Isolatie Sint Maartensbrug

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Sint Maartensbrug? Een solide isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Aan de hand van enkele acties zoals bijvoorbeeld de garage isoleren of isolerende raamfolie gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er interessante mogelijkhedendie ontzettend rendabel zijn. Op ons isolatie portaal ontdek je waardevolle informatie over isolatie Sint Maartensbrug. We zoomen in op zaken als plat dak isoleren en steenwol. Direct aan de slag? Geef jouw voorkeuren door en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-sint-maartensbrug-1752

 • Veel geld besparen
 • Minder tocht in huis
 • Gebruikt duurzame energiebronnen
 • Voor klein en groot budget
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteSchagen
Postcode1752
Netnummer0224 (+31224)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In dit scenario zal er veel warmte ontsnappen door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Laat dus geen warmte ontsnappen. Moderne woningen met een hoger energielabel zijn standaard kwalitatief geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot 1985) is dit vaak niet zo. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter klimaat, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Onderstaand ontdek je de meest interessante toepassingen om jouw woning in Sint Maartensbrug te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. De woonruimte verliest niet onnodig warmte en dat zorgt voor een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Sint Maartensbrug kan erg voordelig (vanaf ongeveer € 820 voor een rijwoning) en de besparing op de energienota loopt op tot €205 per 12 maanden (kosten april 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer voorkomt dat warmte kan ontsnappen en flink lagere energiekosten. De kosten zijn gemiddeld €1750 en het resultaat is zo’n €220 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is door middel van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn EPS parels, isolatiechape, isolatiematrassen, chips. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie verliest veel warmte. Het gros van de daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Sint Maartensbrug kost je zo’n €5800. Ben jij een klusser? De materiaalkosten zijn dan +/- €1000. Het rendement is al snel €890, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Jouw huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het gevolg? Minder stookkosten! Het is duurder dan spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat het een betere isolerende werking heeften dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De investering is ongeveer €12700. De winst is ongeveer €800 p/jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatieve optie is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere populaire vormen

Als aanvulling op bovenstaande kennen we allerlei populaire werkzaamheden. Hieronder bespreken we de meest interessante uitvoeringen.

 • Isoleren van garage: Altijd een warme garage
 • Schuur isoleren: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isoleren van zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Dakkapel isoleren: Relatief goedkope methode
 • Kruipruimte isoleren: Duurzame investering die lang meegaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Sint Maartensbrug (april 2024)?

Is jouw doel ook lagere maandelijkse energielasten of bijdragen aan een milieuvriendelijke wereld? Woning Sint Maartensbrug isoleren is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn er grote voordelen. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot maarliefst 2400 m3. Dat is dus al gauw €1075 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze pagina kijken we naar de verwachte kosten wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Sint Maartensbrug. Heb je zelf verstand van verbouwen? De prijzen zijn dan een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement komt overeen met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Een isolatie van het dak heb je terugverdiend in acht jaar en bij een spouwmuur is dat vier jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd. Per optie kan jij kijken hoeveel het oplevert en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€4200)
€575
(€6800)
€950
(€8550)
Vloerisolatie€125
(€1350)
€215
(€2600)
€310
(€3000)
Spouwmuur€350
(€1450)
€470
(€2150)
€820
(€3375)
HR++ glas€250
(€2225)
€285
(€4275)
€415
(€5275)
isolatie sint-maartensbrug 1752

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Sint Maartensbrug?

Waarom mijn woning in Sint Maartensbrug isoleren?

Een gedegen woningisolatie leidt tot een lagere energienota bij een energiebedrijf als Energiedirect of Vandebron, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat houdt vervolgens in: een prettige leefomgeving en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas is stukken effectiever dan enkel glas of normaal dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je minder hoeft te stoken. Verder neem het leefcomfort toe: geen koude tocht in de buurt van de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3025 en geeft een besparing van €250 per jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan adviseren wij nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Doe een warmtescan. Zo ontdekt u waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de snelle winsten zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige acties zijn duurder i.v.m. ander opties. De meest rendabele onderdelen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook een woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Uitvoerige maatregelen als isoleren van vloer, gevel of dak kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt klein beginnen. Met minimale investeringen kun jij al veel betekenen. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, gebruik maken van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met allerlei materialen. Op deze website tref je nuttige informatie over de meest populaire soorten. Vaak wel op voorraad bij grotere bouwmarkten als Gamma, Hornbach, Praxis, Hubo, Formido, Multimate. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Schagen

Met behulp van subsidies wordt het investeren in je huis nog uitnodigender. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke subsidiepot is niet meer van kracht. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Pak ‘m beet 25% van de verkoopprijs kan je terugvorderen.
 • Randvoorwaarde is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Tevens valt de uitgevoerde arbeid onder het verlaagde BTW-tarief (9%). Hier profiteert iedereen van.
 • Zo nu en dan is er in Sint Maartensbrug een potje voor dergelijke werkzaamheden. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.schagen.nl voor de voorwaarden.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Schagen
Het is overduidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met gevel-, vloer of dakisolatie. Bedenk wel, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je niet over de financiële middelen beschikt zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een interessante lening zonder hoge lasten bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Sint Maartensbrug. Ook interessant is de GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Aan de hand van ons stappenplan ontwikkel je het isolatieplan Sint Maartensbrug wat strookt met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en pols bij de oude bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Door middel van een warmtescan analyseert u waar de zwakke plekken liggen. Het kan gaan om geen HR++ glas, traditionele muren of een lekkend rioleringssysteem. Bezoek een isolatiedeskundige in Sint Maartensbrug voor advies op maat.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het aanpakken van het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Het leuke is: de besparing op de stookkosten ligt een stuk hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Ben je er achter waar je de eerste stappen gaat zetten? Vraag prijzen op bij erkende isolatiebedrijven in Sint Maartensbrug. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze onderdelen leiden tot een optimale leefomgeving en maken dat je minder energie gebruikt. De planning wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Ga aan de slag met een professionele ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is cruciaal een comfortabel binnenklimaat. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen