Isolatie Oosterwolde

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Oosterwolde? Gedegen isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Eigenaar van een ouder huis? Via relatief eenvoudige maatregelen als isolatie van de vliering of radiatorfolie gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook in een wat nieuwer huis zijn er isolerende maatregelen die je razendsnel weer terugverdient. Onderstaand ontdek je waardevolle informatie over isolatie Oosterwolde. Je kunt denken aan vraagstukken over tochtstrips of tochtbanden en koudebruggen. Direct actie ondernemen? Vul het formulier in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-oosterwolde-8431

 • Lagere stookkosten
 • Minder last van trek en tocht
 • U stoot minder CO2 uit
 • Interessante financieringsmogelijkheden
 • Huis ligt beter in de markt

ProvincieDrenthe
GemeenteOoststellingwerf
Postcode8431
Netnummer0516 (+31516)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh2740 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Op dat moment verliest je huis veel warmte door de vloer of dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Houd de warmte in huis. Nieuwe huizen met een goed of uitstekend energielabel zijn doorgaans degelijk geïsoleerd. Bij oude huizen (tot 1985) is dit vaak niet zo. Later isoleren bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. In de paragraaf hierna lees jij de interessantste stappen om een woning in Oosterwolde te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Jouw woning verliest niet onnodig warmte en het biedt een gezond wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Oosterwolde is financieel toegankelijk (gemiddeld zo’n € 880 voor rijtjeshuizen) en het bespaart je al gauw €225 per jaar (tarieven april 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt voor meer warmte, comfort en maakt dat je minder energie gebruikt. De kosten variëren rond €1700 en de winst ligt rond de €195 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, PUR schuim, isolatiechape, EPS parels. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. Het gros van de daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Oosterwolde kost +/- €4900. Plannen dit zelf te doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1020. Het rendement is al snel €760 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. De woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Voordelen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je weer nieuwe muren hebt. De kosten worden geschat op zo’n €12700. Het rendement is plusminus €930 op jaarbasis. Wil de gemeente niet meewerken? Wat ook interessant is, is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Daarnaast zien we meerdere alternatieve opties. In het gedeelte hieronder beschrijven we de meest rendabele vormen.

 • Isoleren van garage: Een warme en droge opslagplek
 • Isolatie schuur: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Zolder isolatie: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isoleren van dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Isolatie kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de kosten van isoleren in Oosterwolde (april 2024)?

Wil jij een lagere energierekening en een milieuvriendelijke samenleving? Woning Oosterwolde isoleren kan hier uitkomst bieden. Bij oude én nieuwere woningen zijn er grote voordelen. Het isoleren van een oude woning kan een aardgas besparing realiseren van 2725 m3. De besparing komt neer op €850 per 12 maanden. Op isolatierevolutie.nl vind je de gemiddelde kosten wanneer je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Oosterwolde. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de prijzen stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is het erg interessant. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 5 procent spaarrente. Een isolatie van het dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vier jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per oplossing kun je de verwachte opbrengst bekijken met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€3700)
€885
(€6700)
€1060
(€8050)
Vloerisolatie€135
(€1100)
€280
(€1600)
€360
(€3400)
Spouwmuur€360
(€1525)
€540
(€2600)
€830
(€3550)
HR++ glas€235
(€2400)
€270
(€3625)
€385
(€4825)
isolatie oosterwolde 8431

Erkende Isolatiemerken:

 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC

Meer weten over de isolatiespecialist in Oosterwolde?

Waarom mijn woning in Oosterwolde isoleren?

Een vakkundige woningisolatie draait uit op lagere energiekosten bij een energieaanbieder zoals Budget Energie of Vandebron, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een optimale leefomgeving en het voegt waarde toe aan de woning. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies wat leidt tot minder energiekosten. Ook zal het comfort hoger worden: geen koude tocht in de buurt van de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3275 en dat bespaart tot €280 p/jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Bekijk eerst wat reeds is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Op die manier analyseer je wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de quick win zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene optie is aantrekkelijker dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Direct jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige investeringen zoals dak-, gevel of vloerisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn grote winsten te boeken. Vaak gaat het om kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstrips, gebruik maken van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor velerlei geschikte materialen. Op isolatierevolutie.nl bekijk je een korte omschrijving van het actuele aanbod. Vaak verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Formido, Hubo, Gamma, Hornbach, Multimate, Praxis. Erkende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: neemt geen vocht op

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Ooststellingwerf

Dankzij (regionale) subsidies wordt jouw woning van isolatie voorzien nog uitnodigender. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De bekende landelijke subsidieregeling is in april 2017 opgeheven. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Grofweg 15 procent van de offerte zijn terug te vragen.
 • De voorwaarde is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Bovendien is het arbeidsloon ingedeeld in het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Zo nu en dan is er in Oosterwolde een regeling voor extra subsidie. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.ooststellingwerf.nl voor meer informatie.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Ooststellingwerf
Het is onomstotelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van vloer, gevel of dak. Maar let op, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel wat geld nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een groene lening met concurrerende rentepercentages met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Oosterwolde. Bekijk ook eens Groene lening, GreenLoans, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Middels ons stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Oosterwolde wat overeenstemt met jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en bekijk altijd goed wat er gedaan is. Aan de hand van een warmtescan kom je erachter op welke plekken er veel warmte lekt. Dit kan zijn de afwezigheid van dubbel glas, oude muren of een lekkend riool. Ga naar de isolatiedeskundige in Oosterwolde voor advies op maat.

 2. Wat is jou budget?

  Naar welke tarieven kijk je? Het dak voorzien van een extra schil vergt meer geld dan de vloer. Het leuke is: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt altijd hoger dan de rente bij de bank. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Weet je waar je gaat beginnen? Vraag een offerte op bij een aantal erkende isolatiebedrijven in Oosterwolde. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Start altijd met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Dergelijke investeringen bieden sowieso een prettig wooncomfort en een significant lagere energierekening. Wat je als eerste doet heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventilatie

  In een correct geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Investeer in een ventilatieplanHierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een gezonde leefomgeving. Doe dat met mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen