Isolatie Ravenswoud

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Ravenswoud? Een solide isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Dankzij een aantal stappen als bijv. isolatie van de garage en deuren isoleren kan je een forse besparing realiseren. Ook in een wat nieuwer huis zijn er verschillende opties die je snel terugverdient. Op isolatierevolutie.nl ontdek je nuttige informatie over isolatie Ravenswoud. Dit gaan om bijvoorbeeld belangrijke onderwerpen zoals warmtereflecterende folie en purschuim. Weten waar voor jou de kansen liggen? Vul het formulier in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-ravenswoud-8427

 • Honderden euro’s p/jaar besparen
 • Meer controle in de woning
 • Verlaag de uitstoot van CO-2
 • Weinig geluid in de woning
 • Altijd plaatselijke experts

ProvincieDrenthe
GemeenteOoststellingwerf
Postcode8427
Netnummer0516 (+31516)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh2740 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Op dat moment verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Woningen van na 1995 met een A of B energielabel zijn prima geïsoleerd. Bij een oude woning (tot plusminus 1985) is dit vaak niet zo. Alsnog isoleren leidt tot lagere energielasten, is een groene investering, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In de volgende paragraaf bekijk jij de interessantste stappen om jullie woning in Ravenswoud te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Het huis houdt de warmte binnenboord, met als gevolg een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Ravenswoud is interessant (vanaf € 750 voor een rijwoning) en je bespaart al snel €210 per 12 maanden (prijspeil maart 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt voor meer warmte, comfort en bespaart veel energie. De onkosten zijn gemiddeld €1750 en het bespaart circa €215 p/jaar. De beste aanpak is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als chips, isolatiechape, isolatiematrassen, EPS parels. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is ontzettend zonde. Veel van de Nederlandse daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Ravenswoud kost gemiddeld €5400. Ben jij een klusser? Dan kost het circa €1120. Het voordeel loopt al gauw op tot €870 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. De woning verliest niet onnodig warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Voordelen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De investering is ongeveer €11200. Je profiteert van circa €790 per jaar. Krijg je geen vergunning? Een andere mogelijkheid is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Overigens zien we nog een aantal populaire opties. Hierna vermelden we de meest aantrekkelijke opties.

 • Isoleren garage: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isoleren van schuur: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isoleren zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel isolatie: Relatief goedkope methode
 • Isoleren kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de kosten van isoleren in Ravenswoud (maart 2024)?

Wil jij graag lagere maandelijkse energielasten en tegelijkertijd een milieuvriendelijke samenleving? Woning Ravenswoud isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn de effecten soms enorm. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot wel 2875 m3. Dat komt neer op €1100 (jaarlijks). Op isolatierevolutie.nl ontdek je de totale prijs wanneer je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Ravenswoud. Heb je zelf verstand van verbouwen? De prijzen zijn dan veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het geschatte rendement komt overeen met een spaarrekening met 6% rente. Het isoleren van je dak verdien je terug in zo’n 8,5 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 5,5 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd. Per maatregel kun je de verwachte opbrengst bekijken en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€3050)
€595
(€6950)
€1010
(€9100)
Vloerisolatie€115
(€1200)
€205
(€2400)
€310
(€3150)
Spouwmuur€205
(€800)
€600
(€1975)
€885
(€3450)
HR++ glas€240
(€2775)
€310
(€3250)
€400
(€5025)
isolatie ravenswoud 8427

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco

Meer weten over de isolatiespecialist in Ravenswoud?

Waarom mijn woning in Ravenswoud isoleren?

Een gedegen woningisolatie resulteert in lagere stookkosten bij een energiebedrijf zoals Delta en Powerpeers, en is bovendien een groene investering. Je verbruikt veel minder aardgas en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit heeft als resultaat een prettig leefklimaat en een hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas + HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat resulteert in lagere stookkosten. Eveneens zal het comfort hoger worden: geen koude tocht in de buurt van de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3375, dat betekent een winst van 220 p/jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Bekijk eerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Vandaar ontdekt u op welke plekken er veel warmte lekt en waar de de meeste besparing ligt. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige acties zijn duurder i.v.m. ander opties. Probeer in ieder geval te kijken naar de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Direct je huis beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Ingrijpende werkzaamheden zoals isolatie van gevel, vloer of dak kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met een klein budget zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Grote winst valt te behalen met het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie kopen en klimaatfolie voor plafond.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verschillende soorten materialen. Hierna komen we met praktische info over de meest populaire soorten. Je kunt het ook zelf kopen bij populaire bouwmarkten als Formido, Hubo, Gamma, Multimate, Hornbach, Praxis. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: neemt geen vocht op

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Ooststellingwerf

Door te profiteren van subsidies wordt energie besparen met isoleren nog interessanter. Heb ik recht op subsidie? De landelijke subsidieregeling is er niet meer. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Plusminus 15% van de kosten mag je terug verwachten.
 • Voorwaarde is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Evenzeer is het arbeidsloon ingedeeld in het BTW (9%) laag tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Mogelijk is er in Ravenswoud een groene lening of extra potje. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.ooststellingwerf.nl voor de voorwaarden.
 • Bij het installeren van duurzame producten als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Ooststellingwerf
Het is onmiskenbaar: de energierekening kan flink omlaag dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Echter, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als het nu gewoon te duur is kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een unieke lening zonder hoge lasten dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Ravenswoud. Andere mogelijkheden zijn SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direct aan de slag? Door gebruik te maken van het advies hieronder creëer je een isolatieplan Ravenswoud wat conformeert aan jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er gebeurd is. Gebruikmakend van een warmtescan ontdek je waar de zwakke plekken liggen. Onder andere geen HR++ glas, oude muren of lekkages. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Ravenswoud voor uitgebreid advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Maatregelen treffen rondom het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Het leuke is: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Ben je er achter waar de aandacht naar uit moet gaan? Ga op zoek naar diverse lokale isolatiebedrijven in Ravenswoud. Vergelijk zeker verschillende offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Standaard begint men met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze onderdelen leiden tot een prettig wooncomfort en flink lagere energiekosten. De planning heeft vooral te maken met het budget.

 5. Slim ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Installeer een gedegen ventilatie. Dit kost wel energie, maar dit is bepalend voor de gezondheid. Via toepassingen als mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen