Isolatie Sint Maartensvlotbrug

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Sint Maartensvlotbrug? Gedegen isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Middels een isolatiemaatregel zoals je spouwmuur isoleren en tochtprofielen heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er allerlei kansen met een prima rendement. Hierna vind je waardevolle informatie over isolatie Sint Maartensvlotbrug. Denk aan items als isolatie binnenkant gevel en energie besparen tips. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Schets jouw situatie en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-sint-maartensvlotbrug-1753

 • Lagere energienota
 • Minder problemen met trek/tocht en vocht
 • Een bijdrage aan het milieu leveren
 • Kan snel aangebracht worden
 • Toekomstbestendig

ProvincieNoord-Holland
GemeenteSchagen
Postcode1753
Netnummer0224 (+31224)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Zonde, want zo verliest je huis veel warmte door ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe woningen met een geschikt energielabel van A of B zijn in de basis grondig geïsoleerd. Bij een oud huis (bouwjaar t/m 1982) is dit vaak niet zo. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In de volgende paragraaf check je de meest toegepaste acties om jullie woning in Sint Maartensvlotbrug te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. De woonruimte houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat zorgt voor een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Sint Maartensvlotbrug is aantrekkelijk (vanaf € 930 voor rijtjeshuizen) en het bespaart flink geld, tot wel €255 op jaarbasis (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt voor minder afkoeling in de vloer en flink lagere energiekosten. De onkosten bedragen zo’n €1600 en de winst ligt rond de €205 elk jaar opnieuw. De eenvoudigste manier is door middel van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiechape, chips, isolatiematrassen, PUR schuim. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste (oudere) huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Sint Maartensvlotbrug kost ongeveer €5350. Ben jij een klusser? Dan kost het circa €1190. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €730 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Het huis houdt de warmte binnenboord. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Voordelen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €12800. Hiermee bespaar je ong. €780 per jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Wat ook interessant is, is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Daarnaast zien we nog een aantal rendabele alternatieven. Hieronder beoordelen we de meest rendabele werkzaamheden.

 • Garage isolatie: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Isoleren van schuur: Een warme en droge opslagplek
 • Zolder isolatie: Een van de effectiefste methodes
 • Dakkapel-isoleren: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isoleren kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Sint Maartensvlotbrug (juni 2024)?

Wil jij een structureel lagere energienota en een energiezuinige maatschappij? Woning Sint Maartensvlotbrug isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) valt er veel te krijgen. Het isoleren van een bestaande woning kan een aardgas besparing realiseren van 2900 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €900 per jaar. Onderstaand berekenen we de kosten (bij benadering) als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Sint Maartensvlotbrug. Ben je een handige doe-het-zelver? De kosten zijn in dat geval veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Is er budget voor een duurzame investering? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 5% rente. Het dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 5 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per mogelijkheid zie je de geschatte opbrengst en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€4200)
€585
(€5450)
€970
(€8400)
Vloerisolatie€150
(€1350)
€175
(€2000)
€350
(€2700)
Spouwmuur€190
(€850)
€660
(€2550)
€945
(€3450)
HR++ glas€200
(€2700)
€310
(€3150)
€405
(€5300)
isolatie sint-maartensvlotbrug 1753

Professionele Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin

Vragen voor een isolatiespecialist in Sint Maartensvlotbrug?

Waarom mijn woning in Sint Maartensvlotbrug isoleren?

Een solide woningisolatie resulteert in structureel lagere energiekosten bij een energieaanbieder zoals Budget Energie en Nuon, en is goed voor het milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een comfortabel wooncomfort en een significante waardevermeerdering van het huis. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert significant beter dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Overigens merkt men een verbeterd comfort in huis: kieren en tocht worden voorkomen en minder last van condensvorming. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3500, waarbij u een besparing realiseert van €340, ieder jaar weer. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Bekijk eerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Probeer de warmtescan. Op die manier achterhaalt u wat de zwakke punten van de woning zijn en wat prioriteit heeft. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene keuze is duurder i.v.m. ander opties. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil jij ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Grootse onderhoudswerkzaamheden als isolatie van dak, vloer of gevel kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt klein beginnen. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun je al veel winst behalen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld kieren en naden dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, bestellen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren heel wisselende materialen. Op deze pagina tref je een handig overzicht van veel toegepaste manieren. Doorgaans beschikbaar bij populaire bouwmarkten als Formido, Karwei, Multimate, Hubo, Praxis, Hornbach. De beste merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Schagen

Door te profiteren van een subsidie wordt een huis isoleren interessanter. Heb ik recht op subsidie? Een landelijke subsidie op isolatie is in 2017 volledig afgeschaft. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Ongeveer 25 procent van de factuur mag je terug verwachten.
 • Het is een must dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Overigens rekenen ze voor arbeidsloon een verlaagde BTW-tarief (9%). Dit geldt voor iedereen.
 • Mogelijk is er in Sint Maartensvlotbrug een groene lening of extra potje. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.schagen.nl voor opties in juni 2024.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Schagen
Het is onderhand wel helder: je kunt enorm besparen dankzij woningisolatie. Maar let op, als je wilt besparen op je energierekening zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als de investering nu te groot is dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een interessante lening met een gunstige rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Sint Maartensvlotbrug. Ook interessant is de Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Met ons stappenplan creëer je een isolatieplan Sint Maartensvlotbrug wat overeenstemt met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Bepaal de leeftijd van de woning en bekijk altijd goed welke maatregelen getroffen zijn. Op basis van een warmtescan achterhaal je wat er aan warmte weglekt. Dit kan zijn dubbel glas, afgeleefde muren of een verouderd kozijn. Informeer bij de isolatiedeskundige in Sint Maartensvlotbrug voor deskundig advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat zijn financiële eisen? Een oplossing voor je dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Leuk detail: de besparing die je realiseert met woningisolatie is veel lucratiever dan het geld op een spaarrekening zetten. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Ben je er achter waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer altijd meerdere regionale isolatiebedrijven in Sint Maartensvlotbrug. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze 4 maatregelen bieden jou een prettige leefomgeving en zorgen voor een laag energietarief. Waar je mee begint is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Voldoende ventileren

  In een prima geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Zorg dus voor voldoende ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een comfortabele leefomgeving. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen