Isolatie Haulerwijk

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Haulerwijk? Vakkundige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Middels een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld isolatie van de vliering of tochtstrips of tochtbanden gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er tal van opties die financieel erg interessant zijn. Onderstaand check je bruikbare informatie over isolatie Haulerwijk. We bespreken items als bodemisolatie en steenwol. Hoe kan ik isoleren en besparen? Vul je gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-haulerwijk-8433

 • Snel terugverdiend
 • Geen vochtige binnenmuren meer
 • Minder uitstoot van CO2
 • Leningen beschikbaar met lage rente
 • Ruim aanbod in de regio

ProvincieDrenthe
GemeenteOoststellingwerf
Postcode8433
Netnummer0516 (+31516)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh2740 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Zonde, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwhuizen met een geschikt energielabel van A of B zijn vaak correct geïsoleerd. Bij een oud huis (tot plusminus 1985) is dat een stuk minder. Later isoleren heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In de paragraaf hierna tref je de populairste onderdelen om een woning in Haulerwijk te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze open ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Een huis gaat zuiniger om met de warmte in huis met als effect een gezond wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Haulerwijk kan erg voordelig (vanaf zo’n € 790 voor tussenwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €290 (jaarlijkst, kosten april 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en bespaart veel energie. De tarieven variëren rond €1975 en het bespaart circa €210 op jaarbasis. De meest geschikte manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, PUR schuim, isolatiechape, chips. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is ontzettend zonde. Veel van de Nederlandse daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Haulerwijk kost plusminus €4600. Kun jij ook veel zelf doen? Dan kost het circa €1050. Je energiekosten dalen flink, tot wel €770 p/jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Een huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pre zit hem in het feit dat het een betere isolerende werking heeften dat je muren een flinke upgrade krijgen. De kosten worden geschat op zo’n €12600. Hiermee bespaar je grofweg €790 per jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Je kunt dan kiezen voor om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Aanvullende mogelijkheden

Daarnaast kennen we nog enkele mogelijke opties. Hieronder vermelden we de meest populaire werkzaamheden.

 • Isoleren van garage: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Isolatie schuur: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isoleren zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isolatie van dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isolatie kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de kosten van isoleren in Haulerwijk (april 2024)?

Is jouw doel ook lagere energielasten en tegelijkertijd een groenere gemeenschap? Woning Haulerwijk isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Bij oude én nieuwere woningen zijn er grote voordelen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2925 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1150 per jaar. Op deze pagina check je de uiteindelijke kosten als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Haulerwijk. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De kosten zijn in dat geval een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Het dak isoleren heb je terugverdiend in 7,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 6 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd. Per actie tref je de besparing in euro en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€4300)
€805
(€6950)
€1160
(€8750)
Vloerisolatie€140
(€1400)
€200
(€2050)
€335
(€3500)
Spouwmuur€235
(€875)
€420
(€2775)
€860
(€3625)
HR++ glas€250
(€2950)
€330
(€3525)
€435
(€5200)
isolatie haulerwijk 8433

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX

Vragen voor een isolatiespecialist in Haulerwijk?

Waarom mijn woning in Haulerwijk isoleren?

Een vakkundige woningisolatie draait uit op een lagere energienota bij een energieleverancier zoals Engie of Nuon, waar ook het klimaat van profiteert. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een gezond leefklimaat en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas is stukken effectiever dan het dubbel glas (of enkel glas). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Ook geeft het extra comfort: geen tocht en kou bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook isoleert het geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3275, waarbij u een besparing realiseert van €210 per jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Ga dan direct voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Ga eerst eens na wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Voer een warmtescan uit. Vandaar achterhaalt u op welke plekken er veel warmte lekt en waar de focus op moet liggen. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene optie is aantrekkelijker dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil jij ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Grootse klussen zoals isoleren van vloer, dak of gevel kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met minimale investeringen zijn grote winsten te boeken. Je kunt denken aan naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie integreren en klimaatfolie voor plafond.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor heel wisselende materialen. Op deze pagina komen we met nuttige informatie over het huidige assortiment. Vaak verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Formido, Multimate, Hornbach, Hubo, Praxis, Karwei. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: een gesloten celstructuur

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Ooststellingwerf

Dankzij (regionale) subsidies wordt jouw woning van isolatie voorzien nog lucratiever. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke subsidiepot is niet meer van kracht. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Grofweg 20 procent van de uitvoeringskosten mag je terugvragen.
 • De voorwaarde is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Bovendien geldt voor arbeid het kleine BTW tarief (9%). Hier profiteert iedereen van.
 • Soms is er in Haulerwijk een subsidie of duurzaamheidslening. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.ooststellingwerf.nl voor opties in april 2024.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Ooststellingwerf
Het mag duidelijk zijn: de energierekening kan flink omlaag met het isoleren van je woning. Maar onderschat niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je dit vooraf kunnen financieren. Als het nu gewoon te duur is zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een groene lening zonder hoge lasten speciaal voor energiebesparende maatregelen in Haulerwijk. Bekijk ook eens Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Op basis van ons stappenplan creëer je een isolatieplan Haulerwijk wat aansluit op jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er gebeurd is. Gebruikmakend van een warmtescan kom je erachter waar er onnodig warmte verloren gaat. Wat we tegenkomen is warmtedoorlatend glas, ouderwetse muren of een verouderd dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Haulerwijk voor deskundig advies.

 2. Bepaal het budget

  Wat zijn financiële eisen? Het dak voorzien van een extra schil is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk altijd: de besparing op de stookkosten is vele malen hoger dan wat de bank aan rente betaald. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste besparing ligt? Vraag een offerte op bij een aantal professionele isolatiebedrijven in Haulerwijk. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze stappen bieden sowieso een comfortabele leefomgeving en structureel lagere energielasten. Het werkschema bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Implementeer een professionele ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is van wezenlijk belang voor een comfortabel klimaat in huis. Dit kan met mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen