Isolatie Elsloo

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Elsloo? Vakkundige isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een wat ouder huis? Via een paar maatregelen als bijv. de vloer isoleren of radiatorfolie aanbrengen kan je al veel geld besparen. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er voldoende mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Hieronder komen we met bruikbare informatie over isolatie Elsloo. Dit kan gaan om topics als isolerende raamfolie en energie besparen tips. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Geef jouw voorkeuren door en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-elsloo-8424

 • Een flink lagere energierekening
 • Een prettig leefklimaat
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Voor iedere portemonnee
 • Groot aanbod lokale installateurs

ProvincieDrenthe
GemeenteOoststellingwerf
Postcode8424
Netnummer0516 (+31516)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh2740 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Heb je een matig geïsoleerde woning? In zo’n geval verdwijnt de warmte in huis door ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Zorg dat de warmte binnen blijft. Moderne woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn doorgaans degelijk geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Het na-isoleren resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In de volgende paragraaf vind je de populairste werkzaamheden om je woning in Elsloo te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit stukje wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Een woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als gevolg een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Elsloo is voordeling (vanaf zo’n € 730 voor een tussenwoning) en de potentiële besparing ligt op €255 (jaarlijkst, prijzen maart 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en een significant lagere energierekening. De onkosten variëren rond €1650 en het rendement ligt op zo’n €225 elk jaar opnieuw. De beste aanpak is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als isolatiechape, EPS parels, isolatiematrassen, PUR schuim. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Elsloo kost zo’n €5800. Ben jij een klusser? Dan kost het circa €990. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €780 per jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. De woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De eenmalige investering bedraagt €11900. Hiermee bespaar je plusminus €950 per jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Wat ook interessant is, is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder noemen we nog een aantal mogelijke uitvoeringen. In het gedeelte hieronder benoemen we de meest aantrekkelijke uitvoeringen.

 • Garage isoleren: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Isolatie schuur: Een warme schuur voor extra gemak
 • Isolatie zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isoleren dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Isoleren van kruipruimte: Weert ongedierte

Wat zijn de kosten van isoleren in Elsloo (maart 2024)?

Willen jullie ook een lagere energierekening en tegelijkertijd een duurzame wereld? Woning Elsloo isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn verbluffende resultaten te behalen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot maarliefst 2625 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €900 (jaarlijks). Onderstaand tref je de gemiddelde kosten in het geval je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Elsloo. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De kosten zijn dan veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is in lijn met een 5% spaarrekening. Het isoleren van een dak kan terugverdiend worden in acht jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar vier jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per type tref je de besparing in euro en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€3900)
€755
(€5500)
€1220
(€9600)
Vloerisolatie€115
(€1350)
€295
(€1750)
€315
(€3400)
Spouwmuur€275
(€925)
€550
(€1950)
€790
(€3475)
HR++ glas€245
(€2375)
€340
(€3900)
€415
(€5225)
isolatie elsloo 8424

Gangbare Isolatiemerken:

 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson

Vragen voor een isolatiespecialist in Elsloo?

Waarom mijn woning in Elsloo isoleren?

Een degelijke woningisolatie mondt uit in minder energiekosten bij een energieleverancier zoals Budget Energie of Oxxio, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat houdt vervolgens in: een comfortabel wooncomfort en ook een hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert vele malen beter dubbel of enkel glas. Er is minder sprake van warmteverlies wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Evengoed geeft het extra comfort: kieren en tocht worden voorkomen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3075, waarbij u een besparing realiseert van €230 p/jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan adviseren wij speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Breng eerst in kaart op welke manier er nu is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Voer een warmtescan uit. Daardoor achterhaalt u waar eventuele luchtlekken zijn en wat dus zeker aangepakt moet worden. De volgorde is niet heel relevant. Sommige werkzaamheden zijn duurder i.v.m. ander opties. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Uitgebreide projecten als isoleren van gevel, dak of vloer kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine portemonnee kan je al veel aanpakken. Enkele voorbeelden zijn het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, bestellen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken allerlei materialen. Onderstaand check je meer info over veel gebruikte types. Dit ligt vaak ook in het schap bij grotere bouwmarkten als Multimate, Hubo, Praxis, Formido, Gamma, Karwei. Bekende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Ooststellingwerf

Met hulp van een subsidie wordt een huis isoleren aanlokkelijker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke subsidieregeling is in april 2017 opgeheven. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Pakweg 15 procent van de onkosten kan je terugvorderen.
 • Een voorwaarde is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Bovendien valt de uitgevoerde arbeid onder het verlaagde BTW-tarief (9%). Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Soms is er in Elsloo een lokaal subsidiepotje. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.ooststellingwerf.nl voor de kleine lettertjes.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Ooststellingwerf
Het is onomstotelijk: je kunt enorm besparen met gevel-, dak of vloerisolatie. Onthoud wel, als je wilt besparen op je energierekening moet je eerst wel investeren. Als je nu te weinig geld hebt dan is er altijd de Energiebespaarlening: een groene lening tegen een aantrekkelijke rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Elsloo. Alternatieve regelingen zijn Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Middels de uitleg die hierna komt kom je met een isolatieplan Elsloo wat strookt met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en bekijk altijd goed wat er gedaan is. Middels een warmtescan komt u erachter waar de meeste warmte ontsnapt. Denk bijvoorbeeld aan het ontbreken van dubbel glas, oude muren of lekkages. Zoek een isolatiedeskundige in Elsloo voor een speciaal consult.

 2. Bepaal het budget

  Naar welke tarieven kijk je? Jouw dak behandelen is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed nieuws: het rendement van woningisolatie ligt een stuk hoger dan de spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Leveranciers benaderen

  Ben je er achter waar je de eerste stappen gaat zetten? Probeer altijd meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Elsloo. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze acties resulteren gegarandeerd in een lekker warm huis en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De planning bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Genoeg ventileren

  In een goed geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Installeer een werkende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een gezonde leefomgeving. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen