Isolatie Oldeberkoop

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Oldeberkoop? Gedegen isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Met haalbare maatregelen als isolatie van de vliering of schuimstrips kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er veel mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Op ons isolatie portaal tref je bruikbare informatie over isolatie Oldeberkoop. Bijvoorbeeld topics als isolatie van platte dak en steenwol Isolatie. Meteen besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-oldeberkoop-8421

 • Snel terugverdiend
 • Vocht wordt geabsorbeerd
 • Kies voor duurzame warmte
 • Arbeidsloon isolatie in lage BTW-tarief
 • Betrouwbare isolatiespecialisten

ProvincieDrenthe
GemeenteOoststellingwerf
Postcode8421
Netnummer0516 (+31516)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh2740 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dan verlies je de warmte van je CV via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwwoningen met een goed of uitstekend energielabel zijn in de basis solide geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1974 t/m 1982) is dat een stuk minder. Het maken van een isolatieplan heeft lagere energiekosten als gevolg, is goed voor het milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In de paragraaf hierna bekijk je de populairste methodes om je woning in Oldeberkoop te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze open ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Je woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als effect een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Oldeberkoop is goedkoop (vanaf € 850 voor rijwoningen) en het bespaart je al gauw €260 per 12 maanden (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren houdt warmte in huis en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De tarieven liggen rond €1625 en je bespaart op de energierekening, tot wel €265 per jaar. De makkelijkste vorm is het van onderaf werken in een kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als icynene, steenwol, glaswol, dekens. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is kan een flinke kostenpost zijn. Veel van de Nederlandse daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Oldeberkoop kost doorgaans €4450. Doe je het zelf? Dan is het een stuk voordeliger €990. De potentiële besparing ligt op €770 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. De woonruimte verliest veel minder warmte. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pluspunten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je weer nieuwe muren hebt. De eenmalige investering bedraagt €13000. Daarmee bespaar je circa €810 per jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere mogelijkheid is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0zijn er verscheidene vaak toegepaste werkzaamheden. In het gedeelte hieronder beschrijven we de meest toegepaste oplossingen.

 • Isoleren van garage: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Schuur-isoleren: Een schuur om van te genieten
 • Isoleren van zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isolatie van dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Isoleren van kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de kosten van isoleren in Oldeberkoop (juli 2024)?

Wil jij lagere energielasten en uiteraard een milieuvriendelijke samenleving? Woning Oldeberkoop isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij oude én nieuwere woningen zijn er grote voordelen. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2450 m3. Dat komt neer op €950 p/jaar. Hieronder berekenen we de totale prijs zodra dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Oldeberkoop. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De kosten zijn dan veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je zelf wat geld over? Dat is dan een mooie kans. Het huidige rendement is te vergelijken met een spaarrekening met 5% rente. Dak-isolatie heeft men terugverdien in +/- 9 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vijf jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren. Per oplossing tref je de besparing in euro en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€4350)
€735
(€5050)
€920
(€8000)
Vloerisolatie€120
(€1150)
€260
(€1700)
€400
(€3050)
Spouwmuur€390
(€825)
€640
(€2600)
€920
(€3575)
HR++ glas€200
(€2225)
€305
(€3825)
€380
(€5125)
isolatie oldeberkoop 8421

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan

Vragen voor een isolatiespecialist in Oldeberkoop?

Waarom mijn woning in Oldeberkoop isoleren?

Een gedegen woningisolatie mondt uit in een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij als Eneco of Vandebron, en draagt bij aan een beter klimaat. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het leidt tevens tot een prettige leefomgeving en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas en HR++ glas is stukken effectiever dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Ook merk je een toename van comfort: minder tocht en kou rond het raam en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3950 en geeft een besparing van €200 p/jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Stap dan direct over op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Achterhaal eerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Daardoor check je hoeveel warmte de woning verliest en waar de focus op moet liggen. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene optie is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meeste winst valt te behalen rondom triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Direct jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Uitgebreide projecten als dak-, vloer of gevelisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met beperkte financiële middelen zijn er allerlei mogelijkheden. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie kopen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen uiteenlopende materialen. In de box hieronder bekijk je kort & bondige info over de meest populaire soorten. Goed verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Hornbach, Hubo, Formido, Multimate, Praxis, Gamma. Erkende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Ooststellingwerf

Mede door subsidiemogelijkheden wordt woningisolatie nog lucratiever. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke aankoopsubsidie is er niet meer sinds 2017. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Plusminus 25% van de factuur krijg je weer terug.
 • Het is een must dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Overigens valt het arbeidsloon onder het lage (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Misschien is er in Oldeberkoop extra geld beschikbaar. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.ooststellingwerf.nl voor meer informatie.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Ooststellingwerf
Het is evident: je kunt enorm besparen met dak-, gevel of vloerisolatie. Maar onderschat niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel een beetje budget nodig. Als het nu gewoon te duur is kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een groene lening met een lage rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Oldeberkoop. Andere opties zijn Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ga jij ook van start? Dankzij tips van onze adviseurs ontwikkel je het isolatieplan Oldeberkoop wat overeenstemt met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Uitgangspunt is de opleverdatum en raadpleeg bij eerdere bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Middels een warmtescan ontdek je op welke plekken warmte vrijkomt. Onder andere dubbel glas, oude muren of rotte kozijnen. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Oldeberkoop voor een speciaal consult.

 2. Wat is jou budget?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Het leuke is: de besparing op de stookkosten is vele malen hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Oldeberkoop. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Begin – indien nodig – met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze stappen hebben als resultaat een warm en comfortabel huis en een veel lagere energierekening. Het werkschema is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventilatie

  In een prima geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Ga aan de slag met slimme ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is zeker nodig voor een aangenaam binnenklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen