Isolatie Waarland

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Waarland? Een grondige isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Aan de hand van een aantal stappen zoals bijvoorbeeld isolatie van buitenmuren of isolerende deuren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er interessante mogelijkhedenmet een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op ons isolatie portaal ontdek je uiteenlopende informatie over isolatie Waarland. We staan stil bij topics als isolatie van muren en schijntocht. Direct actie ondernemen? Dien een aanvraag in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-waarland-1738

 • Bespaar tot €500 per jaar
 • Een comfortabel klimaat in huis
 • Beperkte broeikasuitstoot
 • Interessante financieringsmogelijkheden
 • Veel keuze in leveranciers

ProvincieNoord-Holland
GemeenteSchagen
Postcode1738
Netnummer0226 (+31226)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dan verliest je huis veel warmte via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwwoningen met een goed energielabel zijn vaak gedegen geïsoleerd. Bij oudere huizen (gebouwd voor 1980) is dat een stuk minder. Het na-isoleren leidt tot lagere energielasten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op deze pagina achterhaal je de meest rendabele toepassingen om je woning in Waarland te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. De woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat zorgt voor een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Waarland kan erg voordelig (plusminus € 980 voor rijwoningen) en je profiteert van een besparing tot wel €185 (jaarlijkst, tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en je verbruikt minder energie. De tarieven zijn gemiddeld €1750 en je bespaart op de energierekening, tot wel €255 op jaarbasis. De beste aanpak is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals glaswol, steenwol, folie, icynene. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. Het merendeel van de daken in Nederland zijn matig geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Waarland kost plusminus €4600. Plannen dit zelf te doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €1240. Het rendement is al snel €830 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw huis verliest niet onnodig warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De investering is ongeveer €12600. Je profiteert van pakweg €980, ieder jaar weer. Wordt er geen vergunning verleend/ Je kunt dan kiezen voor buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

0onderscheiden we nog meer aantrekkelijke mogelijkheden. In het gedeelte hieronder behandelen we de meest interessante vormen.

 • Isolatie van garage: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isoleren van schuur: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isoleren zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Dakkapel-isoleren: Ook een warme slaapkamer
 • Isoleren kruipruimte: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Waarland (juni 2024)?

Wil je streven naar minder hoge stookkosten en tegelijkertijd een bewuste maatschappij? Woning Waarland isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Voor vrijwel elk type woning zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een bestaande woning betekent wel een aardgas besparing van 2925 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1200 (jaarlijks). Op isolatierevolutie.nl berekenen we de verwachte kosten als je het laat doen door een isolatiebedrijf in Waarland. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de onkosten veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dak-isolatie kan men terugverdienen in negen jaar en bij een spouwmuur is dat zes jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd. Per type kun je de verwachte opbrengst bekijken en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€4200)
€865
(€7250)
€1240
(€9050)
Vloerisolatie€145
(€1350)
€180
(€2450)
€350
(€2700)
Spouwmuur€255
(€1675)
€660
(€2550)
€885
(€3425)
HR++ glas€240
(€2575)
€325
(€3575)
€385
(€5225)
isolatie waarland 1738

Bekende Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Waarland?

Waarom mijn woning in Waarland isoleren?

Een grondige woningisolatie biedt jou een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij als Engie of Oxxio, en draagt bij aan een beter klimaat. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het gevolg daarvan is een aangenaam wooncomfort en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert significant beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Overigens zal het comfort hoger worden: minder tocht en kou rond het raam en minder last van condensvorming. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3600 en dat bespaart tot €270 op jaarbasis. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Kies dan meteen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat er geïsoleerd is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Dan ontdekt u op welke plekken warmte vrijkomt en wat prioriteit heeft. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene oplossing is kostbaarder dan het alternatief. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil je jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Uitvoerige projecten zoals isolatie van vloer, gevel of dak zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met kleine budgetten zijn grote winsten te boeken. Vaak gaat het om naden en kieren dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, gebruik maken van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verscheidene materialen. Op deze pagina lees je praktische info over veel gebruikte types. Je kunt het ook zelf kopen bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Formido, Gamma, Karwei, Hubo, Multimate, Hornbach. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: ook in platen verkrijgbaar
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Schagen

Door een subsidie wordt je woning isoleren nog interessanter. Maar welke mogelijkheden heb ik? Een landelijke subsidie op isolatie is in april 2017 opgeheven. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Circa 25 procent van de offerte zijn terug te vragen.
 • De voorwaarde is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Tevens geldt voor arbeid het interessante (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Mogelijk is er in Waarland een lokaal subsidiepotje. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.schagen.nl voor de kleine lettertjes.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Schagen
Het is duidelijk: de energierekening kan flink omlaag met dak-, gevel of vloerisolatie. Maar onderschat niet, om te besparen op de energiekosten heb je wel wat geld nodig. Als de investering nu te groot is kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met concurrerende rentepercentages speciaal voor energiebesparende maatregelen in Waarland. Alternatieve regelingen zijn Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Door gebruik te maken van het advies hieronder schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Waarland wat in lijn is met jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Kijk naar het bouwjaar en maak een rondje om te kijken wat er reeds is uitgevoerd. Gebruikmakend van een warmtescan komt u erachter waar eventuele luchtlekken zijn. Denk bijvoorbeeld aan de afwezigheid van dubbel glas, oude muren of een verouderd dak. Ga naar de isolatiedeskundige in Waarland voor uitgebreid advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoe zit het met de kosten? Jouw dak behandelen vergt meer geld dan de vloer. Goed om te weten: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt altijd hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar je gaat beginnen? Probeer altijd meerdere lokale isolatiebedrijven in Waarland. Vergelijk zeker verschillende offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Kijk als eerste naar triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze stappen bieden sowieso een gezond klimaat in huis en structureel lagere energielasten. De volgorde kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Goede ventilatie

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Zorg dus voor een goede ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is essentieel voor een optimaal leefklimaat. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen