Isolatie Burgerbrug

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Burgerbrug? Goed toegepaste isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Heb je een oudere woning? D.m.v. een investering als bodemisolatie of isolerende raamfolie kan je al veel geld besparen. Ook voor nieuwere woningen zijn er voldoende mogelijkheden met een prima rendement. Op ons isolatie portaal vind je bruikbare informatie over isolatie Burgerbrug. We bespreken belangrijke onderwerpen zoals je spouwmuur isoleren en spuitisolatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-burgerbrug-1754

 • Bespaar honderden euro’s per jaar
 • Einde van vochtproblemen
 • Minder CO-2 belasting
 • 20% subsidie voor VVE’s
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteSchagen
Postcode1754
Netnummer0226 (+31226)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In zo’n geval vervliegt de warmte van de woning door de vloer of dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe huizen met een goed of uitstekend energielabel zijn vaak uitstekend geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot plusminus 1985) is dat een stuk minder. Alsnog isoleren bespaart veel energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In de volgende paragraaf achterhaal jij de meest populaire acties om je woning in Burgerbrug te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze lege ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Je woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en faciliteert een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Burgerbrug is goed te betalen (om en nabij de € 950 voor een rijtjeshuis) en je bespaart al snel €235 per 12 maanden (prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer voorkomt dat warmte kan ontsnappen en verlaagt het energiegebruik. De onkosten liggen rond €1625 en je bespaart al snel €250, ieder jaar weer. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, isolatiechape, chips, EPS parels. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt verliest veel warmte. De daken van de meeste huizen zijn matig geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Burgerbrug kost ongeveer €4700. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal jij ongeveer €980. De potentiële besparing ligt op €770 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. De woonruimte is in staat om de warmte beter vast te houden. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11300. Het voordeel is pakweg €780 elk jaar opnieuw. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere oplossing is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Aanvullende mogelijkheden

Verder noemen we nog een aantal populaire uitvoeringen. Hierna bespreken we de meest toegepaste mogelijkheden.

 • Isoleren van garage: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isolatie van schuur: Een schuur om van te genieten
 • Isoleren zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Isolatie van dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isolatie kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Burgerbrug (juli 2024)?

Wil je streven naar een lagere energierekening en een CO-2 reducerende gemeenschap? Woning Burgerbrug isoleren kan hier uitkomst bieden. Voor woningen oud en nieuw is de impact groot. Het isoleren van een ouder huis kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2750 m3. De besparing komt neer op €1000 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze pagina bekijk je de totale kosten wanneer je het laat doen door een isolatiebedrijf in Burgerbrug. Heb je zelf verstand van verbouwen? De totaalprijs is dan veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Is er budget voor een duurzame investering? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 5 procent rente. Het dak isoleren kan men terugverdienen in acht jaar en bij een spouwmuur is dat 4 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per doel zie je de geschatte opbrengst met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€3900)
€705
(€5800)
€990
(€8300)
Vloerisolatie€140
(€1100)
€175
(€1750)
€320
(€3100)
Spouwmuur€315
(€1250)
€480
(€2700)
€845
(€3200)
HR++ glas€220
(€2050)
€330
(€4200)
€445
(€4625)
isolatie burgerbrug 1754

Erkende Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen

Meer weten over de isolatiespecialist in Burgerbrug?

Waarom mijn woning in Burgerbrug isoleren?

Een degelijke woningisolatie mondt uit in een lagere energienota bij een energieaanbieder zoals Energiedirect en NLE, en is goed voor het milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een optimaal wooncomfort en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert veel beter dan dubbel of enkel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je energiekosten bespaart. Bovendien merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht of kou rondom de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3550, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €265 elk jaar opnieuw. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Ga dan direct voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Bekijk eerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Zo ontdek je waar de meeste warmte ontsnapt en waar de de meeste besparing ligt. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene optie is goedkoper dan de ander. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Uitgebreide activiteiten zoals isoleren van vloer, dak of gevel zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine investering zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, plakken van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verschillende soorten materialen. In de box hieronder ontdek je een beknopte omschrijving het actuele aanbod. Je kunt het ook zelf kopen bij bekende bouwmarkten als Praxis, Formido, Hornbach, Gamma, Multimate, Hubo. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Schagen

Dankzij opties voor subsidie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog verleidelijker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Zo’n 15% van de verkoopprijs kan je terugvorderen.
 • Voorwaarde is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Bovendien wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het interessante (9%) BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Mogelijk is er in Burgerbrug een regeling voor extra subsidie. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.schagen.nl voor meer informatie.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Schagen
Het mag duidelijk zijn: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van dak, vloer of gevel. Maar onderschat niet, om te besparen op de energiekosten heb je wel een beetje budget nodig. Als je het geld niet hebt bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een unieke lening zonder hoge lasten relevant voor energiebesparende maatregelen in Burgerbrug. Ook interessant is de Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ga jij ook van start? D.m.v. het advies hieronder schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Burgerbrug wat conformeert aan jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Kijk naar het bouwjaar en vraag eventueel aan vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Door middel van een warmtescan zie je waar de zwakke plekken liggen. Voorbeelden zijn enkel glas, verouderde muren of rotte kozijnen. Informeer bij de isolatiedeskundige in Burgerbrug voor uitgebreid advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoe zit het met de kosten? Het aanpakken van het dak is een stukje duurder dan de vloer. Goed om te weten: je profijt van de woningisolatie is vele malen hoger dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Neem contact op met meerdere lokale isolatiebedrijven in Burgerbrug. Vergelijk altijd meerdere offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze vormen bieden jou een optimaal binnenklimaat en bespaart veel energie. De volgorde van maatregelen wordt mede bepaald door je budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een correct geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Ga aan de slag met slimme ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een comfortabel wooncomfort. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen