
€320
(€3325)
€350
(€5025)
isolatie sint-maarten 1744

Professionele Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Sint Maarten?

Waarom mijn woning in Sint Maarten isoleren?

Een degelijke woningisolatie draait uit op een lagere energierekening bij een energiebedrijf zoals Energiedirect en NLE, en is ook een heel duurzame keuze. Het aardgas gebruik gaat omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een optimaal leefklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft binnen wat resulteert in lagere stookkosten. Bovendien merkt men een verbeterd comfort in huis: minder tocht en kou rond het raam en daarnaast weinig condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3700 en besparen tot €225 op jaarbasis. Kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Schets voor jezelf de situatie hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en wat de kwaliteit hiervan nog is. Check de warmtescan. Op basis daarvan analyseer je hoeveel warmte de woning verliest en wat de eerste stappen dus zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene keuze is goedkoper dan de ander. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Omvangrijke onderhoudswerkzaamheden zoals gevel-, vloer of dakisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine portemonnee is makkelijk rendement te halen. Voorbeelden zijn het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, plakken van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met een heleboel materialen. Hierna ontdek je een korte omschrijving van het actuele aanbod. Vaak verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Formido, Hubo, Praxis, Karwei, Hornbach, Gamma. Kies een A-merk zoals Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Schagen

Via opties voor subsidie wordt woningisolatie nog aantrekkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke subsidiepot is er niet meer sinds 2017. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Pakweg 25% van de verkoopprijs kan je terugvorderen.
 • De conditie is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Daarnaast is het arbeidsloon ingedeeld in het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Mogelijk is er in Sint Maarten extra geld beschikbaar. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.schagen.nl voor de voorwaarden.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Schagen
Het is onmiskenbaar: je kunt fors besparen met het isoleren van je woning. Maar, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel wat geld nodig. Als je het geld niet hebt dan kan je aankloppen voor de Energiebespaarlening: een unieke lening tegen een speciaal rentetarief in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Sint Maarten. Relevante alternatieven zijn de Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direkt stappen ondernemen? Geholpen door het onderstaande stappenplan kom je met een isolatieplan Sint Maarten wat aansluit op dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Kijk naar het bouwjaar en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er gedaan is. Met behulp van een warmtescan komt u erachter waar eventuele luchtlekken zijn. Onder andere dubbel glas, verouderde muren of rotte kozijnen. Informeer bij de isolatiedeskundige in Sint Maarten voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Naar welke tarieven kijk je? Een oplossing voor je dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk wel: je profijt van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan de rente bij de bank. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Specialisten vergelijken

  Ben je er achter waar de aandacht naar uit moet gaan? Vraag prijzen op bij regionale isolatiebedrijven in Sint Maarten. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Kijk als eerste naar de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze acties dragen bij aan een comfortabel klimaat in huis en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Waar jij mee start is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren

  In een prima geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Werk aan een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is erg belangrijk voor de gezondheid van de bewoners. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen