Isolatie Donkerbroek

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Donkerbroek? Grondige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Eigenaar van een ouder huis? Met relatief eenvoudige maatregelen als de buitengevel isoleren en verwarmingsbuizen isoleren kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er verschillende opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze website tref je belangrijke informatie over isolatie Donkerbroek. We gaan aan de slag met topics als deuren isoleren en energiebespaarlening. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-donkerbroek-8435

 • Besparen op energiekosten
 • Een prettig wooncomfort
 • Zelf kiezen voor een beter milieu
 • Ook voor doe-het-zelver
 • Klaar voor de toekomst

ProvincieDrenthe
GemeenteOoststellingwerf
Postcode8435
Netnummer0516 (+31516)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh2740 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Als dat het geval is verdwijnt de warmte lucht in de woning door ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe huizen met een goed of uitstekend energielabel zijn in de regel grondig geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1980 of nog ouder) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In het volgende stukje bekijk je de meest rendabele onderdelen om jullie woning in Donkerbroek te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze lege ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Je huis verliest niet onnodig warmte met als gevolg een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Donkerbroek kan erg voordelig (om en nabij de € 820 voor een tussenwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €215 op jaarbasis (prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en dat levert een enorme energiebesparing op. De tarieven bedragen zo’n €1825 en je bespaart al snel €245 op jaarbasis. De meest geschikte manier is door middel van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals isolatiechape, chips, EPS parels, vloerisolatieplaten. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. Veel daken van Hollandse woningen zijn matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Donkerbroek kost je zo’n €5450. Ben jij een klusser? De materiaalkosten zijn dan +/- €1160. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €680 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. De woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pre zit hem in het feit dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten liggen op zo’n €11100. Je profiteert van circa €840 p/jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Bekijk dan eens de mogelijkheden van buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere populaire vormen

0onderscheiden we meerdere vaak toegepaste vormen. In onderstaande tekst bespreken we de meest toegepaste werkzaamheden.

 • Isoleren garage: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Schuur isolatie: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isoleren zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel isolatie: Relatief goedkope methode
 • Isoleren van kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Donkerbroek (februari 2024)?

Wil jij graag lagere maandelijkse energielasten en tegelijkertijd een energiebewuste gemeenschap? Woning Donkerbroek isoleren kan hier direct aan bijdragen. Bij oude én nieuwere woningen valt er veel te krijgen. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot wel 2800 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1125 per jaar. Onderstaand bekijk je de gemiddelde kosten op het moment dat je het laat doen door een isolatiebedrijf in Donkerbroek. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De kosten zijn in dat geval stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dat is dan een mooie kans. Het rendement komt overeen met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dak-isolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7 jaar en bij een spouwmuur is dat zes jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen. Per doel vind je de potentiële besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€3500)
€845
(€6700)
€1250
(€9000)
Vloerisolatie€145
(€1050)
€245
(€2400)
€395
(€2900)
Spouwmuur€265
(€1375)
€430
(€2750)
€860
(€3275)
HR++ glas€220
(€2025)
€340
(€3650)
€425
(€4725)
isolatie donkerbroek 8435

Gangbare Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Donkerbroek?

Waarom mijn woning in Donkerbroek isoleren?

Een grondige woningisolatie resulteert in een lagere energierekening bij een energieleverancier als Engie en Qurrent, en draagt bij aan een beter klimaat. Je verbruikt veel minder aardgas en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit betekend concreet een comfortabel klimaat in huis en een significante waardevermeerdering van het huis. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert significant beter dan dubbel of enkel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat resulteert in lagere stookkosten. Verder zal het comfort hoger worden: u voelt geen tocht meer bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3025 en geeft een besparing van €300, ieder jaar weer. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Ga dan direct voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Breng eerst in kaart wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en hoe dat precies is aangebracht. Vraag een warmtescan aan. Op basis daarvan ontdekt u wat de zwakke punten van de woning zijn en waar de aandacht naar uit moet gaan. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige acties zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil jij ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige acties zoals isoleren van gevel, dak of vloer zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine investering zijn er allerlei mogelijkheden. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie bestellen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren velerlei geschikte materialen. Hieronder tref je kort & bondige info over de meest populaire soorten. Vaak wel op voorraad bij toonaangevende bouwmarkten als Karwei, Hubo, Multimate, Praxis, Gamma, Formido. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Ooststellingwerf

Met behulp van (regionale) subsidies wordt het investeren in je huis nog interessanter. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De subsidieregeling op landelijk niveau is in 2017 volledig afgeschaft. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Ongeveer 20 procent van de kosten krijg je weer terug.
 • De conditie is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Bovendien valt de uitgevoerde arbeid onder het BTW (9%) laag tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Soms is er in Donkerbroek een subsidie of duurzaamheidslening. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.ooststellingwerf.nl voor de status in februari 2024.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Ooststellingwerf
Het is overduidelijk: je kunt fors besparen met isolatie van gevel, dak of vloer. Maar, wanneer je kosten wilt besparen moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je niet over de financiële middelen beschikt zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een interessante lening met een schappelijke rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Donkerbroek. Ook interessant is de Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ben jij enthousiast? Aan de hand van onderstaande tips ontwikkel je het isolatieplan Donkerbroek wat schikt naar speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en vraag vorige bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Op basis van een warmtescan kom je erachter waar er onnodig warmte verloren gaat. Wat we tegenkomen is enkel glas, oude muren of rotte kozijnen. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Donkerbroek voor een speciaal consult.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het dak renoveren vergt meer geld dan de vloer. Goed om te weten: het rendement van woningisolatie is vele malen hoger dan de spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Ben je er achter gekomen waar je de eerste stappen gaat zetten? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Donkerbroek. Vergelijk rustig een aantal offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze onderdelen dragen bij aan een comfortabel klimaat in huis en een fors lagere energierekening. Waar je mee begint is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren

  In een goed geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Bouw voldoende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is van wezenlijk belang voor een comfortabel leefklimaat. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen