Isolatie Oudesluis

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Oudesluis? Een solide isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Door middel van een paar maatregelen als gevelisolatie en radiatorfolie kan je al veel geld besparen. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er verschillende opties die je razendsnel weer terugverdient. Op deze pagina lees je belangrijke informatie over isolatie Oudesluis. We bespreken topics als je spouwmuur isoleren en XPS Isolatie. Direct aan de slag? Vul het formulier in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-oudesluis-1757

 • Houd de warmte in huis en bespaar
 • Een comfortabel klimaat in huis
 • Draag bij aan een beter milieu
 • 20% subsidie voor VVE’s
 • Groot aanbod lokale installateurs

ProvincieNoord-Holland
GemeenteSchagen
Postcode1757
Netnummer0224 (+31224)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dan vervliegt de warmte van de woning door de vloer of dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwwoningen met een A of B energielabel zijn solide geïsoleerd. Bij oude huizen (bouwjaar t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. Het na-isoleren leidt tot lagere energielasten, is goed voor het milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Onderstaand bekijk jij de populairste acties om een woning in Oudesluis te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Het woonobject gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat zorgt voor een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Oudesluis is voordeling (al vanaf € 850 voor een rijwoning) en het bespaart flink geld, tot wel €235 op jaarbasis (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De kosten liggen rond €1875 en het resultaat is zo’n €190 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als chips, isolatiematrassen, PUR schuim, vloerisolatieplaten. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is een enorme energieverspiller. Het gros van de daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Oudesluis kost je zo’n €5800. Ben jij een klusser? De materiaalkosten zijn dan +/- €1080. Het voordeel loopt al gauw op tot €840 p/jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Jouw huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Voordelen zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11600. Daarmee bespaar je plusminus €950 op jaarbasis. Krijg je geen vergunning? Je kunt dan kiezen voor de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder zien we nog enkele interessante vormen. In de volgende paragraaf bediscussiëren we de meest toegepaste uitvoeringen.

 • Garage isoleren: Betrek de garage echt bij je woning
 • Isoleren schuur: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Isolatie van zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isoleren van dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isolatie kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Oudesluis (juli 2024)?

Streef jij naar lagere energielasten en ook een CO-2 reducerende maatschappij? Woning Oudesluis isoleren is dan een uitstekende oplossing. Voor vrijwel elk type woning zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2400 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €900 op jaarbasis. Op deze pagina kijken we naar de gemiddelde kosten wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Oudesluis. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de totale kosten stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Heb je zelf wat geld over? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement wordt vaak vergeleken met 4 procent rente. Het dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus zeven jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5,5 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per werkzaamheden kan jij kijken hoeveel het oplevert en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€3400)
€645
(€6000)
€1160
(€9250)
Vloerisolatie€160
(€1050)
€175
(€1800)
€340
(€3300)
Spouwmuur€330
(€1000)
€530
(€2625)
€940
(€3175)
HR++ glas€220
(€2500)
€275
(€3950)
€430
(€5050)
isolatie oudesluis 1757

Erkende Isolatiemerken:

 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck

Meer weten over de isolatiespecialist in Oudesluis?

Waarom mijn woning in Oudesluis isoleren?

Een degelijke woningisolatie draait uit op een lagere gas- en stroomrekening bij een energieleverancier zoals Engie of Nuon, waar ook het klimaat van profiteert. Concreet: minder aardgas gebruik en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het resulteert bovendien in een gezonde leefomgeving en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert significant beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je energiekosten bespaart. Overigens is het wooncomfort stukken beter: geen last van koudeval en/of tocht en weinig tot geen condensvorming meer. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3925, waarbij u een besparing realiseert van €230 p/jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan adviseren wij hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Analyseer allereerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Op die manier achterhaalt u wat er aan warmte weglekt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene stap is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest effectieve maatregelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Grootse onderhoudswerkzaamheden zoals vloer-, dak of gevelisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn grote winsten te boeken. Grote winst valt te behalen met kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie plakken en klimaatfolie op een plafond monteren.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van een heleboel materialen. In de box hieronder komen we met praktische info over de opties / soorten en toepassingen. Dit ligt vaak ook in het schap bij grotere bouwmarkten als Gamma, Multimate, Praxis, Formido, Hubo, Hornbach. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Schagen

Met hulp van opties voor subsidie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog leuker. Maar welke mogelijkheden heb ik? Een landelijke subsidie op isolatie is niet meer van kracht. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Ongeveer 20 procent van de verkoopprijs mag je terugvorderen.
 • Randvoorwaarde is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Verder is het arbeidsloon ingedeeld in het lage (9%) BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Oudesluis extra geld beschikbaar. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.schagen.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Schagen
Het is onomstotelijk: je kunt flink bezuinigen door te isoleren. Echter, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel een beetje budget nodig. Als de investering nu te groot is zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een interessante lening tegen een aantrekkelijke rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Oudesluis. Alternatieve regelingen zijn Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Op basis van de uitleg die hierna komt maak je zelf een isolatieplan Oudesluis wat past bij jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en maak een rondje om te kijken wat er op dit moment al gedaan is. Door een warmtescan zie je waar de zwakke plekken liggen. Dit kan zijn dun (tochtig) glas, ouderwetse muren of een lekkend rioleringssysteem. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Oudesluis voor deskundig advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel wil je uitgeven? Een actie aan het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk altijd: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt altijd hoger dan de huidige spaarrente. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Informeer naar prijzen

  Ben je er achter waar de meeste prioriteit heeft? Probeer altijd meerdere professionele isolatiebedrijven in Oudesluis. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze 4 maatregelen resulteren gegarandeerd in een optimaal binnenklimaat en verlagen het energiegebruik. De volgorde van maatregelen bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventilatie

  In het geval van goede isolatie kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Werk aan een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een gezonde leefomgeving. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen